Sandra ble nordnorsk mester i rørleggerfag

Sandra Eilertsen fra Sortland vant tirsdag NNM i rørleggerfaget.

Sandra Eilertsen etter at mesterskapetsgullet i rørleggerfaget var sikret, her flankert av kollegene i Nilsson Haras på Sortland, Anja vatndal Kenneth Lunde.  Foto: Privat

Sortland

– Jeg skjønte ikke først at jeg hadde vunnet. Det kom som et sjokk, forteller Eilertsen til VOL.

Da det etter hvert gikk opp for henne at hun hadde vunnet konkurransen, som fant sted på Mo, syntes hun det var svært givende.

– Det var kjempegøy, og så var det ekstra gøy at jeg var den eneste jenta som konkurrerte. Å slå guttene var artig, sier Eilertsen.

19-åringen, som fyller 20 i neste uke, ble meldt på konkurransen av arbeidsgiveren Nilsson Haras, på Sortland, der hun er lærling. Oppgaven hun måtte løse i konkurranse med fire andre, var å montere opp en radiator, og legge opp vann til den. Det skulle gjøres i løpet av fem timer. Selv om det kanskje høres ut som om det var rikelig med tid, var ikke det tilfellet.

–  Jeg ble akkurat ferdig, forteller Eilertsen.

Nervøs

Selve oppgaven fikk hun for noen uker siden, og har derfor kunne forberede seg delvis på hva som ventet.

– Vi fikk et bord med de ulike delene, og en bøyetang for å bøye rørene. Jeg synes det var en grei oppgave, men jeg var ganske nervøs. Selve utførelsen fant sted under messe, så det var mange som gikk forbi og så på oss underveis. Da gjaldt det å prøve å konsentrere seg om oppgaven og stenge ut forstyrrelsene, forteller Eilertsen.


Sandra Eilertsen i arbeid under konkurransen i nordnorsk mesterskap i rørleggerfaget, der hun altså vant.  Foto: Privat

 

En fagjury på to personer rakk kåret til slutt Eilertsen montasje til konkurransens beste. På spørsmål om hva hun tar med seg hjem etter å ha blitt nordnorsk mester, svarer hun:

– Jeg vet ikke, men det er i alle fall en kjempestor mestringsfølelse å klare dette, og å vite at jeg fikk det bra til, svarer hun.

Skal feire

Siden hun så vidt har rukket å komme seg hjem etter konkurransen, har det ikke vært noen markering av seieren, men det kommer.

– Ja, det blir nok markert på jobb etter hvert, forteller hun, og legger til at premierene hun mottok etter seieren, var av det praktiske slaget. Hun vant nemlig en varmtvannsspreder og et kjøkkenbatteri.

Til NM

Seieren gjør også at hun er kvalifisert til NM i rørleggerfaget, som går av stabelen i oktober. Der også sikter hun høyt.

– Målet er å komme langt, særlig etter at jeg klarte å bli Nordnorsk mester. Jeg vil også få mulighet til å avlegge svenneprøven min under NM, et halvt år før tiden, slår Sandra Eilertsen fast.