Vesteraalens fiskeboller best i test

abcnyheter har foretatt en test av en rekke fiskebolleprodukter på det norske markedet.

Vesteraalens fiskeboller. 

Sortland

Ett tomannspanel fra abcnyheter testet ut 13 ulike produkter, som skal ha vært alle produktene som var å oppdrive i Oslo by.  Det var BLV som omtalte saken først i Vesterålen.

To fiskebolletyper skilte seg ut, nemlig Lofotens hjemmelagede fiskeboller og Vesterålens fiskeboller i kraft.

«De smakte rent fortreffelig og bestod av gode råvarer. Førstnevnte hadde høyest proteininnhold og også høyest pris. Sistnevnte var betydelig billigere, men inneholdt mindre fisk», står det blant annet å lese om begge produktene.

Vesteraalens fiskeboller i kraft fikk høyest terningkast og gikk dermed seirende ut av konkurransen. Ifølge juryen ble produktet beskrevet som fast og saftig, i tillegg til at både smaken og konsistensen blir omtalt som delikat. Terningkastene var for øvrig jevnt fordelt på alle produktene. Med unntak av Vesterålens enslige sekser, ble fem produkter belønnet med terningkast fem, mens tre endte opp med en firer. Det var også tre produkter som måtte nøye seg med terningkast tre, som var kåringens laveste.

Vesteraalens fiskeboller har mottatt heder og ære tidligere. For snart tre år siden ble matproduktet kåret til Vesterålens nasjonalrett under Vesterålen Matfestival.


Kritiske til hermetikk som nasjonalrett

Mange er kritiske til at Vesteraalens fiskeboller gikk seirende ut av kåringen av Vesterålens nasjonalrett.