Cellist og komponist Maja Bugge fra Sortland:

Premiere på «NORTHERN» under Manchester Jazzfestival

Forrige fredag hadde sortlending Maja Bugge premiere på bestillingsverket «NORTHERN» under Manchester Jazzfestival, en av de største jazzfestivalene i England.
Sortland

Dette meldes det i en pressemelding.

I 2017 ble Bugge plukket ut av festivalen til et talentprogram for sin idé om å gjenskape steder og steders lydlandskaper gjennom improvisasjon.

Gjennom samspill med film på lerret og lyduttrykk fra høyttalere rundt i salene, spilte hun alene på scenen i Royal Exchange Theater i Manchester.


Urfremfører Regine Normanns eventyr

Komponist og cellist Maja Bugge har for første gang samarbeidet med et lokalt kor og resultatet kan høres i Malnes kirke 27. Juli.

 

Særegne lyder

Konserten bygget på et samarbeid mellom Bugge, en fotograf og en lyddesigner som utforsket samspillene mellom de tre ulike uttrykkene. De oppsøkte tre steder i Nord-England, Lancaster, Manchester og øya Walney, og valgte ut bilder og lyder som sortlendingen komponerte stemmer til på cello.

Trioen besøkte stedene for å finne særegne lyder, og mens biene var hovedtema i Manchester, var lyder fra det lokale ølbryggeriet utgangspunktet for en rytmisk groove. Barn var også med i prosessen på å gi forslag til særegne lyder.

– Med cello improviserende på scenen brakte de stedene ut til konsertpublikummet på en medskapende måte. Publikum kunne også foreslå lyder fra stedene de kjente, som for eksempel lyden av tjeld fra øya Walney, står det i pressemeldingen.

Bugge jobber nå med å videreføre prosjektet til andre byer og festivaler.


- En flott, meditativ konsertopplevelse

Årets tankkonsert på Melbu ble av de særegne og meditative slaget.