Kammerpikene inntar sildeoljetanken

Førstkommende lørdag holder kvinnekoret Kammerpikene konserten «I mørket hviler lyset», i sildeoljetanken på Melbu.

Kammerpikene samlt på et brett.  Foto: Ove Aalo

Sortland

«Med et repertoar valgt spesielt for den klangfulle tanken kan publikum oppleve lys og mørke, ro og spenning, musikalsk nordlys, stille meditasjoner og mektige akkorder», sier Anja Enebakk Hagan i en pressemelding fra Kammerpikene.

Dette er andre gang Kammerpikene gjester konserttanken, men koret har hatt flere opptredener i Hadsel de siste årene. «Det er en spent gjeng som øver fram mot konserten» forteller korets leder Anja Enebakk Hagan:

 «Da vi sang her i 2011 var det en magisk opplevelse både for oss og de som hørte på, og vi har snakket i flere år om å dra tilbake», sier hun.

Sist måtte koret sette opp ekstrakonsert, derfor blir det to konserter på rad – en ettermiddagskonsert og en kveldskonsert, opplyses det i pressemeldingen.

Konsertens repertoar domineres av nordisk musikk som handler om lys og mørke, natt og dag, hav og himmel. Fra den svenske lyrikeren Edith Södergran presenterer koret Nocturne, et poetisk portrett av en fullmånekveld ved havet, tonesatt av Olav Berg. Norge er blant annet representert med Ola Gjeilos klangfulle hyllest til nordlyset; Northern lights.

Ifølge pressemeldingen blir det stemmene som bærer konserten, noe som betyr at lysshow og lignende spesialeffekter vil være fraværende.

«Publikum får møte vakker sang i et klangfullt lokale. Her blir det ingenting som distraherer fra musikken. Vi håper det blir en rolig og meditativ stund i det som kan være en travel tid», sier Anja Enebakk Hagan i pressemeldingen.