Must Do Travels fikk øynene opp for Vesterålen:

– Siden de har 9,7 millioner følgere synes vi det er kult at de deler videoen vår

Jens Andre Mehammer Birkeland i Vesterålen Tours synes det er stas at nettstedet Must Do Travels har valgt å dele en video fra jakten på nordlyset i Vesterålen.

Nordlys

Sortland

Vesterålen Tours tilbyr guiding i Vesterålen, der spesialiteten er nordlys og ville dyr. At regionen byr på vakre skuer både sommer og vinter har gjort at reiseanbefalingsstedet Must Do Travels har fått øynene opp for Vesterålen.

– De har spurt om de får lov til å dele en video som vi tok fra en tur vi hadde i vinter med turister. Det takket vi ja til, de har 9,7 millioner følgere på Facebook og over 300.000 følgere på Instagram, sier Jens Andre Mehammer Birkeland.

– Vi synes det var veldig artig at bedriften vår ble oppdaget på dette viset, sier han.

– Nå kan dere forvente mye pågang fra turister som vil ha guiding?

– Vi håper på det. Vi på vår egen nettside at trafikken økte med en gang, det kom en del folk innpå etter at videoen ble delt. Det er artig, sier han.

Birkeland legger til at det var et vanvittig nordlysshow kvelden videoen ble spilt inn.

Startet som fotohobby

Vesterålen Tours drives av Jens Andre Mehammer Birkeland og Marius Birkeland. Det hele startet med deres egen fotointeresse, der de har tilbragt fritida med mange netter under nordlyset, eller ute blant dyrelivet.

Etter hvert som bildene ble lagt ut på Instagram, dukket det opp stadig flere forespørsler.

– Mange spurte oss om vi drev med guiding. Og da tenkte vi at det var dumt å sende folk til andre guider, så da startet vi opp selv, sier han om hvordan gründingen av bedriften gikk for seg.

– Vi har turister med ut på det vi liker best å gjøre selv. Før gjorde vi dette uten å ha med oss folk, men nå gjør vi dette som en deltidsbedrift ved siden av andre jobber, sier han.

Dyreliv etterspurt

Og omfanget har bredt om seg, I sommer har særlig den opplevelsen med å komme tett innpå dyreliv vært etterspurt.

– Det eksploderte plutselig, og vi fikk mer og mer pågang i sommer. Så langt har vi guidet flere folk i sommer enn i hele fjor, sier han.

Å få sett elg er et ønske mange turister som kommer til Vesterålen har.   Foto: Innsendt

 

Vesterålen Tours har lisens til å frakte turistene i private kjøretøy.

– På sikt er målet at firmaet skal skaffe seg egne biler. Når vi har veldig mye guiding å gjøre har vi også en kompis som hjelper oss, sier han.

– Det er nordlys og dyreliv vi satser på og som vil tilbyr. Når det gjelder ville dru, er det veldig mange turister som har lyst til å se elg, og vi har vært på et par turer i sommer der det har vært full klaff, sier han.

For ordens skyld, både Marius Birkeland og Jens Andre Mehammer Birkeland har et ansettesforhold  i Vesterålen Online.