Pride for tredje gang i Vesterålen denne helga

Torsdag til søndag er det duket for årets Pride i Vesterålen.

Fra Prise i 2017. Arkivfoto 

Sortland

Årets Pride Vesterålen tjuvstarter med Discobowling på Sortland torsdag, mens det fredag begynner for alvor.

I Kulturfabrikken fredag formiddag er det duket for lunchforedrag, Lønningsquiz og Pride-party i Kulturfabrikken.

Lørdag fortsetter det samme plass med Pride-kafé med appeller, musikk og åpen mikrofon for de som har noe på hjertet. Mental helse Nordland vil også være til stede for å holde tale, her ved Helene Skogland.

Lørdag ettermiddag er det så duket for Pride-parade gjennom Sortland sentrum. Her vil Sortland juniorkorps og Melbu trommedamer være tilstede. Dette vil følges opp av grilling i Bjørklundparken.


Vesterålinger var på fototur i New York. Ved en «misforståelse» havnet de plutselig fremst i verdens største Pride-parade

Avgangselevene ved Hadsel videregående skole, Herman Henriksen, Adam Enochsson, Johannes Wang og Jonatan Ottesen, fikk en opplevelse av det sjeldne slaget søndag da var tett på New York City Pride Parade.

 

– Nødvending

Årets Pride er det tredje i rekken i Vesterålen etter at det ble arrangert for første gang i 2017.

– Er det nødvendig med PRIDE? Er vi ikke kommet lengre? Er vi ikke likestilte? Svaret er at nei, vi er langt fra likestilte enda, og at det derfor er nødvendig. Dessverre. Det er fortsatt fordommer knyttet til det å være skeiv. Skeive opplever også å bli diskriminerte. Vi i Vesterålen PRIDE ønsker å jobbe for å minske fordommer og diskriminering, og vi ønsker å jobbe for et mangfoldig og inkluderende samfunn. Alle skal ha de samme muligheter og rettigheter, uavhengig av legning, kjønns eller identitetsuttrykk, skriver leder av Vesterålen Pride, Kamilla Fossem på Pride sine nettsider.


PRIDE 2019:

– Ved å få det skjeve miljøet mer synlig, kan folk se at det er helt vanlige mennesker

PRIDE 2019 har satt datoen for årets arrangement, fra 12. til 15. september. Og fikk i helga litt ekstra oppmerksomhet da man ved en feiltakelse heiste Pride-flagget på rådhuset i Øksnes.

 

– Vi ønsker derfor alle velkommen til å delta sammen med oss når vi nå igjen samler oss for å kjempe for likestilling. I år er også en spesiell markering, da det er 50 år siden Stonewall-opprøret. 50 år med kamp for retten til å elske. Alle skal ha rett til å være den de vil og elske den de vil.Kjærlighet er kjærlighet, opplyser hun.

Vol vil gi deg bilder og saker fra årets Pride i løpet av helga.