Nå starter Sortland Jazzfestival

I år har Sortland Jazzfestival har 30 års jubileum i år. Festen braker løs onsdag, med den sedvanlige paraden der over 1.000 barn deltar.
Sortland

Både Juniorkorpset på Sortland og Blåbydrillen, blir med i paraden. Deretter blir det Blimed-dans utenfor Kulturfabrikken, skriver Sortland Jazz og viseklubb i en pressemelding.


Programmet for årets utgave av Sortland Jazzfestival er klart:

Disse artistene kommer

2019-utgaven av Sortland jazzfestival går som vanen tro av stabelen i starten av september. Tirsdag ble programmet offentliggjort.


Onsdag ettermiddag blir det etterjobbjazz med lokale musikere og 40 elever i 2.klasse ved Sortland barneskole. Konserten, som er en hyllest til den avdøde artisten Terje Nilsen, heter Hilsen Terje Nilsen.

Åpnet Sortland jazzfestival 2018 med smil, rytmer og glade barn

Sortland Juniorkorps fikk opp jazzstemninga under åpninga av Sortland jazzfestival onsdag formiddag.


Ellers har årets jazzfestival et fullspekket program med en rekke etablerte artister. Blant disse er Sol Heilo, Shining, Hot Club De Norvege, Valkyrien Allstar og Isak.

– Den største forskjellen fra tidligere festivaler, er at vi har et litt bredere utvalg av artister, uttalte Sverre Bjerga, som sitter i styret i Sortland jazzfestival, på en pressekonferanse i sommer.

En annen måte årets utgave av jazzfestivalen skiller seg ut fra foregående utgaver, er lokalisering av arrangementene. Etter Jobbjazz, som tidligere har funnet sted på Ekspedisjonen, vil i år gå av stabelen på Sortland Hotell.

Sortland Jazzfestival er igang:

Jazzet opp stemninga under åpninga

Med festivalsjef Steinar Kjeldsen og ordfører Tove Mette Bjørkmo i spissen, ble Sortland Jazzfestival åpnet med den tradisjonelle paraden, onsdag.