Blir utskrevet i morgen:

Det var Trond Løkke som ble tatt av skred

Det var styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, som ble tatt av skred ved Trollfjordhytta i går. I morgen skrives han ut av sykehuset.

Trond Løkke.  Foto: Herman Eliassen

Sortland

Løkke har bred erfaring fra friluftsliv og har vært turleder og frivillig i Vesterålen turlag i en årrekke, skriver DNT i en pressemelding.

– Dette var close call, det skal ikke være mulig å overleve halvannen time i tettpakket snø, så krever bearbeiding med alle involverte først, skriver Løkke i en sms til NRK Nordland.

Turfølget på ni personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Skredet gikk da følget var på vei ned, rundt 300 meter fra hytta langs den anbefalte vintertraseen. Løkke ble funnet etter 1,5 time under snøen, og fraktet ut. Tilstanden mandag formiddag er stabil, og han blir på sykehuset ett døgn til.

– Vi er veldig glade for at dette gikk bra, og at alle som var involvert er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at Trond ble funnet så fort og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Turfølget gikk på truger. Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en representant fra politiet. Politiet frakter disse ut i dag, mandag.

– Vi jobber fortløpende med å kartlegge hendelsesforløpet, og vil ta en runde med de involverte når de er klare for det. Frem til da trenger de berørte ro og vi ber om at pressen kontakter oss i DNT sentralt for ytterligere spørsmål, sier Dag Terje Solvang.

Hjem imorgen

Fra Universitetssykehuset i Tromsø får VOL opplyst at tilstanden til Løkke er lettere skadd, men ikke verre enn at han blir skrevet ut i morgen.