Ivar Greger Angell (17) med sitt livs løp i NM

STAVANGER: Ivar Greger Angell (17) gjorde sitt livs løp da han svært overraskende ble nummer fem på 200 medley på junior NM i svømming. Sortland-gutten perset seg med over fem sekunder da han gjorde 2.08.57. Bronsen gikk på 2.04,90.

Sortlandssvømmeren Ivar Greger Angell.  Foto: Rune Helle

Sortland

– Uten tvil mitt livs løp. Dette var utrolig bra, sier Ivar Greger som egentlig regner seg som best på 200 butterfly og 400 medley.

Ivar Greger perset seg med fem sekunder.

–Jeg var klar over at formen var bra. Dette var imidlertid litt i overkant, understreker han.

Flere av de beste Sortland-svømmerne går på NTG. Det gjelder ikke Ivar Greger og Anders Inga som fremdeles bor i hjemme.

I sommer tok Håvard Heggland (18) bronsemedaljen på øvelsen i langbane NM. Han lykkes ikke like bra i sin første start i mesterskapet i Stavanger. Med 2.10,62 ble Håvard 13.

– En liten pers, men jeg hadde håpet å svømme fortere enn dette, innrømmer NTG-studenten.

Ivar Greger svømte ikke engang 200 medley under mesterskapet i sommer. Sortland-gutten er også god både på 200 butterfly, og 400 medley.

Sommerens mesterskap i Drammen var det store gjennombruddet for Håvard Heggland. Han tok to bronsemedaljer og en fjerdeplass.

– Ting har ikke helt klaffet denne høsten. I forkant av mesterskapet var jeg usikker, sier Håvard som også ble tre på 200 bryst, og fire på 400 medley i sommer.