Håvard Heggland ikke fornøyd etter 200 bryst og 200 medley

STAVANGER:     I sommer var Håvard Heggland (18) en av langbane NMs store positive overraskelser da han ble nummer tre både på 200 bryst og 200 medley. På de to samme øvelsene i Stavanger står Sortland-gutten bokført med en 12 og en 13 plass.

Håvard Heggland har ikke kommet opp på nivået fra sommerens kortbane NM da han tok to bronsemedaljer i Stavanger.   Foto: Rune Helle

Sortland

– Sommerens langbane NM var fantastisk. Høsten har ikke på noen måte vært like bra, beklager Håvard. NTG-studenten har konkurrert lite de siste månedene.

– Det er flere grunner til det. Siden jeg har deltatt så lite etter NM i sommer var jeg selvsagt litt usikker på hva helgen ville bringe, understreker Håvard. Hans siste store stevne var i Tromsø da han var hjemom i forbindelse med høstferien.

Dagens 200 bryst var der Håvard hadde de største forventningene denne helgen. Han hadde 2.21 som pers fra i fjor.

– Målet var å svømme ned mot 2.16, sier Håvard som da ikke ville vært langt bak bronsen han tok i langbane i sommer. Nå gikk han over sekundet bak pers.

– Min pers på 2.21,80 er ett år gammel. Derfor burde det være mulig å svømme den skikkelig ned. Men det gikk ikke, sukker han.

Håvard svømmer også 200 butterfly og 400 medley i helgen. Øvelser der han normalt er sterk.

Ny pers

Ivar Greger Angel (17) satte en ny soleklar pers da han ble nummer 13 på 100 butterfly. Med 57,85 var han nesten to sekunder bedre en sin tidligere bestetid. På 200 medley der han ble nummer fem torsdag senket han sin pers med fem sekunder.

Anders Inga var yngste svømmer som var kvalifisert på 100 butterfly. Han ble nummer 29.

Klare perser

Aurora Stavøy (17) har satt to klare perser på 50 og 100 butterfly. Hun er blitt nummer 17 og 19

– På 100 butterfly svømte jeg ned min bestetid med rundt et sekund. Det er bra, oppsummerer Sortland-jenta etter to dager.

Hun har et år igjen på NTG.

– Jeg blir i Oslo til sommeren 2021. Det er helt klart, forteller hun.