Pepperkakebyen 2019 åpnet lørdag:

– Det er eksepsjonelt lett å få byggetillatelse i denne byen

For fjerde år på rad åpnet pepperkakebyen på Kulturfabrikken i Sortland lørdag. Alle kan levere bidrag og leder av Sortland kunstforening, Ida Walenius, lover kort behandlingstid for byggetillatelse.

Sortland

– Vesterålskraft har, i forbindelse med deres 80-årsjubileum, åpnet en bedrifts-stafett. De har sendt ballen videre til SE-gruppen, som også har levert bidrag her, sier hun til VOL.

Siri Walenius, leder av Sortland kunstforening.  Foto: Ann-Julie Nordgaard NesmoenSelv om det er igangsatt en bedrifts-stafett, sier Walenius at dette er like mye for «hvermannsen».

– Vi bygger gjerne ut og ønsker at både barnehager, skoler og folk ellers skal levere bidrag. Det kan de gjøre frem til 21. desember.

Siri Tollefsen i Sortland Kunstforening har laget designet til årets buttons.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Vesterålskraft har i anledning årets pepperkakeby gitt dem en buttons-maskin.

– Så kan dere spørre dere hvorfor de har gitt akkurat en buttons-maskin? Det er fordi at alle som leverer bidrag vil få sin helt egne button, forteller Walenius.

Ungdomsprosjektet i Vesterålen har levert sitt bidrag, som representerer arbeidet som nå er igangsatt for å få ungdomsprosjektet igang.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Lederen av kunstforeningen er klar på at det er lov til å bruke ulike grep i byggeprosessen av pepperkakebidrag.

– Limpistol kan være utmerket å bruke. Det hele handler om at bidragene skal bygges i et samarbeid mellom barn og voksne, slår hun fast.