Nå skal alle ha vann i springen

Arbeidet med å reparere den ødelagte vannledningen i Vesterålsgata ble, etter noen utfordringer med været, igangsatt søndag ettermiddag. 17:25 meldte kommunen at lekkasjen var tettet.

Det er vannlekkasje ved Søndre Frydenlund på Sortland.  Foto: Innsendt

Sortland

– Vannet er på tur tilbake til de siste abonnentene. Takk for tålmodigheten, og ha en fortsatt god søndag, skriver kommunen på sin Facebook-side.

12:15 melder kommunen følgende:

– Reparasjon av vannledning ved Vesterålsgata og Søndre Frydenlund startes i løpet av formiddagen. Fv. 82 reduseres til ett kjørefelt forbi arbeidsstedet. Arbeidet pågår utover kvelden.

10:10:

Sortland kommune melder på sin Facebook-side at de vurderer muligheter for sikker trafikkavvikling med deres samarbeidspartner. Kommunen vil komme tilbake med ny informasjon forløpende.

08:15:

Søndag morgen vurderte kommunen det slik at sikten til tider var for drålig for å sikre en sikker trafikkavvikling.

– For abonnenter som fortsatt mangler vann, minner vi om mulighet for tilgang på vann fra brannstasjonen. Ring 952 64 050 for å avtale henting/levering. På grunn av begrenset behov, vil stasjonen ikke være åpen i dag som tidligere meldt, skrives det.

– Volder oss litt bekymring

VOL har søndag morgen vært i kontakt med kommunalsjef for plan og utvikling i Sortland, Ann-Kristin Vinje.

– Har kommunen gjort noen vurderinger i forhold til hvor lenge dere mener det er forsvarlig at folk er uten vann?

– Det er selvfølgelig en ulempe at enkelte abonnenter fortsatt er uten vann i springen, noe vi beklager på det sterkeste. Ingen er imidlertid uten vann; kommunen har sikret tilgang til vann via brannstasjonen, enten ved henting eller levering. Arbeidet må forventes å ta en god del timer, og elingene som nå går, og meldingen for i ettermiddag, volder oss litt bekymring, skriver Vinje i en SMS.


OPPDATERT: Vannlekkasje i Sortland sentrum

Store deler av Sortland uten vann

Store deler av Sortland er nå uten vann, og Sortland kommune vet ennå ikke hvordan de skal løse problemet.– Vi jobber på spreng for å finne lekkasjen

Driftsavdelingen i Sortland kommune er klar over omfanget av vannlekkasjen og jobber på spreng.Vannet snart tilbake - mulig å hente vann

Vannet i Sortland ventes tilbake i løpet av en times tid