Vestmarka Barnehage jubler over 10.000 kroner i returkartong-gevinst

Jubelen sto i taket da Reno-Vest kom på besøk til Vestmarka Barnehage og hadde med seg en stor overraskelse.

i årets siste trekning var det altså Vestmarka Barnehage som var de heldige vinnerne fra Vesterålen. Bak fra venstre: Johanne, Astrid, Anna Louise, Oda og Emma. Fremme: Celine, Adrian, Tobias, Liam og Patrik.  Foto: Innsendt

Sortland

Barnehagen ble trukket ut som vinner av 10.000 blanke kroner i det nasjonale returkartonglotteriet. - I alle år har barnehagen skyllet og stappet kartonger til kubber og skrevet navn og telefonnummer på, så dette var vel fortjent, skriver Reno Vest i en pressemelding.

Det var avdelinga Bjørnehjørnet som tok imot sjekken.

På spørsmål om de er flinke til å skylle og brette drikkekartonger, ble det poengtert at det er de voksne som gjør jobben og skriver på navn og adresse på kartongkubbene. Ungene er mest glade i å drikke melka og juicen.


Fakta om returkartong-lotteriet

Det gjenvinnes så mye som 12.000 tonn drikkekartong per år, og legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger. Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdig gjennom konseptet 'skyll, brett og stapp'. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.

Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne på nærmeste gjenvinningsstasjon. Da har man ett lodd.

Reno-Vest trekker ut to navn som sendes inn til den nasjonale trekningen som foregår fire ganger i året. Det trekkes ut 30 vinnere av 10.000 kroner og en vinner av 100.000 kroner.


Pengene kommer godt med. I en barnehage er det alltids noe som trengs.