Bohus Sortland ble Årets inkluderende bedrift 2019

Sortland Arbeidssenter deler for første gang ut prisen «Årets inkluderende bedrift 2019» i år. Den gikk til Bohus Sortland for deres innsats for å inkludere folk som trenger arbeidserfaring.

De ansatte ved Bohus Sortland var veldig stolte av å bli tildelt prisen.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

– Det er en pris som vi skal levere ut hvert år, og det er en pris til bedrifter på Sortland som utmerker seg ved å ta inn folk i arbeidspraksis og språkpraksis. Det er folk som trenger en billett inn i arbeidslivet. Der har Bohus utmerket seg veldig på å inkludere, på å ta de inn i arbeidsmiljøet sitt og gi opplæring i arbeidsoppgaver, men også det å inkludere dem sosialt og se at dette er folk med ressurser som ønsker å bidra, sier Julia Holm, daglig leder ved Sortland Arbeidssenter.

Arbeidssenteret har laget noen kriterier som bedrifter må oppfylle for å kunne motta denne prisen, som blant annet handler om å ta et lokalt samfunnsansvar.

Fra venstre: Julia Holm, daglig leder i Sortland arbeidssenter, Jarl-Richard Eilersen, jobbkonsulent og Svein-Olav Antonsen, også jobbkonsulent.  Foto: Marius Birkeland

Jarl-Richard Eilertsen, jobbkonsulent ved arbeidssenteret, sier at formålet ved å dele ut prisen er å sette de bedriftene som strekker seg ekstra langt for å få folk i praksis på kartet.

– De som kommer hit har ofte ingen CV eller andre utfordringer. Gjennom en slik arbeidspraksis har de noe å komme med til andre arbeidsgivere. Det er mer enn gull verdt, vil jeg si, sier Eilertsen.

– Veldig stolt

Anita Seijbolt, daglig leder ved Bohus Sortland synes det er veldig flott at de har fått prisen.

– Vi er veldig stolte, sier hun.

I år har Bohus hatt to i arbeidspraksis.

– Vi kjører ikke så mange, men når vi har kapasitet så tar vi de inn. Det handler også om at vi skal ha tid å følge dem opp og å sette dem i arbeid, de skal ikke kjede seg. De kommer ikke til oss for å vaske gulv og tørke støv. Vi skal lære dem å gjøre samme jobb som oss. Så lenge vi har kapasitet så vil vi også gjøre dette videre, sier hun til VOL.

Fra venstre Viktor Johnsen, daglig leder i Vesteraalens AS, Bernhard Zakarias Bendiksen, produksjonsleder for Vesteraalens, Bente Torbjørnsen, avdelingsleder for bedriftsoppfølging i NAV, Øystein Lihaug Hjelle, markedskoordinator i Vesteraalens, Espen Bjørnsund Gundersen, NAV-leder Sortland, ordfører Karl-Erling Nordlund og Erik Strand, kommunalsjef for oppvekst i Sortland.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen