Hank Von Helvete kommer til Fæsterålen med en overraskelse i kofferten

Andre artist som er klar for Fæsterålen er Hank Von Helvete.

Sortland

Hans-Erik Dyvik Husby (født 15. juni 1972) er en norsk vokalist, artist og skuespiller. Han er særlig kjent som tidligere medlem i det norske hardrock- og punk-bandet Turboneger under artistnavnene Hank von Helvete og Hank von Hell, men han har også brukt navnene «Hertugen», «Herr Tugen» og «Hertis». Det er uansett under artistnavnet Han Von Helvete rockelegende kommer til Fæsterålen neste år.

– Vi gleder oss veldig til dette. Han kommer til Fæsterålen med en tredjedel Turbonegerlåter, en tredjedel egne låter som Hans-Erik Dyvik Husby og en siste tredjedel som er en overraskelse, sier kommunikasjonssjef i Fæsterålen, Martin Meisterlin.

Hank Von Helvete er andre av tre artistslipp på tre dager for Fæsterålen. Torsdag kveld ble det kjent at Keiino spiller på neste års festival. Lørdag blir en tredje artist sluppet.

Større

– Det blir den største Fæsterålen noensinne. Vi tar en større risiko enn vi noen gang har gjort, og setter lista enda et hakk opp, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Keiino var først ut, men fredag og lørdag denne uka slipper festivalen to nye artister, og kommunikasjonssjef Martin Meisterlin er klar på at folk har noe å glede seg til.

– Vi begynte å booke artister til neste års festival før årets festival, og er vel så og si ferdigbooket med tolv artister totalt. Vi har prøvd å høre på hva folk har lyst å ha til Fæsterålen, og mange av de som har mast på oss, blir nok fornøyde, sier Meisterlin med et lurt smil.


Tankene skal bort, (film)ideene skal inn

I løpet av vinteren rives de gamle Statoil-tankene på Sortland. Selskapet bak Deadline Media har kjøpt tomta tankene står på, og skal bygge landsdelens største kommersielle filmstudio.


Produksjon

Det skjer også noe med festivalområdet til neste års festival.

– Det blir en større produksjon en noensinne. Selve området blir nok som før, men det blir en større scene og større totalproduksjon neste år.

De er to glade gutter, Martin Meisterlin (t.h) og Stein Inge Pedersen. De er nå klare med artistslipp.   Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Risiko

Risikoen er også større.

– Vi har vel egentlig booket og gjort det meste klart før vi har fått gjort ferdig sponsorjobben. Signalene i markedet er derimot gode, og erfaringen tilsier at vi kommer i mål, sier Pedersen.

Første artistslipp skjer torsdag kveld. Vol gir deg nyheten først, så følge med og se hvilken artist som blir den første som blir offentliggjort.

Se videointervju med Pedersen og Meisterlin i videovinduet over.