Nå går flytrafikken igjen

Onsdag formiddag meldte Avinor om feil med flygeledernes utstyr, som førte til at ingen fly fikk ta av fra flyplasser nord for Røros.
Sortland

Kl. 13.32 bekrefter Avinor overfor VG at flyproblemet er løst.

– Fly som er i luften får lande, men ingen fly får ta av nord for Røros, var beskjeden fra kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor da problemene oppsto.

Han opplyser videre til avisen at det var det tekniske systemet som flygelederne bruker for å kontrollere luftrommet i Nord-Norge som var nede.

Problemene har ført til at flytrafikken i hele Nord-Norge er påvirket, samtidig som de kan ha ringvirkninger for flytrafikken andre steder.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Tonje Næss, sier til VG at at den omtrent to timer lange stansen har forårsaket visse forsinkelser og kanselleringer, men understreker at de håper det vil løse seg hurtig.

– Der hvor det er kansellert, booker vi om passasjerer på senere avganger, og så gjør vi alt vi kan for at det skal påvirke passasjerene våre så lite som mulig, sier hun til VG.

Passasjerer blir bedt om å forholde seg til informasjon de får fra flyselskapene og ellers møte til oppsatt tid.

Problemene rammet også luftambulanseflyene, som i en periode kun kunne utføre enkelte korte oppdrag med spesialtillatelse hvis siktforholdene tillot det, ifølge Altaposten.

En av passasjerene som satt strandet på Evenes, var Tiu Similä. Hun skal være med å moderere en debatt på en stor konferanse i London torsdag og var derfor usikker på om hun kom seg til London. Kl. 18:00 forteller hun til Vol at alt ordnet seg, men bare så vidt.

– Jeg hadde svært kort i Oslo for å komme meg på flyet til London, noe jeg klarte med to minutters margin, sier hun.