– Brannen kan ha en elektrisk årsak

Under åstedsundersøkelsen i branntomta som ble gjennomført fredag ble det gjort funn av flere utbrente gjenstander, blant dem en mobiltelefon.

Leif Halland etterforsker branner i Vesterålen.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Sortland

Brannen i eneboligen på Sortland startet natt til onsdag 5. februar. Da det tok til å brenne var det en voksen person og en ungdom til stede, begge kom seg ut og var uskadd etter hendelsen.

Ifølge politiinspektør Per Erik Hagen hadde politiet allerede før fredagens åstedsundersøkelse en formening om hva brannårsaken kunne være.

Kan ha elektrisk årsak

Overbetjent Leif Halland gjennomførte åstedsundersøkelsen, sammen med en representant fra det lokale EL-tilsynet. Han sier det foreløpig er for tidlig å komme med en entydig konklusjon.

– Vi har sikret en del ting av elektrisk karakter, så får vi se. Vi holder kortene litt tett til vi har fått undersøkt disse. Brannen kan ha en elektrisk årsak, men det er litt tidlig å si, sier Halland.

Han tilføyer at undersøkelsen ble gjennomført med to timers søk i branntomta.

Sendes til analyse

– Så får vi se om det vi kant kan gi en konklusjon. Det vi har sikret oss er blant annet en mobiltelefon som har stått på ladning. Uten at vi konkluderer nærmere av den grunn, vi må foreta grundigere undersøkelse av denne. Det som vi har funnet blir sendt inn til analyse hos Kripos, vi sender alt slik dit rutinemessig og det er de som gjennomfører analysen, sier Halland.

Politiet avventer svar på analysen. Å finne arnestedet til en brann kan være vanskelig.

– Noe av det vi har funnet er så beskadiget at det ikke gir noen entydig konklusjon, men slike ting som mobilen er mer konkret, sier han.