Koronasituasjonen:

Avlyser helgens Fjordkraft Cup

Sortland IL besluttet mandag å avlyse Fjordkraft Cup som skulle blitt arrangert den kommende helgen. Dette på bakgrunn av utbruddet av Korona-viruset.

Sortland IL har, i samråd med kommuneoverlegen, besluttet å avlyse helgens Fjordkraft Cup.  Foto: Arkivfoto/Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Vi håper å kunne arrangere turneringen senere i år, skriver klubben på sin Facebook-side mandag ettermiddag.

Ifølge meldingen er dette en vurdering som er gjort i samråd med Mette Røkenes, kommuneoverlegen i Sortland. Dette bekrefter Røkenes overfor VOL.

– Dette er gjort av et føre-var-prinsipp. Det skulle vært tilreisende, også fra utenfor regionen, på denne turneringen, og det ville vært mange folk samlet. Denne vurderingen om å avlyse er gjort for å begrense smitte så godt det lar seg gjøre, sier hun.

Røkenes sier at hun har hatt stor pågang fra lag og foreninger som lurer på om de skal holde eller avlyse arrangement den kommende tiden.

– Alle har fått den samme beskjeden, som er pressemeldingen som ble sendt ut tidligere i dag. Alt skal ikke avlyses, men arrangementer på for eksempel Lamarktunet er selvfølgelig avlyst, sier hun.