Fornyer seg i Skibsgården: – Nå kjennes det ut som at vi er i 2020

Skibsgården på Sortland har fornyet seg og dette ble markert torsdag formiddag. – Nå kjennes det ut som at vi er i 2020, sier Bjørn Heireng, daglig leder på senteret.

Linda Sophie Bang, daglig leder på Skibsbakern, sier at de med nye lokaler og ny meny får et mer mangfoldig tilbud.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Hele senteret er egentlig fornyet, da vi både har skiftet gulv, lys og malt. Skibsgården åpnet i 1998 og det er klart at mye har skjedd siden den gang, sier en oppglødd senterleder.

Bjørn Heireng, daglig leder ved Skibsgården på Sortland var storfornøyd torsdag morgen.  Foto: Ann-Julie Nordgaard NesmoenI tillegg til generelle oppgraderinger i senteret har Nille utvidet butikklokalene, Skibsbakeren pusset opp og Bagorama flyttet og pusset opp. Heireng sier at dette betyr mye for senteret og at for eksempel Nille lenge har ønsket å utvide lokalene.

– Det har vi så langt ikke kunne gjennomført da vi har hatt fult belegg i senteret. Når Notabene gikk konkurs åpnet det seg derimot en mulighet for at Bagorama kunne flytte. Da ble deres lokaler ledige slik Nille kunne utvide, sier han.

Iselin Løkken, daglig leder på Nille, sier at det er veldig deilig å endelig få komme inn i større lokaler.

– Det har vært veldig mye jobb, men det er veldig godt nå når vi endelig har alt klart, sier hun.

Iselin Løkken, daglig leder ved Nille på Sortland, forteller at de med en større butikk har fått mulighet til å ha egne avdelinger for blant annet kjøkken og velvære.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen– Må legge til rette for mangfold

Ved Skibsbakeren er det blant annet satt opp glassvegger. I tillegg til at dette er gjort fordi at andre butikker rundt har lengre åpningstider enn for eksempel bakeriet, sier Linda Sophie Bang, daglig leder, at dette også er for å gi lokalene et litt lunere preg.

– Den skjermer kundene mer fra stresset og lager en liten oase slik at de får mer fred og ro, sier hun.

I tillegg til endringer i interiøret og lokalene for øvrig, har kaféen også endret menyen litt.

– Det er veldig viktig å henge med i tiden og strekke oss slik at vi kan tilby det kundene vil ha. Det er mange med laktoseintoleranse, glutenallergi, er veganere, vegetarianere og lignende. Det er et mangfold i dag og det må vi legge til rette for slik at alle kan gå på kafé, sier hun og understreker at det ikke betyr at de ikke vil tilby varer med sukker og hvete.