Avlyser årets utstilling på Jennestad. Planlegger å sette opp skulptur i stedet

Årets kunstutstilling på Galleri Jennestad i Sortland, skulle etter planen åpne i juni, med Sverre Koren Bjertnæs som utstiller. Slik blir det ikke.

Gallerist ved Galleri Jennestad, Kåre-Bjørn Kongsnes, på åpningsdagen av fjorårets hovedutstilling.  Foto: Espen Mowinchel Pettersson, Arkiv

Sortland

– Du verden som jeg har gledet meg til å dele dette med dere, og du verden så skuffet jeg er nu for at dette ikke blir slik som vi hadde tenkt, skrev eier av Galleri Jennestad, Kåre Bjørn Kongsnes på Facebok for en tid tilbake.


Besøksrekord ved Galleri Jennestad

Årets hovedutstilling på Galleri Jennestad, med Odd Nerdrum og Elisabeth Werp, ble en stor suksess. Ifølge gallerist Kåre-Bjørn Kongsnes er det ingen annen hovedutstilling som har hatt så mange besøkende som årets.


Blant de fremste

Planen var nemlig at Sverre Koren Bjertnæs skulle stille ut på Galleri Jennestad under årets Hovedutstilling. På grunn av koronasituasjonen er utstillingen avlyst.


Viser frem sin beste kunst fra de siste 30 åra

Publikum har mye variert og spennende å se frem når kunstneren Kjell Erik Killi Olsen åpner utstillingen sin på Galleri Jennestad lørdag.


– For oss er Koren Bjertnæs en fantastisk topping i forhold til våre kunstnere under tidligere utstillinger, skriver Kongsnes på Facebook.

Sverre Koren Bjertnæs blir regnet for å være en av de fremste figurative malere i Norge, og har utviklet et malerisk prosjekt som drar veksler på både klassisk figurasjon og konseptkunst. Hans første separatutstilling var i Bjarne Melgaards galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon (NAF) i 2000. I 2008 ble han tildelt det første stipendet fra den nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen.


Kul på veggene under utstillingsåpning på Jennestad:

Magne Furuholmen bak Jennestad største utstilling

– Det var tresnittet som gav meg min første aha-opplevelse, sier Magne Furuholmen, som ble kronet til sankthanskonge på Jennestad.  Folk gikk mann av huse for å få med seg verdenspremieren.


Kan bli utsatt til neste år

Til Vol sier Kongsnes at kontrakten for 2020 er terminert, men at det er en mulighet for at Koren Bjertnæs stiller ut på Jennestad neste år.

– Det blir under den forutsetning at koronaforholdene blir normale når vi kommer så langt, sier Kongsnes.

Avgjørelsen om å kansellere årets utstilling ble tatt for et par uker siden.

– Da var koronaen på det verste, og vi kom frem til at det er så mye løpende arbeid som må gjøres i forbindelse med utstillingen at det ikke kan gjennomføres med all usikkerheten som er nå, sier han.


Pushwagner ga rekordomsetning for Galleri Jennestad

Pushwagnerutstillingen på Galleri Jennestad i sommer, har vært en formidabel suksess.


Kompensasjon

Gallerinestoren legger ikke skjul på at han er svært lei seg over at det ikke blir utstilling i år. Samtidig letter han litt på sløret og opplyser at det likevel kommer til å skje noe i forbindelse med galleriet i løpet av sommeren.

– Jeg ønsker at vi skal sette opp en ny skulptur i hagen på Jennestad, til glede for publikum. Det blir en slags kompensasjon for at det ikke blir utstilling i år. Hvilken kunstner og hvilken type skulptur det blir, er derimot ikke avklart ennå, og noe jeg skal jobbe med fremover, sier Kongsnes, før han legger til:

– Men dersom det viser seg at koronasituasjonen endrer seg til det bedre etter påske, slik at alle tiltak blir terminert, kan det hende vi må revurdere situasjonen med tanke på utstilling i år, slår Kåre Bjørn Kongsnes fast.