Galleri Jennestad inviterer til «Det beste fra de beste»-utstilling: – Det blir minst like mange kunstverk som tidligere år

Årets sommerutstilling på Galleri Jennestad ble avlyst på grunn av koronaepedemien. På grunn av fredagens nye retningslinjer i forbindelse med arrangementer, går det mot en utstilling likevel. Men i en mindre publikumsskala enn det som er vanlig.

Gallerist ved Galleri Jennestad, Kåre-Bjørn Kongsnes, på åpningsdagen av årets hovedutstilling.  Foto: Espen Mowinchel Pettersson

Caroline Stang Kongsnes og Håkon Haus Steinshylla, har tatt over den daglige driften av Galleri Jennestad, og har også vært pådrivere for å arrangere en noe annerledes sommerutstilling.  Foto: Privat

Sortland

– Dette må vel sies å være dag som tar en positiv vending for Galleri Jennestad. De nye Korona-retningslinjene åpner opp for mindre arrangementer med inntil 50 tilstede og minimum 1 meters avstand. Den yngre garde i familien har derfor vært pådriver for en utstilling der i sommer fra 20. juni og til ca. 10 august, står det å lese på galleriets Facebook-side.


Avlyser årets utstilling på Jennestad. Planlegger å sette opp skulptur i stedet

Årets kunstutstilling på Galleri Jennestad i Sortland, skulle etter planen åpne i juni, med Sverre Koren Bjertnæs som utstiller. Slik blir det ikke.


Fra Moen til Nerdrum

Utstillingen blir noe annerledes enn det folk er vant til, og blir i form av en «Det beste fra de beste» som inkluderer noen nye kunstverk fra de fleste av kunstnerne i Stall Jennestad, som vil si kunstverk helt fra den første utstillingen med Tor Arne Moen i 2003, til Odd Nerdrum i fjor. I tillegg blir det kunstverk fra de samme kunstnerne som har vært lagret i skuffer og skap. Det blir ikke åpningsseremoni med bildekunstnere og åpningsseremoni denne gangen

– Dette blir ikke noen mindre utstilling i omfang, og det blir minst like mange kunstverk som tidligere, understreker gallerieier Kåre-Bjørn Kongsnes overfor Vol.

Strenge tiltak

Når det gjelder gjennomføringen av kunstutstillingen, med de restriksjonene det fører med seg, tror Kongsnes at det skal gå greit.

– Det blir maks 50 personer inne i galleriet samtidig, men det er ikke noe problem. Det er kun på åpningsarrangementet det blir så mange. Tidligere har det sjelden vært mellom fem og 20 personer tilstede på utstillingene resten av sommeren, sier han.

Ellers minner Kongsnes om at det legger opp til strenge tiltak der alle som kommer inn i galleriet må registreres, og at det ellers blir løpende vask og rens i galleriet.


Til sommeren får Kåre-Bjørn besøk av Odd Nerdrum på Galleri Jennestad

Sagnomsuste Odd Nerdrum er klar for utstilling ved Galleri Jennestad til sommeren.


Usikkert om skulptur

Kongsnes har tidligere uttalt til Vol at det kunne være aktuelt å sette opp en ny skulptur i hagen på Jennestad i sommer, som en slags erstatning for at det da lå an til at det ikke ble utstilling.

– Vi ser etter alternativer som kan passe inn i helheten, men foreløpig er ingenting bestemt, slår Kåre- Bjørn Kongsnes fast.


Besøksrekord ved Galleri Jennestad

Årets hovedutstilling på Galleri Jennestad, med Odd Nerdrum og Elisabeth Werp, ble en stor suksess. Ifølge gallerist Kåre-Bjørn Kongsnes er det ingen annen hovedutstilling som har hatt så mange besøkende som årets.21 år gamle Karoline tar over driften av Galleri Jennestad

Kåre-Bjørn Kongsnes har overlatt driften av sitt kjære Galleri Jennestad på Sortland, til barnebarnet og kjæresten.