Bil stjålet på Sortland

Tirsdag kveld fikk politiet på Sortland melding om en stjålet personbil.

Denne Opelen ble stjålet på Sortland tirsdag ettermiddag.  Foto: Privat

Sortland

Kjøretøyet skal ha blitt stjålet i forbindelse med innbrudd i et hus, der gjerningspersonene har funnet nøklene til bilen. Bilen er en svart Opel Astra med kjennetegn UN 29641. Politiet ønsker tips på telefon 02800 dersom noen observerer bilen.

Bilen skal ha blitt stjålet mellom klokken 16 og 18, får VOL opplyst ved politiets operasjonssentral.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, men politiet er i gang med undersøkelser, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen.

Vindu sto på gløtt

Da VOL kontakter den stjålne bilens eier, Stein Olav Sjonsti, legger han ikke skjul på at han er eitrandes forbannet og opprørt. Han beretter at vedkommende som stjal bilen har brutt seg inn soveromsvinduet hans.

– Vinduet sto på gløtt, festet med et bånd som var doblet flere ganger. Personen må ha brukt krefter for å få det opp. Tyven har klatret inn vinduet og gått inn i stua, der bilnøkkelen lå på stuebordet, forteller Sjonsti, som var hjemme halvannen time før innbruddet for å hente noe og spaserte videre til fots på grunn av finværet.

Har forsprang

Ifølge Sjonsti har han en mistanke om hvem som står bak tyveriet, men understreker at han overlater etterforskningen til politiet. Bilen karakteriserer han som «svært sprek» og med masser av hestekrefter. Nå håper han at politiet klarer å finne både bilen og gjerningsmannen, men er forberedt på at det kan ta litt tid.

– Jeg vet at bilen ble observert i sentrum av Sortland for en halvtime siden, men jeg tror ikke de finner den med en gang. Forspranget er nok for stort, sier Stein Olav Sjonsti.