Endelig kunne Pinto (11) og matmor delta på stevne igjen

Lørdag og søndag arrangerer Sortland hundeklubb stevne innenfor rallylydighet på Sortland. – Det er en veldig fin aktivitet for hunden på denne årstiden med båndtvang.
Sortland

Det sier Ann Tove Halvorsen, nestleder i Sortland hundeklubb, da VOL besøker stevnet lørdag ettermiddag.

På grunn av fjorårets hundesykdom som herjet Norge og årets koronapandemi, er det lenge siden klubben har kunnet ha et arrangement. Lørdag startet todagers stevne med rallylydighet.

– Rallylydighet er en fartsfylt konkurranse basert på positiv trening. Det er en god blanding av andre konkurransegrener som agility og lydighet. Det hele handler egentlig om kontakt mellom hund og eier, sier Halvorsen.

Ann Tove Halvorsen, nestleder i Sortland hundeklubb.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Lørdag ble det konkurrert i fire klasser, fra klasse én som er for nybegynnere, til klassen elite, som er for de mest drevne. Totalt er det 15 hunder med deres eiere som konkurrerer på Sortland denne helgen. Én av dem er Åshild Hultgren med hunden Pinto (11) fra Melbu. De har drevet med rallylydighet i mange år og har reist rundt i hele Nordland for å delta på stevner.

– Vi driver med dette fordi at vi synes det er veldig gøy. Alle heier på hverandre og er glade på de andres vegne, sier Hultgren.

– Det er også en veldig fin mental trening for hundene, legger Halvorsen til.

Ifølge henne er det ikke bare voksne som kan trene og konkurrere med hundene sine i rallylydighet.

– Det er også veldig fint for barn og unge, sier hun.

Da det var Pintos tur til å konkurrere lørdag ble 11-åringen litt for ivrig og la seg ikke da han fikk beskjed om det. Dermed ble de disket. Matmor Hultgren tar ikke så tungt på det.

– Det er samme konkurranse i morgen, så da får vi en ny sjanse da, sier hun med godt humør.