Mann døde etter å ha blitt hentet opp av havet

Omkom i drukningsulykke på Sortland.
Sortland

Kl. 03:47 natt til fredag, fikk politiet melding om at en mann hadde falt i havet på Sortland. Personer som var i følge med mannen, startet umiddelbart arbeid med å få mannen opp av havet, og det ble startet livreddende førstehjelp, men mannen ble dessverre erklært død på stedet. Dette melder politiet i en pressemelding fredag morgen. Ifølge NRK Nordland ble det gjort forsøk på livreddende førstehjelp i mellom 30 og 45 minutt.

Avdøde er i 50 årene, bosatt i Møre og Romsdal. Pårørende er varslet.

Etterforsker videre

Ulykken skjedde da mannen skulle gå om bord i en båt.

– Han har rett og slett falt i havet når han gikk om bord i en båt, og vi har fått god hjelp av både vitneavhør og kameraovervåking på stedet. Ytterligere mannskap på båten har gjort en formidabel innsats med å berge han på land og starte hjerte- lungeredning til nødetatene kom på stedet, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Remi Johansen til VOL.

Politiet har startet en undersøkelsessak, og vi vil foreta ytterligere etterforskning i løpet av dagen, men har på nåværende tidspunkt ikke noe holdepunkter for at dette er noe annet enn en tragisk ulykke.

Ifølge Johansen, var det et mannskap på fem om bord i båten.

– De er veldig preget av det som har skjedd. Vi må få pratet med dem etterhvert, men det har ikke blitt prioritert fra politiet enda, sier Johansen til NRK Nordland.

Brønnbåt

Politiet ønsker ikke å bekrefte hvilken båt det er, men overfor ilaks, bekrefter viseadministrerende direktør i rederiet Rostein, Glen Bradley, at båten, MS «Robas» er deres.

– Det har vært en tragisk hendelse i forbindelse med ombordstigning på ett av våre fartøyer. Politiet etterforsker saken og vi har ingen mulighet til å kommentere ytterligere, sier Rosteins viseadministrerende direktør Glen Bradley til iLaks.

MS «Robas» er en brønnbåt som ble bygget i 1998. Lengden på brønnbåten er på 46,52 meter og bredden hennes er 9,5 meter. Brønnbåten har en kapasitet på 120-130 tonn levende laks/ørret eller 450.000 smolt.

–Tragisk hendelse

Kommunen har satt ned kriseteam, som skal ivareta personer som er berørt av hendelsen.

– Kriseteamet består av helsepersonell, og de har den beste kompetansen vi har tilgjengelig i kommunen, sier ordfører i Sortland, Karl Erling Nordlund, til VOL.

I en pressemelding fra Sortland havn, skriver havnesjef Rune Monrad følgende om ulykken:

– Sortland Havn vil i forbindelse med den tragiske ulykken i natt meddele at våre tanker og medfølelse går til pårørende og kolleger. Og jeg vil personlig legge til at dette er en tragisk hendelse vi så gjerne skulle vært foruten, skriver han.

Klokken 12.15 fredag, skriver politiet i en ny pressemelding at undersøkelser, inkludert avhør og gjennomgang av videoovervåking på stedet, gjør at de anser hendelsen som en tragisk ulykke.

– Vi foretar ingen ytterligere etterforskningsskritt, står det å lese i pressemeldingen.