Front mot front-kollisjon på Sortland

Onsdag ettermiddag melder politiet om en kollisjon mellom to biler på Fv. 82, i Vesterålsgata.

  Foto: Marius Birkeland

  Foto: Marius Birkeland

  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Det skal være store materielle skader på begge bilene. To personer er involvert i ulykka, der den ene blir fraktet med ambulanse til sykehuset på Stokmarknes.

Den andre vil oppsøke legevakt for sjekk. Veien er foreløpig stengt i forbindelse med hendelsen, men det er gode omkjøringsmuligheter på stedet. Føreren av den ene bilen skal formentlig ha forsøkt å kjøre forbi et vogntog og truffet den andre bilen i motgående kjørefelt. Politiet foretar undersøkelser på stedet.

Klokken 18.15 melder politiet at bilene er fjernet fra veibanen, og at trafikken går som normalt.

– Føreren av bilen som kjørte over i motsatt kjørefelt er anmeldt for forholdt. Førerkortet til vedkommende er midlertidig beslaglagt, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Kenneth Magnussen til VOL kl. 21.30.

Ifølge BLV, som har snakket med Nordlandssykehuset, ble personen som ble fraktet til sykehuset på Stokmarknes, lettere skadd i forbindelse med kollisjonen.

VOL tar kontakt med Leder for geografisk driftsenhet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Kalland Hagen, for å be ham utdype i sakens anledning.

Er slik oppførsel i trafikken et generelt problem?

– Vi får jo med ujevne mellomrom meldinger om uvettig kjøring. Det er ikke først og fremst hastighetskjøring, men stygge forbikjøringer og sånt. Likevel er det sjelden vi har sånne kollisjoner, men det skjer jo av og til.

Hvorfor ble han anmeldt?

– Han foretar jo en forbikjøring som medfører en kollisjon. Det er åpenbart at den typen atferd får konsekvenser for den som har skyld.

Hva slags konsekvenser kan det få?

– Det kan bli forelegg, og det kan bli inndragning av førerkort for en periode.