Vender hjemover og blir reportasjeleder i VOL

Kristine Lindebø forlater hovedstaten til fordel for reportasjelederjobb i Vesterålen.

32 år gamle Kristine Lindebø ser frem til å returnere til Vesterålen Online, hvor hun tidligere har vært sommervikar.  Foto: Privat

Sortland


Lindebø, som opprinnelig er fra Lødingen, har vært ansatt som fotojournalist i fagbladet Journalisten i snart tre år. I mars er hun tilbake på hjemlige trakter, som reportasjeleder i Vesterålen Online. Der skal hun også ha hovedansvaret for foto og fotoopplæring.

– Jeg synes at jobben virker veldig spennende. Å jobbe med reportasjer og å møte mennesker, er grunnen til at jeg ble journalist. Målet mitt er å bidra til å løfte VOLs fotojournalistikk, og jeg ønsker å være med på å lage fotoreportasjer der bildene driver fortellingen, sier Lindebø.

Inspirert av Fløtt Heim

32-åringen, som har bachelorutdanning i både journalistikk og fotojournalistikk, har vært inne i VOL-systemet tidligere. I 2013 og 2014 var hun ansatt som sommervikar i både VOL og Sortlandsavisa, i tillegg til at hun freelancet for de samme publikasjonene frem til vinteren 2015.

Mens hun jobbet for Sortlandsavisa skrev hun blant annet flere saker til Fløtt Heim-magasinet, der premisset var å lage nettopp journalistikk om personer som skulle, eller hadde flyttet tilbake til Vesterålen.

– Jeg har tenkt litt på det, og tror nok at disse reportasjene var med å så noen spirer mentalt, og satte meg på tanken om at jeg kom til å gjøre det samme en gang.

I januar er det ti år siden hun flyttet til Oslo, en by hvor hun har trivdes svært godt.

– Nå ser jeg frem til å komme nærmere hav og natur. Selv om jeg har tenkt på å flytte en stund, har jeg ikke hatt konkrete planer, i alle fall ikke i 2020. At det skjer nå snart, er tilfeldig, sier hun.

Vanlige folk

Det er fortsatt en stund til fotojournalisten installerer seg på VOL-kontoret i Strandgata. Hun starter først i starten av mars, men gleder seg allerede.

– Vesterålen er favorittområdet mitt i Norge, i tillegg til Lødingen. Jeg føler meg veldig knyttet til Vesterålen, og det føles som å komme hjem. Mens jeg har jobbet i Journalisten, har jeg intervjuet mange redaktører og journalister. Nå gleder jeg meg til å intervju vanlige folk, slår Kristine Lindebø fast.