Sondre Laugsand klar for Alta

Tidligere i uka ble det klart sortlending Mathias Dahl Abelsen melder overgang til Alta. Torsdag ble det kjent at en annen sortlending gjør det samme.

Sondre Laugsand, som på bilde jubler over opprykk som Senja-spiller, er klar for Alta. Dermed blir han lagkamerat med en annen Vesteråling, Mathias Dahl Abelsen.   Foto: Arkivfoto

Sortland

Midtstopper Sondre Laugsand går nemlig fra Senja til Finnmark-klubben og har signert en avtale ut 2021. Dette står å lese på klubbens hjemmeside.

– Vi har behov for en stopper med bra fysikk. Sondre er en regional gutt i fin alder som også har et ønske om å være spillende. Det passer oss bra i forhold til måten vi ønsker å spille fotball på, sier Alta-trener Vidar Johnsen til hjemmesiden.

Han trekker også frem vesterålingens evne som ledertype og kaptein i Senja, og understreker at de har fått svært solide referanser på ham som person.

25 år gamle Laugsand rakk å spille 120 kamper for Senja i løpet av de fire årene han var i klubben. Han har i tillegg spilt for klubber som Tromsdalen, Førde, Tromsø IL og Sortland. Det hører også med til historien at samboerens hans kommer fra Alta.

Da VOL tar kontakt med Laugsand for å spørre hvorfor han meldte overgang til klubben nå, svarer han:

– Det handler om å ta et skritt og å få nye utfordringer. Da det ble klart at det ikke blir nedrykksluttspill for Senja og det derfor ikke er noe å spille for, er sesongen uansett over. Da var det ikke noe å vente på, sier han.

– Hva er målet ditt med Alta i inneværende sesong?

– Jeg håper å bidra til at vi havner på opprykksplass i år, og at vi bygger et godt grunnlag til neste år, uavhengig om vi spiller i OBOS-ligaen eller 2. divisjon, sier Laugsand.

I helgen møter Alta Vålerenga 2 hjemme, der Laugsand er med i troppen.