Toine kjemper om topplassering på nominasjonsliste

Toine C. Sannes fra Sortland og Thomas Johansen fra Narvik topper listen i en delt innstilling fra Nordland MDGs nominasjonskomite.

Toine C. Sannes.  Foto: Arkivfoto

Sortland


Toine C. Sannes og Thomas Johansen er begge innstilt som førstekandidat til stortingslisten i en delt innstilling fra MDG Nordlands nominasjonskomite, står det å leseSannes er folkevalgt i Sortland kommune, men er originalt fra fiskerikommunen Øksnes, og har siden 2018 vært MDGs fiskeripolitiske talsperson.

Thomas Johansen bor i Evenes og er leder i MDG Nordland og 1. vara til fylkestinget. Han har lang erfaring fra interessepolitikk, og et stort engasjement for barns oppvekstmiljø, samt natur og miljø.

- De foreslåtte toppkandidatene er begge dyktige og engasjerte personer som vil gjøre en kjempejobb for MDG og Nordland på stortinget, forteller nominasjonskomiteens leder Malin Abrahamsen.

På andre- til fjerdeplass foreslås Paro Lyngmo, Håkon Møller, og Danielle Johanna Hansen, alle folkevalgte i Bodø. 20 år gamle Hansen er i tillegg listens yngste kandidat, og tidligere leder for Grønn Ungdom Nordland. På femteplass foreslås Arne Robert Svendsen fra Andøy. Jenny Danen

-Vi ønsker en liste som representerer hele Nordland og alle våre velgere, fortsetter Malin Abrahamsen. Vi har fått mange innspill på kandidater, og vi er veldig glade for å kunne presentere et listeforslag for nominasjonsmøtet med kandidater fra store deler av vårt langstrakte fylker, med god variasjon i kjønn og alder. Ikke minst har vi med noen veldig dyktige og erfarne unge politikere.

Den endelige listen vil bli valgt ved nominasjonsmøtet 30. Oktober. Nominasjonsmøtet gjennomføres digitalt.

Nominasjonskomiteens forslag til liste:


Navn

Fødselsår

Kommune


1. Toine C. Sannes (3 medl.)

1969

Sortland,

Thomas Johansen (2 medl.) 1976 Evenes

2. Paro Lyngmo

1979

Bodø


3. Håkon Møller

1982

Bodø


4. Danielle Johanna Hansen

2000

Bodø


5. Arne Robert Svendsen

1973

Andøy


6. Jenny Christina Danenbarger

1972

Hadsel


7. Sirianna Stormo Pedersen

1999

Meløy


8. Bjørn Vidar Vangelsten

1969

Bodø


9. Ida Maria Børli Sivertsen

1984

Nesna


10. Kaja Langvik-Hansen

1972

Bodø


11. Arne Kristian Schille-Rognmo

1985

Narvik


12. Amsale Kassahun Temesgen

1976

Bodø


13. Lovise Aufles Valberg

1988

Vefsn


14. Bjørn Bjørstad Pedersen

1980

Bodø