Inviterer til Bondens marked

Lørdag er det igjen duket for en ny runde med Bondens marked.

  Foto: Innsendt.

Sortland

Arrangementet er et samarbeid mellom Bondens marked Hålogaland og Sortland storsenter, og finner sted i storsenteret lørdag. Bondens marked er en salgskanal for lokale matprodusenter, der maten som selges er basert på lokale ressurser.

Produsentene som tar turen til markedet lørdag kommer fra både Troms, Lofoten og selvsagt Vesterålen. Fra sistnevnte region kommer blant andre Jorids lefsebakeri, Martahaugen gård, Elvenes gård og Den Sorte gryte fra Lødingen.

Produsentene på Bondens marked har kunnskap om mattradisjoner og tradisjonelle foredlingsteknikker. I tillegg utvikler produsentene nye produkter og smakskombinasjoner.

– På Bondens marked vil vi derfor kunne tilby mat som du ikke så lett får tak i andre steder. I tillegg tror vi det vil være positivt å gjenskape en fysisk møteplass mellom forbruker og produsent, der vi i fellesskap kan glede oss over mat og matkultur, står det å lese i en pressemelding.

Bondens marked er en viktig arena for lokale matprodusenter.

– Gjennom direktesalg på Bondens marked kan flere bønder styrke inntektsg.runnlaget på gården, samtidig som norske forbrukere får flere valgmuligheter. Det har ført til at mange bønder nå satser på småskalaproduksjon, både av gammel tradisjonskost og innovative mat- og drikkeprodukter. Ved å kutte ut mellomleddene sitter bonden igjen med en større del av verdiøkningen, og forbrukerne kan få spesialprodukter til en rimeligere pris enn om maten skulle vært innom mange ledd i matvarekjeden, står det å lese i pressemeldingen.

Ellers oppfordrer Bondens marked oppfordrer besøkende til å følge smittevernregler.