Øker busstilbudet

Det blir flere nye avganger i busstilbudet i Lofoten og Vesterålen, når Boreal viderefører sin drift i det nye anbudet fra 1. januar.  
SortlandNår Boreal starter det nye anbudet fra 1. januar 2021, er det en videreføring av aktiviteten selskapet allerede har i regionene. Men i tillegg er det gjort en rekke forbedringer i tilbudet.

— Vi søker hele tiden å lage et så godt tilbud som mulig, og at busser og båter går på de tidspunktene som er relevant for folk flest – også de som bor i distriktene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen i en pressemelding.

Fylkesrådet har mer enn en gang opplevd kritikk for endringer i rutetilbudet på buss og båt. Nå håper Bentzen de positive endringene i Lofoten og Vesterålen blir tatt godt imot, og at bussene brukes flittig.

— De økonomiske rammene vi har legger noen føringer. Men her har vi forsøkt å sy sammen et best mulig tilbud med det materiellet og den sjåførkapasiteten som Boreal stiller med. De gjør en fantastisk jobb i det daglige, der de i all slags vær sørger for å transportere folk trygt omkring i Lofoten og Vesterålen. Det skal de fortsette med også de neste ti årene i det nye anbudet, poengterer fylkesråd Bentzen.

Han har registrert et par tilbakemeldinger på det nye tilbudet i Lofoten og Vesterålen der det har vært misnøye, men sier det er god dialog med kommunene som er berørt.

— Bussen mellom Kaljord og Sortland har fått tilbake morgenavgangen. Og knyttet til reduksjonen i tilbudet mellom Digermulen og Svolvær er vi i dialog med Vågan kommune. Den økonomiske virkeligheten må vi forholde oss til. Men igjen så mener jeg at vi har fått til en god utvidelse av tilbudet i regionen, avslutter fylkesråd Bentzen.


Vesterålen:

  • Tilbudet mellom Melbu, Stokmarknes og Sortland styrkes og bedrer muligheten for jobbpendling mellom kommunene.
  • Det blir bestillingsturer på sommerruten mellom Myre og Nyksund i korrenpondanse med linje 18-862 Sortland-Myre-Stø. Dette gjør det mulig å ta buss fra Sortland til Nyksund, gå Dronningruten til Stø, og ta buss tilbake igjen til Sortland på samme dag.
  • Avgangene kl 19:30 fra Sortland til Andøy, Bø, Hadsel og Øksnes, utsettes noen minutter for å få sikre korrespondanse med buss fra Narvik og Harstad.