Dette er vårprogrammet til Kulturfabrikken

Mandag ble vårprogrammet til Kulturfabrikken på Sortland sluppet. På programmet finner man blant annet artister som Sivert Høyem og Ola Bremnes.

Vesteråling Sivert Høyem er en av artistene som pryder vårprogrammet til Kulturfabrikken i 2021.   Foto: Espen Mowinchel Pettersson

Sortland

Det melder Kulturfabrikken i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Vårprogrammet inneholder flere godbiter, selv om det ikke er så omfattende i mengde og bredde som vi gjerne skulle ønsket. Kulturfabrikken setter stor pris på samarbeidet med artister, ensembler, orkester, lag og foreninger som gjør en stor innsats for å bidra til gode opplevelser innenfor de regler og støtteordninger som er opprettet, skriver de.

Som tidligere meldt har både smittevernreglene og økonomien påvirket programmet.

– Hensyn til smittevernbegrensninger og økonomiske utfordringer virker inn, men vi har etterstrebet å opprettholde et så godt tilbud som mulig og med det håper vi å kunne bidra til aktivitet, glede og livslyst i ei krevende tid, skriver kulturhuset, som håper at vaksinasjonsprogrammet skal komme raskt i gang slik at de mot våren kanskje kan åpne opp for større publikumsgrupper.

Her er noe av det som står på programmet:

Nyttårsrocken med Sortland Rockeklubb er først ut i 2021 og arrangeres for 18. gang.

Vandreutstillingen fra Varanger Museum om Ellisif Wessel (1866-1949) blir den aller første utstillingen som Sortland Museum holder i Galleri Ariblå, «Ellisif Wessel-liv og virke i grenseland».

Sortland jazz- og viseklubb skal holde fem konserter i vårhalvåret, og starter med plateslipp fra bassistlegende Oddmund Finnseth. Dette er hans første soloplate, og flere av musikerne som har vært med på plata tar turen til Vesterålen for å være med på konserten.

Sammen med Hærens Musikkorps skal operasanger Adrian Angelico, komiker Rune Andersen og dirigent Christian Eggen underholde vesterålinger.

– Tromsøværingen Adrian Angelico gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien «Muitte Mu» kombinerte joik med klassisk sang. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt, og besitter en stemme som beskrives som både klar, lyrisk, dristig og fleksibel, skriver Kulturfabrikken.

Ola Bremnes skal sammen med distriksmusikerne i Arctimus og danseren Sara Jenssen hilse sola velkommen med nyskrevne vers.

Nordland Teater vil med teaterstykket «Farlige forbindelser» av Christoffer Hampton gå tilbake i tid rett før den franske revolusjonen og til rivaliseringen mellom Marquise de Merteuil og Vicomte de Valmont.

– Med Terje Skonseng Naudeer i registolen kan vi forvente oss et drama der de helt store følelsene griper tak, melder kulturhuset.

I februar kommer Sivert Høyem hjem til Vesterålen for å ha en akustisk solokonsert, kun akkompagnert av sin gitar.

– I Møysalen får 200 publikummere høre en konsert med Sivert Høyems kraftfulle og melankolske stemme i sentrum, og med låter som «Prisoner Of The Road», «Moon Landing», «Into The Sea» og Madrugada-klassikeren «Majesty» på programmet, skriver Kulturfabrikken.