Han skal trene Sortland ILs damelag

Mandag signerte Sortland IL avtale med Ingar Nicolaysen som trener for klubbens damelag.

Roger Andreassen (t.h) og resten av styret i Sortland IL er meget fornøyd med å ha ansatt Ingar Nicolaysen som trener for klubbens damelag.  Foto: Vidar Lorentsen

Sortland

Det skriver klubben i en pressemelding.

Nicolaysen ble nylig ansatt som daglig leder i klubben, som har nå også blitt enig med SIL om en trener-rolle.

Roger Andreassen, styreleder i klubben sier i pressemeldingen at han og styret er meget fornøyd med at Nicolaysen har valgt å ta på seg ansvaret med å følge opp damelaget, samtidig som at han er daglig leder. Det presiseres at det er to separate ansettelser som er gjort med Ingar.

– Vi har gjennom mange år har et godt støtteapparat og mange som ønsker å bidra rundt damelaget, så med ansettelse av Ingar er siste brikken for videre satsning på plass. Sortland IL ønsker med dette å vise at vår satsning mot og med jente- og damefotballen fortsetter inn i 2021, melder Andreassen.

– Klare til å sette i gang

Videre skrives det at det jobbes knallhardt og strukturert for å få flere jenter til å spille fotball, og at Sortland IL har en klar strategi for å videreføre dette arbeidet. Klubben mener at dette handler om å gi et tilbud allerede fra de begynner i en alder av 5-6 år, og videre til de er en del av damelaget i 16-17-årsalderen.

– Det er et generasjonsskifte i Sortland IL for damelaget, og vi gjennomførte en sesong for jenter under 20 år i 2020 i samarbeid med spillere fra hele regionen, melder Andreassen.

Ifølge han har tilbakemeldingene vært utelukkende gode, og klubben ønsker at alle spillere i regionen som ønsker å spille damelag i 2. divisjon i 2021 skal ta kontakt med dem.

– Det har vært en høst i Sortland IL med flere nye ansettelser. Vi har nå fått på plass fantastiske mennesker i alle viktige roller i klubben, fra frivillige styremedlemmer, trenere i barn- og ungdomsfotballen, dame- og herrelag og vi er klare for å sette i gang på alle hold i 2021, avslutter styrelederen.