Nytt tilfelle med covid-19 i Sortland

Torsdag ettermiddag melder Sortland kommune om et nytt tilfelle med koronasmitte.

Kommunelege i Sortland, Mette Røkenes.  Foto: Rune Kristian Ellingsen, arkiv.

Sortland

– Vi kan bekrefter positiv covid 19 test på person som oppholder seg i Sortland kommune, skriver kommunelege Mette Røkenes i en pressemelding.

Der opplyses det om at personen det gjelder har det greit og har lette symptomer. Vedkommende har fem nærkontakter, der en av disse oppholder seg i Sortland kommune. Smittesporingen er gjennomført, og dette virker å være avklart situasjon per i dag. Smittetilfellet har tilknytning til smitteklyngen i Harstad, og musikkbingoen.

Røkenes ber alle som har tatt ferge fra Refsnes til Flesnes 3. januar, med avgang kl. 17, om å kontakte sin oppholdskommune for koronatest, dersom de har symptomer på covid-19, eller om de har spørsmål.

Kommunelegen oppfordrer sortlendinger til å følge smittevernreglene så langt man kan.

– Vi ber alle huske på smittevernsrutiner som avstand, håndhygiene og unngå unødvedig reising. Hold deg mest mulig hjemme i denne tiden hvor smittetrykket øker etter jule- og nyttårhøytiden, slår Mette Røkenes fast i pressemeldingen.