Ny person smittet med covid-19

Sortland


Onsdag morgen melder Sortland kommune i en pressemelding at det er registrert en ny positiv Covid 19 prøve.

Det er snakk om importsmitte og den smittede har sittet i karantene siden ankomst og har ingen nærkontakter.

– Det er ingen symptomer, testen som ble tatt fem dager tidligere var negativ og det viser hvor viktig oppfølgingen av utenlandske arbeidstakere er og at kommunen og næringslivet må fortsette det gode samarbeidet., sier kommunelege Mette Røkenes i pressemeldingen.

Der understreker hun også at kommunen har et godt samarbeid med arbeidsgivere og bedrifter.

– Det tilrettelegges godt for innreisekarantene, de har satt seg godt inn i regelverk og har god dialog med vår teststasjon angående testing. Dette er svært viktig for å kunne unngå lokale utbrudd, sier Røkenes.