Slukket brann i uthus

Natt til fredag begynte det å brenne i et uthus i Sortland.

  Foto: Cathrine Kaspersen.

Sortland

Det var et uthus ved Bogen/Nevernes som tok fyr. En stund var det fare for spredning til en fritidsbolig i nærheten. Beboerne i huset kom seg i sikkerhet og det var ingen som ble skadet i forbindelse med hendelsen. En person ble sjekket av ambulansepersonell på stedet etter å ha pustet inn røyk.

Uthuset har brent ned til grunnen. Innledningsvis var det fare for spredning til et fritidshus i nærheten. En person ble sendt med ambulanse etter å ha gjort en slukkeinnsats selv, men ble vurdert som uskadd, opplyser operasjonsleder Tommy Beck til VOL.

Ifølge Beck var det en udramatisk brann som brannmannskapet fikk rask kontroll på.

– Det var ikke en veldig stor hendelse. Da brannvesenet kom frem, var det bare snakk om å sørge for en kontrollert nedbrenning, slår Beck fast.

Cathrine Kaspersen.