Ny positiv hurtigtest i Sortland

Den smittede har ikke symptomer, men ble testet fordi personen er nærkontakt til vedkommende som testet positivt på en hurtigtest søndag.

Kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes.   Foto: RUNE KRISTIAN ELLINGSEN

Sortland


Dette skriver kommunelege i Sortland kommune, Mette Røkenes, i en pressemelding.

– Det er en relativt stor andel nærkontakter, mange unge mennesker. Vi har testet 65 personer i dag. Både hurtigtester og PCR. Svar på PCR fra i går og i dag venter vi i morgen kveld., sier Røkenes i pressemeldingen.

Hun opplyser at det nå jobbes med smittesporing, og med å kontakte nærkontaktene.

Fra medio august ble det innført testing i stedet for karantene for barn og unge som ikke er husstandsmedlemmer eller andre nære nærkontakter. De er «øvrige nærkontakter», det vil si klassekompiser, lagkamerater, turvenner og lignende.

– Dette har vi nå tatt i bruk. Det testes regelmessig og dermed unngår de karantene. VI jobber med informasjon til foreldrene om dette. Dette med å teste for å unngå karantene vil gjelde barnehage, barnehage, ungdomsskole og videregående. Det er omfattende logistikk og organisering og vi jobber med å lage oss et system for dette. Som sagt vil vi komme med informasjon til foreldre og foresatte, utdyper kommunelegen.

Røkenes oppfordrer for øvrig personer som var innom første etasje i Handelsparken torsdag 19. august mellom kl. 17 og 17.30, om å følge med på eventuelle symptomer, og ber de om å ta kontakt for test dersom det er aktuelt. Årsaken til oppfordringen er at det var en smittet person inne på Handelsparken i nevnte tidsrom.