«Kokkejævel» nominert til tre priser

En av Norges mest populære bloggere, Asbjørn Sandøy fra Sortland, er nominert til hele tre priser under årets Vixen Awards.

Asbjørn Sandøy ble Årets stjerneskudd under VIXEN Awards 2019. I år er han nominert i tre kategorier og kan vinne flere priser.   Foto: Vidar Ruud

Sortland

Sandøy, som driver den populære bloggen «Kokkejævel», er nominert i kategoriene Årets gullpenn, Årets business og Folkets Favoritt. På sin egen blogg, uttrykker han stor glede over trippelnominasjonen.

«Jeg skal ikke filosofere på hvorfor dere stemte meg fram i nettopp disse tre kategoriene, men jeg vil i alle fall takk dere fra dypet av det nord-norske hjertet mitt, for dette var virkelig stas! Og faktisk veldig uventet. Hadde ingen forventinger i år. Klart jeg hadde håpet på en nominasjon eller to, men hele tre hadde jeg ikke sett for meg. Ikke i det hele tatt faktisk»

Skulle Sandøy vinne en eller flere av Vixen Awards-prisene han er nominert for, vil det ikke være første gang. I 2019 var han nominert til hele fire priser, der han til slutt stakk av med prisen for beste stjerneskudd.

Veldig godt innhold

Christian Olsen-Ruud, sjef for sosiale medier i mediebyrået Mediacom, har tidligere uttalt til NRK at det er flere grunner til at bloggen «Kokkejævel» har blitt en suksess.

– For det første er innholdet hans veldig godt, han skriver godt, og det er kjernen i enhver suksessrik blogg.

Ruud tror også at noe av svaret på hvorfor så mange leser bloggens hans, handler om at han har funnet en nisje hvor han i tillegg til å skrive om mat, også deler fra livet på en autentisk måte.