Etter at kommunestyret i Sortland vedtok å ikke gå inn med flere millioner i hotellprosjektet Blåbyen Hotel så det mørkt ut for Blåbyen Invest. Uten den kommunale støtten kunne ikke investeringsselskapet realisere hotellprosjektet, og som følge av det ble Blåbyen Invest tirsdag slått konkurs. Konkursen er registrert i Brønnøysundregistrene.

LES MER: The never ending story

LES MER: Skal berge verdiene i hotellprosjektet

LES MER: Satte endelig strek for Blåbyen Hotell

- Et spørsmål om tid

I oktober sa styremedlem i Blåbyen Invest Oddbjørn Toften til SortlandsAvisa at det bare var et spørsmål om tid før selskapet ble slått konkurs. På det tidspunktet manglet prosjektet flere millioner kroner.

- Når selskapet ikke kan gjøre opp for seg, er vi i styret forpliktet til å gjøre noe, sa Toften.

Selskapet var klare på at dersom de ikke ville få mer støtte fra kommunalt hold, så ville det bety slutten på selskapet.

Kommunen tok over

Siden den gang har investeringsselskapet vært i sonderinger med Sortland kommune om å overta hotelltomten ved Kulturfabrikken. Møtene handlet om hvordan kommunen, som eneste kreditor, kunne sikre sine verdier. Kommunestyret i Sortland vedtok noen uker seinere at Kulturfabrikken skulle overta tomten.

Kommunestyret henstilte Kulturfabrikken KF å planlegge en driftsløsning som ivaretar økonomiske interesser. Overtakelsen skjedde gjennom en motregning fra Kulturfabrikken Eiendom AS og Blåbyen Invest AS til så nær markedspris som mulig og innenfor pantekravets ramme. Kommunestyret vedtok å ikke overta driften fra Kafe Pause.

LES MER: Fraråder å overta Kafe Pause

LES MER: Vil kjøpe hotelltomta