Kreft, konkurs og latterkuler

Tema som kreft og konkurs til tross, stemninga var upåklagelig da 130 kvinnfolk var samlet til motivasjonsseminar på Sortland lørdag.

Arrangør Marianne Strand, foredragsholder Irene Hessling og Bjørg Thorhallsdottir, arrangør Beate Heide og Lucky Linda Persen.  

Sortland

Linda Persen fra Kjøllefjord gikk konkurs i 2002. Hun møtte veggen og ble innlagt på psykiatrisk akuttavdeling. I 2013 fikk hun brystkreft med spredning til lungene.

Lørdag formiddag delte Persen, som kaller seg Lucky-Linda, sin historie foran 130 damer i Kulturfabrikken på Sortland. Og det var langt fra noen trist affære. Latterkulene i salen kom både titt og ofte da Persen fleipet med både kreft, konkurs og psykiske lidelser.

- Humoren, galgenhumoren, har berget livet mitt. Uansett hvor langt nede du er, så kan humoren brukes, sa hun.

Motivasjon og inspirasjon

Det var tre ettertraktede foredragsholdere som sto på programmet under motivasjonsseminaret "Alle gode ting er tre - og mer enn det". Sammen med Bjørg Thorhallsdottir og Irene Hessling sørget Persen for at deltakerne fikk en god dose påfyll av motivasjon og inspirasjon.

- Det er ikke mange år siden jeg gikk konkurs og hadde det jævlig. Nå tjener jeg bra penger på å fortelle folk om hvor fattig jeg var, sa Persen.

- Vi har alle et valg når vi har det jævlig. Enten kan vi dyrke dritten og sykdommen, eller så kan vi få «ræva vårres i gang», og fortsette å leve livet. Det er knalltøft, men alle kan hvis de vil, sa hun. 

Et puff

Bak motivasjonsseminaret står Marianne Lovise Strand og Beate Heide, som har hatt suksess med å arrangere motivasjonsseminar i Vesterålen tidligere.

- Responsen på vårt tredje seminar har vært veldig god. Det tror jeg henger sammen med at mange damer går seg litt fast i hverdagslivet, og trenger et lite puff. Også er jo dette ettertraktede foredragsholdere. Vi har vært uredd og spurt kjente folk om å komme, sier Beate Heide.

- Hvorfor arrangerer dere dette?

- Vi har jobbet som gründere begge to, og har kjent på behovet for motivasjon. Det gjelder nok for mange andre også, sier Heide og Strand.

- Håpet er at damene som er med skal få inspirasjon til å lære å tro på sine egne drømmer, sier de.