Formannskapet på vift

Torsdag dro Sorltand Formannskap opp til Steirhoheia for å fullføre formannskapsmøtet. Flere gikk, mens noen heldige politikere fikk kjøre hundespann opp til toppen.

formannskap sortland

Sortland

I forbindelse med folkehelseuka hadde Sortland Formannskap bestemt at siste del av torsdagens møte skulle foregår i Kvila oppe på Steiroheia. Mens flere av politikerne gikk opp, ble det en langt mer fartsfylt affære for et knippe politikere.

Grete Ellingsen, Silvia Ovik, Svein Roar Jacobsen og John Hempel fikk kjøre hundespann opp til toppen. Med seg hadde de også en delegasjon fra Sorltands vennskapsby Monchegorsk. De fikk også teste ut kunnskapene på hundespann.

Etter en kort opplæring fra Bjørn og Hilde Utstøl var det bare å sette oppover fjellsida.

Følget fikk det tungt oppover mot Røde Kors-hytta. Råtten snø gjorde arbeidet tøft både for hunder og førere.

Det ble byttet på hvem som kjørte hundespann og hvem som fikk slappe av på snøscooter. Det som iallefall var sikkert var at det var ei fantastisk ramme rundt turen med greie temperaturer, lite vind og sol fra klar himmel.

Etter en stopp på toppen, hvor formannskapet gjennomførte et kort formannskapsmøte, bar turen ned igjen. Mens ordfører Grete Ellingsen tok akebrettet fatt, fikk Christian Nordheim(H) ta over spakene på nedoverturen. I tillegg fikk Hempel prøve seg på nytt sammens med fire av russerne.

I nedoverbakkene var farten høy, og fallene flere. Men etter en fin tur ned var Hempel i godt humør.

- Dette var kjempegøy. Utrolig artig, sa han da alle hadde kommet trygt ned.

- Jeg har gjort dette en gang før, men aldri som dette. Jeg kan anbefale dette, sa han.

Maria Karimova fra Monchegorsk er en av flere russere som har vært på besøk i Sortland denne uken. Hun jobber i administrasjonen i kommunen i Monchegorsk og hun stortrivdes på turen på fjellet.

- Det var fantastisk. Utrolig følelse. Nesten ubeskrivelig. Og naturen her er fantastisk, sier hun om det hun beskriver som et minne for livet.

Se video i toppen av saken og billedkarusell.