Det er rundt regnet tiende gang det arrangeres nyttårsrock på Rødskolen på Sortland. Som alltid er det Sortland rockeklubb som er arrangør. Konsertåpningen seint onsdag ettermiddag.

Nytt av året er ifølge klubben samarbeid med den narvikbaserte konsertforeningen uKultur. Sortlandsbandene NaboPlage og Suffer gjestet Narvik i desember, og nå blir det gjenvisitt fra malmbyen.

- Vi har vært med i rockeklubben det siste halve året. Første gangen vi spilte konsert var på Rock mot frafløtting i Bø, hvor vi vant, og stakk av med førstepremien på 10.000 kroner, sier Jørgen Karlsen (17) som sammen med kompisene Jørgen Pedersen (14) og Sebastian Nilsen (15) utgjør hiphop-erne NaboPlage.

Her er bandene som spiller:

QUIRITATIO Sortlands lengstlevende metalband er på ferde igjen. I disse tider går det lenge mellom hver gang denne kvintetten står på scenen - men høydepunktet er like stort hver gang. Gjør deg klar for nye låter fra gamle ringrever.

NABOPLAGE NaboPlage er en hiphop-duo fra Sortland med tekster på nordnorsk. Sebastian Nilsen og Jørgen Karlsen, backet av en anonym DJ (!) har etterhvert gjort en hel del konserter i regionen siden den spede oppstart i vår. I oktober vant de Rock mot Frafløtting-bandkonkurransen i Bø.

ROVDYR Metallbandet Rovdyr fra Narvik spiller steinhard, brutal musikk som setter seg i ryggmargen, med fine melodier og spenstige rytmer som river godt. Bandet består av 5 unge, ambisiøse musikere som sikter høyt og leverer en solid og gjennomført konsertopplevelse. BAND OF THE WEAK Konsertdebut for det nye rockebandet til Tom, Marius og Nic, tidligere kjent fra band som WarPigs, Type Vicious, etc. Dette er Sortlands-heavyens grand old men. END OF CARNAGE Gjensyn med det ellers permiterte metal/punk-bandet End of Carnage, for anledningen med full juleferie-besetning og Sunniva tilbake bak mikrofonen.

DIN FREUNDIN Din Freundin er skranglepopper Marianne Hansens enkvinnes soloprosjekt, det siste året med bandfølge. Forvent litt mer rocka lyd, en del mer cello og låter om gullfisker, rare naboer og romvesener. ONE BY ONE One by One er et band startet av Joakim Skaugvordall og Eilif H Finnseth i mai 2012. Gutta spiller for det meste eksperimental musikk innen sjangrene screamo, thrashmetal, progmetal og lignende sjangre. One by One er blant de mest aktive bandene i rockebrakkene i høst og har skrevet over 10 låter i løpet av det siste halvåret. INGEBORG OKTOBER Ingeborg Schistad Edvardsen fra Hamarøys dype høstskoger står bak soloprosjektet Ingeborg Oktober. Med låter på nordnorsk tar hun deg med på en heimkjær reise med stille dypvannspop-låter. Vokalen og gitarspillet står sentralt i musikken til Ingeborg Oktober, og vitner om en ung og spennende nordnorsk artist i emning. Ingeborg har opptredd på Sortland flere ganger sammen med Æ og Dem, Erling Ramskjell og band. Denne kvelden får vi endelig oppleve henne på egne bein.

ANDREAS + LASSE + STIAN Nye takter fra aktive og velkjente herrer i den lokale rockefaunaen. En gjeng man er vant til å se på scenen i ymse metalkonstellasjoner og relativt mange andre bandsettinger. På nyttårsrocken viser de nye sider av seg selv med et nedpå, akustisk coversett. Vi gleder oss!