Nytt cruiseanløp

Thomson Spirit og 1350 passasjerer ankommer Vesterålen søndag.
Sortland

Søndag 26. mai kommer cruise-skipet Thomson Spirit med plass til 1350 passasjerer til Vesterålen, med anløp i Sortland.

- Vi inviterer publikum og folk fra Vesterålen til å være ambassadører, løfte fram vakre Vesterålen og vise hvor hyggelig det er å møte folk herfra, skriver Marius Steiro i Sortland næringsforening i en melding.

- Som forrige gang er det samarbeid mellom Sortland Næringsforening, Sortland kommune og Sortland Havn for å skape aktivitet i sentrum der cruise-gjestene vandrer rundt for å gjøre seg kjent. Det vil blant annet gå shuttle-buss mellom havna, torget og kirka, og torget vil romme aktiviteter.

- Dette er turister som drar hjem og snakker om sine opplevelser. Det å møte det ekte Vesterålen, med folk, historier, natur og hverdagsliv, er det som skaper minner, skriver Steiro.

For de som deltar som lokale ambassadører er det en fin opplevelse å se nysgjerrigheten og gleden i andres øyne når de oppdager Vesterålen.

- Så er det noen som har lyst til å være med å lage en fin dag for både oss vesterålinger og turistene, ta kontakt og hiv dere med, skriver Steiro.

For anledningen er det gratis å stå på torget for de som vil selge suvenirer, lokalprodusert eller håndverk. Kirka er også åpen mellom 11 og 13 for besøk av gjester. Det vil også være satt opp bålpanne, samt at man kan sette seg ned og slå av en prat med både gjester og naboer som tar turen til torget denne søndagen.

Sortland Næringsforening og Blåbyen AS vil ha en representant på torget hele dagen, for å formidle om medlemmer som har åpent og generelt om Blåbyen.

- Og dersom det er noen som har lyst til å padle inn sjøveien er de hjertelig velkommen, skriver næringsforeninga.