VA var innom kulturskolen da andreklassingene øvde på sangene de skal synge under Disney-konserten «Ta livet som det faller seg» i oktober.

Stort samarbeid

Det er Stokmarknes blandet kor som har tatt initiativet til å arrangere en ordentlig familiekonsert med musikk og sang fra Walt Disney-produksjonene gjennom tidene.

– Man må jo tørre å gjøre noen større saker, sier dirigent for blandetkoret, Külli Treimann Skagen til VA.

Musikkforeningen og korene skal opptre både hver for seg og sammen. Medielinjen ved Hadsel videregående skole skal stå for ulike filminnslag gjennom konserten. Det er også et band involvert, med gitarist Tor Hovden, Per Erik Hagen på trommer, Stine Sivertsen og Odd Martin Davidsen. Grethe Skagen Danielsen har regi, mens Carl Ove Furnes er konferansier.

Gleder seg

Men de som påstår å glede seg aller mest korsangerne og klassekamerater Erik (7) og Erik Iver (7).

– Det blir veldig morsomt, er de to enige om.

– Det vil komme masse folk å se på, tror Erik Iver.

– Men hvorfor blir det så morsomt da?

– Jeg får ekstra godteri hos mamma, humrer Erik.

Guttene synes det er lett å synge. Erik spiller tromme på kulturskolen, mens Erik Iver har lært mye av pappa Carl Ove. Så med «nok» av erfaring bak seg, gruer de seg ikke til å stå på scenen foran en kanskje smekkfull sal.

– Vi er sammen med andre folk. Og vi har stått på scenen før.

Gammelt og nytt

– Hvilken sang liker dere å synge aller best?

– «Hvem er redd for den stygge ulv», sier Erik.

– Min er «En sirkel av liv», fordi der synger man så morsomt, sier Erik Iver.

«En sirkel av liv» er den norske versjonen av «The circle of life» fra Løvenes Konge. Låten er den siste på programmet, mens den originale er åpningsnummeret. Andre slagere som «Let it go» og «Hakuna Matata» skal også fremføres.

– Det er musikk fra både gamle og nye Disney-filmer. Litt fra «Frost» og noe fra «Snevit og de syv dverger», forklarer Treimann Skagen, som også akkompagnerer barnekoret.

Andreklassingene skal sammen med blandet koret, musikkforening og den videregående skolen fremføre musikk fra Walt Disney-produksjoner gjennom tidene. – Jeg gleder meg, sier Erik (i oransje på bildet) Begge foto: Pia-Elise Solvik Dahl Foto: var det
Foto: Pia-Elise Solvik Dahl