– Arbeiderpartilagene i Vesterålen har cirka en fjerdedel av stemmene på nominasjonsmøtet til Arbeiderpartiet, så vi trenger hjelp fra andre regionene til å sikre oppslutningen til Anette, sier Einar Åbergsjord, leder av Andøy Ap. Han er blant dem som skal arbeide for Anette Davidsens kandidatur.

Ydmyk

Anette Davidsen sier til VA at hun er ydmyk og glad over støtten fra Ap-lagene i Vesterålen.

Hun flyttet nylig til Tromsø hvor hun jobber for Agenda Nord-Norge blant annet sammen med Roger Ingebrigtsen, som var statssekretær i den siste Ap-regjeringen. Hun anser oppholdet i Tromsø som et «pit-stop» før hun flytter sørover igjen. De siste årene har hun studert.

Fikk støtte

Leder av Hadsel Ap, Wenche Skar, sier til VA at det gikk veldig greit å sikre støtte til Anette blant de øvrige Arbeiderparti-lagene i Vesterålen.

Skar sier at hun hadde forberedt seg på å argumentere for Davidsens kandidatur, men det slapp hun. De andre Ap-lagene var enige med Hadsel om at den beste kandidaten er Davidsen.

Vesterålslagene i Arbeiderpartiet har nominert seks kandidater. Utenom Davidsen er rangeringen slik:

2. Yngve Hansen, Øksnes.

3. Tina McDougal, Andøy.

4. Sigurd Jacobsen, Sortland.

5. Lill-Inger Olsen, Andøy.

6. Jarle Ragnar Meløy, Øksnes.

Offensive

Wenche Skar sier at vesterålingene har en offensiv strategi for å få Davidsen nominert på sikker plass. Blant annet har Vesterålen mange ordførere fra Arbeiderpartiet. Disse kommer også til å arbeide for at Davidsen får sikker plass.

Torsdag (15. september) gikk fristen ut for lokallagene å melde inn navnet på kandidater.

1. oktober legger nominasjonskomiteen fram det første forslaget til liste. Lokallagene har deretter frist til 1. november med å legge fram endringsforslag. 4. november legges endelig listeforslag fram, og 19. november er det nominasjonsmøte i Nordland Ap.

Nordland Ap skal ha to kvinner inn blant de fire første på listen.