– Vi er beæret, sier Robin Stokkan Tømmerås, leder i Stokmarknes IL.

Mens TV-seere er vitne til at Norge håver inn gull-, sølv- og bronsemedaljer under det pågående ski-VM i Planica i Slovenia, er forberedelsene godt i gang til neste ski-VM, som skal arrangeres i Trondheim om to år.

På mandag skjer det

Det er ei stund til, men jammen skal det ikke bli Barnas mini-VM før den tid. Allerede på mandag skjer det på Stokmarknes.

Ski-VM 2025 tar den trønderske suksessen Barnas mini-VM ut i Norge. Målet er å skape skiglede gjennom et fartsfylt og artig skirenn med hopp, humper og fine skiløyper, heter det fra ski-VM-arrangøren i 2025.

– Barnas mini-VM er en av mange aktiviteter i Ski-Norge for å få barn og unge interessert i skisport. Formålet med arrangementet er at barna kan delta på et lavterskel skirenn i nærområdet, i tillegg til at klubbene får arrangørkompetanse, sier fungerende VM-sjef, Kristin Mürer Stemland.

– Artig med et slikt arrangement

– Vi synes det er artig for barna og sporten at det holdes et slikt arrangement, sier Robin S. Tømmerås, og tror mini-VM vil være til glede for både små og store.

– Nå håper vi værgudene er på vår side, slik at mini-VM blir en stor suksess, sier Tømmerås og ønsker alle velkommen til Barnas ski-VM på Stokmarknes.

Én som bombesikkert stiller er Stokmarknes-gutten Vebjørn Vatndal (8).

– Han er i hundre, melder farmor Liv-Jorunn Vatndal foran begivenheten på mandag.