Mistet lappen på Sortland

En mann i 40-årene mistet førerkortet i trafikkontroll på Jennestad. Han kjørte i 100 km/t. 60 km/t på stedet.

Mistenkes for promillekjøring i småbåt

Ifølge politiet ble mannen mistenkt for kjøring av småbåt i beruset tilstand. Da vedkommende skulle kjøres hjem, ble det også funnet et hjemmebrentapparat og over 20 liter sats. Det blir opprettet sak.

Kjørte 138 km/t i 80-sone

Natt til søndag, på fv. 82, ved Bøneset i Sortland, stoppet politiet en bil som hadde en hastighet på 138 km/t i 80-sone. Førerkortet ble beslaglagt, og føreren blir anmeldt for forholdet.

Målt til 138 km/t i 80-sone

Natt til søndag, på fv. 82, ved Bøneset i Sortland, stoppet politiet en bil som hadde en hastighet på 138 km/t i 80-sone. Førerkortet ble beslaglagt, og føreren blir anmeldt for forholdet.

Kvalfilm fikk 11.000 visninger på ni dager


– Dette hadde aldri vært mulig uten alle de som har delt filmen fra dag én, sier Camilla Ilmoni, reiselivssjef i Andøy. Allerede søndag slippes neste film.

– Martin Meisterlin hos Deadline Media som jobber SoMe-oppfølgingen av filmene sier at andværingene vet å mobilisere. Han har rett, og vi håper på at andværingene løfter også de neste filmene. Deling hjelper og tallenes tale er klar, hver person som deler generer i snitt mer enn 100 visninger.

Høye dele- og visningstall gjør at filmene legges merke til, blant reiselivsfolk og i media, og viktigst er det at den gir Andøy oppmerksomhet foran sommerens sesong. Det blir en sesong der Andøy må erstatte 20.000-30.000 utenlandske turister. Det sier seg selv at det er en stor utfordring, sier Svein Spjelkavik

– Vi er overveldet over responsen den første filmen har fått. Det er mer enn vi noensinne hadde drømt om. 100.000 takk, sier Camilla Ilmoni i Visit Andøy. Hun produserer kampanjen sammen med Astrid Berthinussen hos Visit Vesterålen. Siv Elisabeth Loe, Andøy kommune og Lena Nøstdahl i NordNorsk Reiseliv har også bidratt med råd i kampanjen.

Delte ut en rekke bøter i Sortland

UP har gjennomført flere kontroller i regionen lørdag. Lørdag ettermiddag skrev de ut 12 forenklede forelegg i Vesterålsgata. Den høyeste målte hastigheten var 85 km/t i en 60-sone. Det ble i tillegg skrevet ut tre forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon.

Et par timer senere gjennomførte patruljen en laserkontroll i Kjerringnesdalen. Det endte med ni forenklede forelegg, der den høyeste målte hastigheten var 101 km/t i en 80-sone.

Delte ut sju fartsbøter ved Strand

Fredag kveld gjennomførte politiet en laserkontroll ved Strand i Sortland. Det førte til syv forenklede forelegg. Den høyeste målte hastigheten var 74 km/ t i en 60-sone.

Flybussen Narvik og Sortland starter opp igjen


Dette melder Boreal i en pressemelding fredag ettermiddag.

Det blir satt opp flybusser som korresponderer med Oslo-flyvningene, som per i dag er to ganger daglig mandag til torsdag og tre ganger på fredager og søndager.

Boreal Travel skriver videre i pressemeldingen at de følger situasjonen fortløpende, og presiserer at rutetider endres i takt med endringen av flytrafikken.

Begrenser passasjerantallet på fergesambandet mellom Lødingen og Bognes

Torghatten Nord opplyser i en pressemelding torsdag kveld at de begrenser passasjerantallet på fergesambandet mellom Lødingen og Bognes.

– Etter råd fra helsedirektoratet legges det til rette for at det er god avstand mellom passasjerer om bord fartøyene. Vi ber samtidig reisende å følge rådene som Folkehelseinstituttet har gitt ved reise, skriver de.

Kommunestyret samles i Idrettshallen

Etter å ha ha avviklet tre nettmøter, skal kommunestyret i Andøy nå møtes fysisk, men det blir i uvante omgivelser.

Det første tegnet på at det politiske livet begynner å normalisere seg, skjer førstkommende tirsdag i Andøy. Da skal formannskapet møtes – i kommunestyresalen på Andenes. Det for at de sju representantene og representanter for administrasjonen skal holde smittevern-anbefalt avstand til hverandre.

Møtet er stengt for publikum, men sendes på VOL.

15. juni skal kommunestyret samles igjen. Også det blir et fysisk møte, men i Idrettshallen på Andenes. Også dette møtet er stengt for publikum, men skal sendes på VOL.

KV «Andenes» sjekket spøkelsesgarn i Andfjorden

Mannskap fra KV «Andenes» lette etter Spøkelsesgarn i Andfjorden.   Foto: Kystvakten

Kystvaktskipet KV «Andenes» sjekket denne uken ut et tips om såkalte spøkelsesgarn i Andfjorden. Ved dette tilfellet viste det seg å være rester av en line , som bar preg av å ha lagt i sjøen over lang tid.

Dette melder Kystvakten på sin twitter-konto.

Ni førere bøtelagt for høy fart i 30-sone ved skole

Politiet hadde torsdag morgen en farst- og adferdskontroll i Sortland. Dette skjedde i 30-sone ved en skole rundt skolestart.

Ni førere fikk forenklede forelegg og høyeste hastighet målt var 46 kilometer i timen.

Sture Pedersen ville ha Adib Raja til Bø

Bø-ordfører Sture Pedersen har bedt Adib Raja til Reginedagan. 

Ordfører Sture Pedersen i Bø kommune ønsket kultur- og likestilligsminister Adib Q. Raja til Bø når Reginedagan går av stabelen for 20. gang til høsten. Det ønsket går ikke i oppfyllelse.

Bø-ordføreren inviterte Raja tidligere i mai, og sier i invitasjonen at festivalen på grunn av koronasituasjonen blir noe amputert i år. Det fordi alle arrangementer må holdes utendørs og de største arrangementene må vente til neste år.

– Vi velger allikevel å invitere kulturministeren på besøk til oss fordi vi som festival er 20 år i år. Vi er stolte over festivalen vår, og at vi får det til på tross av koronaen og vanskelige tider. De små kulturfestivalene bygd på dugnad og kulturglede er viktige for levende bygder. Det betyr mye både for oss som bor her og alle som besøker oss. Vi må ta vare på landet vårt, og da er kultur en av de viktigste bærebjelkene vi har, sier Bø-ordføreren i den formelle invitasjonen til statsråden.

Pedersen trekker fram at det er ganske spektakulært at en kommune på 2.600 personer klarer å samle 5.000 mennesker under Reginedagan.

Han forteller for øvrig statsråden litt om bakgrunnen for festivalen:

– Festivalen er inspirert av Regine Normann – landsdelens egen eventyrdronning og en av Nord-Norges største forfattere gjennom tidene. Regine levde fra 1867 til 1939 og var født i Bø i Vesterålen. I dag er hun kanskje mest kjent for sine eventyr, men hun er også en av landsdelens viktigste samler og formidler av sagn og fortellertradisjoner. Regine skrev fantastiske romaner som beskriver livet og slitet i Nordland på slutten av 1800 tallet, og hun var den første kvinnelige forfatter fra Nord-Norge som slo igjennom nasjonalt.

Seniorrådgiver Wenche Stadven Nybo i departementet opplyser til Vol at statsråden dessverre er forhindret de aktuelle datoene og har vært nødt til å takke nei til invitasjonen.

Rykket ut etter melding om mistenkelig kjøring - var øvelseskjøring

Onsdag ettermiddag rykket politiet ut med blålys til Stokmarknes etter å ha fått melding om mistenkelig kjøring.

– Det viste seg at det var snakk om øvelseskjøring, så det var ikke noe dramatikk i dette, sier Ulf Slettan, operasjonsleder ved operasjonssentralen til politiet i Nordland til VOL.

Fare for flom ved Vangpollen i Sortland

Hvis det skulle bli flom i Vangpollen, vil området i den røde rundingen mest sannsynlig ikke være mulig å passere i en tidsperiode på 12 til 24 timer.   Foto: Skjermbilde fra pressemelding

Det melder Vesterålskraft Produksjon i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen har det gått flere snøras over dammen og overløpet. Det har ført til at overløpet er tilstoppet i en anslått bredde på 15 til 20 meter og med en overhøyde på fire til seks meter.

– Kraftstasjonen går for fullt, men klarer ikke å holde titt med tilsiget, skriver Vesterålskraft Produksjon.

Konsekvensen av dette kan blir at området ved Vangpollen på riksvei 822 ikke blir mulig å passere.

Vesterålskraft Produksjon meler at de har kontakt med Statens vegvesen, NVE, Sortland og Hadsel kommune angående beredskapen. Forholdene følges opp kontinuerlig.

– Det er ingen fare for skader/brudd på dammen. Det er «snødemningen» på overløpet vi er redd vil demme opp magasinet inntil den brister, meldes det.

Hvis en eventuell stenging av veien skulle bli aktuell, vil det ifølge pressemeldingen bli for en relativt kort tidsperiode, anslagsvis 12- 24 timer.

12 fikk bot på Sandstrand

Onsdag ettermiddag avholdt utrykningspolitiet laserkontroll i 60-sonen ved Sandstrand utenfor Sortland.

Dette resulterte i at 12 bilister fikk bot.

Høyeste hastighet ble målt til 85 kilometer i timen.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

Styreendring i Hadsel Asvo

Det har vært ei styreendring i Hadsel Asvo.

Ut av styret har Liv Aune gått, og inn har Evy Johanne Johansen kommet.

Styret består nå av følgende personer:

Styrets leder: Arnvid Johansen,

Nestleder: Roger Brynjulf Mosand

Styremedlem:

Bjørg Johanne Greger

Bård Øystein Larsen

Grethe Irene Celius

Evy Johanne Johansen

Varamedlem:

Barbro Johansen

Inger-Else Fjellseth Moe Sjøvoll

Bjørnar Jakobsen


Redusert biomasse ved Uvåg i Bø

Fiskeridirektoratet har besluttet at oppdrettsanlegget ved Uvåg i Bø kommune skal reduseres fra 780 til 400 tonn biomasse. Anlegget tilhører oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen & Sønner.

Vedtaket er basert på miljøundersøkelser som ifølge Fylkesmannen i Nordland viser stor organiske belastning i området.

En undersøkelse viser at det var svært dårlig tilstand i området. En samlet vurdering indikerer at partikler fra anlegget gir større avleiringer på sjøbunnen enn tidligere forutsatt.

To fikk bot for høy fart

Politiet delte ut to forenklede forelegg i Gullesfjord tirsdag. Kontrollen i 80-sonen på stedet viste to brudd på fartsgrensen, hvor høyeste hastighet målt var 92 kilometer i timen i 80-sonen på stedet.

Trafikkulykke ved Lofastkrysset

Politiet rykket like etter klokken 09:00 ut til ei trafikkulykke ved Lofastkrysset.

Dette melder Nordland politidistrikt på Twitter.

Politiet melder videre at det ikke oppsto personskade i ulykken.

Ifølge Bladet Vesterålen dreier dette seg om et uhell med én bil, som har kjørt over selve rundkjøringa.

VOL kommer tilbake med mer.

Vesterålen Pride avlyst

18. til 19. juli skulle etter planen Vesterålen Pride bli avholdt. Det er nå avlyst.

Den tredje utgaven har nemlig blitt rammet av korona-pandemien den også.

– Styret har diskutert etter de nye retningslinjene kom for mindre arrangement. Og vi finner det vanskelig å gjennomføre årets pride, i henhold til de retningslinjene som foreligger, sier Kamilla Therese Ravn Fossem i Vesterålen Pride.

Styret i Vesterålen Pride vurderer nå å markere pride på andre måter i år, samtidig som de er klare på at de kommer tilbake neste år.

11 bøter

Etter at Utrykningspolitiet nylig har hatt laserkontroll i 80-sone på E10 ved Myrland, fikk 11 bilførere utskrevet forenklet forelegg.

Høyeste registrerte hastighet var 108 km/t.

Fyllekjørte i Alsvåg

Politiet fikk i halv fem-tiden i morges melding om en bil som flere ganger hadde vært i grøfta i Alsvåg i Øksnes. Lovens lange arm fikk kontroll på bilisten, en ung mann som åpenbart var beruset.

Mannen var i tillegg til å være beruset uten førerkort, og politiet har opprettet sak.

Slukket gressbrann i Andøy

Andøy brannvesen meldte nylig om lyng-/gressbrann ved Tuven på Dverberg.

Kun 12 minutter etter meldingen kom det ny beskjed om at brannen var slukt.

Politiet rykket ut til slåssing

Politiet rykket i kveld ut til Sigerfjord etter melding om slossing.

- Vi er i kontakt med flere personer, rolig på stedet nå. Vi har snakket med de involverte mennene. Ingen er skadd. Partene er gitt pålegg om holde det rolig på stedet. Vi forlater, melder politiet via twitter.

Avskiltet på Myre

Politiet gjennomførte en trafikkontroll på Myre fredag kveld. Det medførte en avskiltning grunnet manglende EU-kontroll og ett forelegg for mobilbruk under kjøring.

HRS Nord-Norge: – Betydelig snøskredfare, vær ekstra varsom

Hovedredningssentralen i Nord-Norge ber folk om å være ekstra varsom hvis de skal ut på tur.

– Det er varslet betydelig skredfare i Nord-Norge. HRS har fått rapporter om flere naturlig utløste skred i landsdelen siste døgn. Situasjonen ventes å forverre seg med fare for store naturlig utløste skred i takt med temperaturøkning fredag og inn i helgen. Vær ekstra varsom!, melder de på Twitter.

Onsdag morgen gikk det et snøskred ved Ånstadblåheia i Sortland. Politiet sa at spor på stedet tydet på at det kan ha vært skikjørere som hadde utløst skredet.

– Hvis det er tilfellet, er det svært kritikkverdig at de ikke har varslet fra. Da hadde vi unngått å måtte ha et omfattende søk, sier Morten Engen Jacobsen, innsatsleder i politiet til VOL.

Dobbel feiring for Sortland Kammermusikkserie

Sortland Kammermusikkserie består av Maria Eikefet, Rune Hilde, Lisa Isabel Holstad, Guro Stigen Kvannli, Knut Hammer, Magnus Kvam og Hovard Wøhni.  Foto: Innsendt

3. juni markerer Sortland Kammermusikkserie at det i år er 250 år siden Ludwig van Bethoven ble født, samt at de endelig får invitere publikum inn i konsertsalen igjen.

Det melder de i en pressemelding.

– Kveldens hovedverk er Beethovens storslåtte Septett for fiolin, bratsj, cello, kontrabass, horn, fagott og klarinett. Septetten ble urfremført i år 1800, og ble fort et av hans mest populære verk med seks varierte og underholdende satser. Musikken er morsom og leken, alvorlig og ettertenksom, og ikke minst virtuos. Den spesielle besetningen gir til tider en symfonisk klang, samtidig som det enkelte instrument får vist fram sine egenskaper som soloinstrument, skriver Sortland Kammermusikkserie.

Allerede i januar startet de som skal fremføre septetten, Maria Eikefet, Rune Hilde, Lisa Isabel Holstad, Guro Stigen Kvannli, Knut Hammer, Magnus Kvam og Hovard Wøhni, å øve.

– Det at vi i kammermusikkserien kan sette opp et skikkelig mesterverk som Beethovens septett med lokale musikere viser at Sortland virkelig er en kulturby å regne med» sier fiolinist Maria Eikefet, som har sin siste konsert på Sortland som vikarierende distriktsmusiker.

Ifølge pressemeldingen skal også Vesterålen trombonekvartett bidra med høytidelig musikk, skrevet 12 år etter septetten – 3 Equali.