Redusert biomasse ved Uvåg i Bø

Fiskeridirektoratet har besluttet at oppdrettsanlegget ved Uvåg i Bø kommune skal reduseres fra 780 til 400 tonn biomasse. Anlegget tilhører oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen & Sønner.

Vedtaket er basert på miljøundersøkelser som ifølge Fylkesmannen i Nordland viser stor organiske belastning i området.

En undersøkelse viser at det var svært dårlig tilstand i området. En samlet vurdering indikerer at partikler fra anlegget gir større avleiringer på sjøbunnen enn tidligere forutsatt.

12 bøtelagt i Kjerringnesdalen

Søndag formiddag hadde utrykningspolitiet fartskontroll i 80-sonen i Kjerringnesdalen utenfor Sortland. 12 førere ble bøtelagt, og høyeste hastighet ble målt til 98 kilometer i timen.

Semitrailer av veien på Grytting

  Foto: Politiet i Nordland

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– Fører er uskadd, men store materielle skader. Nødetatene er på stedet. Vi oppdaterer så snart vi vet mer, melder politiet.

12:16 melder politiet at semitraileren har kommet for langt ut på veiskulderen, som har gitt etter.

– Anses som et hendig uhell. Ingen politisak, skriver politiet.

  Foto: Politiet i Nordland

Semitraileren har kjørt ut på et jorde og er dermed ikke i veien for trafikken.

Remi Johansen, operasjonsleder ved politiets operasjonssentral i Nordland, sier til VOL at det er bestilt berging av traileren. Han regner imidlertid med at det må to bergingsbiler til for å få den tilbake på veien.

Flere branner i Lofoten i natt - mistenker brannstiftelse

Natt til søndag har det vært brann i en tomannsbolig, en garasje og en bil på Leknes. I tillegg har det også vært branntilløp i en bolig og en bil. Det meldte politiet i Nordland på Twitter 05:18 natt til søndag.

Det er ikke meldt om personskade.

– Politiet mistenker at brannene kan være påsatt og en person, tidligere kjent av politiet, er pågrepet, melder politiet.

Samtidig ber de folk som eventuelt har noe informasjon om saken om å kontakte dem på telefon 02800.

Søndag formiddag etterlyser politiet et vitne.

– I forbindelse med brannene i natt, ønsker vi å komme i kontakt med en person, mann i 20-30-årene, som såvidt snakket med politiet i natt og hadde en video som er interessant for etterforskningen. Vedkommende kjørte en mørk bil av nyere modell, skriver politiet.

Siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand

Mannen er siktet for kjøring i påvirket tilstand.

– Siktede blir fremstilt for blodprøve. Politiet oppretter sak og etterforsker videre, meldte politiet i Nordland på Twitter 00:25 natt til søndag.

Savnet kvinne funnet i god behold

– Leteaksjonen er nå avsluttet. Den savnede ble funnet av en turgåer ved Kanebogelva. Blir ivaretatt av helsevesenet, meldte politiet i Troms på Twitter 16:25.

03:19 natt til søndag meldte politiet at de hadde startet søk etterden 36 år gamle kvinnen, som nå altså er funnet i god behold.

Tre fikk bot på Strand

Lørdag ettermiddag har utrykningspolitiet avholdt laserkontroll i 60-sonen på Strand utenfor Sortland.

Tre sjåfører fikk forenklede forelegg, og høyeste hastighet ble målt til 70 kilometer i timen.

Det melder politiet på Twitter.

Kjørte 107 km/t i Kjerringnesdalen

Lørdag ettermiddag har utrykningspolitiet gjennomført laserkontroll i 80-sonen i Kjerringnesdalen.

Politiet melder på Twitter at det resulterte i 15 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 107 kilometer i timen.

Ingen personskade etter trafikkulykke ved Fjærvoll i Bø

Politiet meldte om hendelsen 14:09. en bil hadde kjørt av veien og to personer var involvert. Begge kom seg ut av bilen og nødetatene ble sendt til stedet.

14:17 meldte politiet at det var en voksen og ett barn i bilen.

– Fører klager på smerter i bryst. barn har kun overfladisk sår. Blir behandlet på stedet, skrev politiet på Twitter.

Mads Bernhoft, operasjonsleder ved politiets operasjonssentral i Nordland, opplyser rundt 15:40 til VOL at de involverte ble tilsett av helse på stedet, men at ingen ble tatt med i ambulansen.

– Det har gått veldig bra, bortsett fra at det er en del materielle skader på bilen, sier han.

– Vet dere noe om årsaken til ulykken?

– Det er tatt et førsteavhør av fører, så det er for tidlig å si noe om. Ut fra det jeg har fått opplyst ser det du som et uhell, opplyser Bernhoft.

Ifølge politiet er det mulig for andre kjøretøy å passere, og bilberging er bestilt.

Satte fyr på jakke

Det meldte politiet i Nordland på Twitter 00:25.

Jakken skal ifølge politiet ha ligget på løpebanen.

– Brannen er slukket, men det er gjort skade på løpebanen. Politiet oppretter sak, melder de.

Stakk av fra trafikkontroll på Andenes

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– I forbindelse med en trafikkontroll stanset ikke fører av bilen da politiet satte på blålys. Politiet forfulgte bilen en kort periode, før kjøringen til bilen som ble forfulgt ble for uforsvarlig slik at politiet stanset forfølgelsen, melder politiet.

Etter tips fra publikum fant politiet bilen på en privatadresse på Andenes. Politiet melder at det boligen befant det seg flere mennesker i boligen, men at ingen erkjente å ha kjørt bilen som sto parkert utenfor.

– Etter godt politiarbeid kom patruljen over en mannsperson i slutten av 20-årene som «tilfeldigvis» hadde nøklene tilhørende bilen utenfor i lommen. Mannen mistenkes for å ha kjørt bil under ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, brudd på veitrafikkloven § 3 og fartsgrensen på stedet, melder politiet, som oppretter sak og etterforsker videre.

Fikk forelegg for manglende båtførerbevis

Fredag kveld har politiet og kystvaktens KV Heimdal utført kontroll på sjøen i områdene Sortland, Svolvær, Trollfjorden og Risvær.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– En båtfører fikk forelegg for manglende båtførerbevis, skriver de.

Mistet lappen og ble anmeldt

UP har avholdt trafikkontroll i 80-sone i Kjerringnesdalen i Sortland. 8 førere har fått forenklede forelegg, høyeste målte av dem var 110 km/t. Ytterligere en fører blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt i 121km/t.

Mister lappen etter å ha kjørt i 127 km/t

Torsdag ettermiddag har utrykningspolitiet avholdt fartskontroll i 80-sonen i Gullesfjord. Det førte til at 12 førere fikk bot. En mann, født i 1997, bli anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 127 kilometer i timen.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

To tatt i for høy fart på Strand

Utrykningspolitiet hadde torsdag ettermiddag laserkontroll i 80-sonen på Strand utenfor Sortland.

Dette resulterte i to foreklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 93 kilometer i timen.

Rykket ut til ordensforstyrrelse

15:04 melder politiet i Nordland at de er på vei til en ordensforstyrrelse på en privat adresse på Sortland.

16:02 melder politiet at det var snakk om en krangel mellom far og sønn.

– Vi har snakket med begge parter. Ordnet seg i minnelighet. Vi forlater stedet, meldes det på Twitter.

Nattestengt vei på Myre

På grunn av vedlikeholdsarbeider vil strekningen Oppmyrebogen – Staven på vei inn til Myre sentrum være nattestengt mellom klokken 21.00 til 06.00 i dag onsdag og torsdag.

Utrykningskjøretøy kan passere, melder Øksnes kommune på sin hjemmeside.

Trafikkuhell i Langvassdalen

Tirsdag kveld oppsto det en trafikkulykke i Langvassdalen, rett sør for Sigerfjordtunellen.

Det meldte politiet i Nordland på Twitter 22:49.

– Ingen personskade. Bil har kjørt inn i et skilt på stedet. Sak opprettes, skriver politiet.

Hund jagde sau ved Lifjordeidet igjen

For andre gang på ei uke kom det tirsdag morgen rapporter om hund som jaget sau ved Lifjordeidet. Det har fått politiet til å reagere på følgende måte på Twitter:

– For andre gang på en uke meldes det om løs hund som jager sau. Politiet minner om båndtvang, at brudd kan føre til anmeldelse, og at saueeier har tillatelse til å gjøre nødvendige tiltak for å verne liv til sine sauer. Ta vare på alle de firbeinte, skriver de på Nordland politidistrikt sin Twitterkonto.

Fartøy på land

Klokka halv seks mandag morgen melder Troms politidistrikt om et fiskefartøy som har gått på land på Lyngstuva i Lyngenfjorden. Hovedredningssentralen melder at det ikke skal være personskade, og mannskapet er reddet.

– Hendelsen skjedde etter fartøyet mistet motorkraft og styring. Fartøyet står nå fast og planlegges reddet snarest, heter det fra politiet.

Mistet lappen og ble anmeldt

Up har avholdt trafikkontroll i 80-sone ved Holdøya. 23 førere har fått forenklede forelegg grunnet for høy hastighet. En har fått førerkortet beslaglagt og anmeldes for å ha kjørt i 123 km/t, melder politiet via Twitter.

Luftambulansen hentet ned to fjellfaste personer

Et helikopter fra Luftambulansen hentet ned to personer som har gikk seg fast i fjellet Helligtinden i Nordland.

Ifølge Troms politidistrikt har de to, sammen med tre hunder, gått seg fast i området og bedt om hjelp til å komme seg ned.

Politiet meldte om hendelsen litt før klokken to natt til søndag.

NTB

Promille på moped

Mopedist stanset for kontroll i Myre sentrum natt til søndag. Mistanke om promillekjøring. Bevissikring pågår, førerkort beslaglagt.

Kystvakten berget skadet fisker

Kystvakten evakuerte i natt en fisker med nakkeskader etter et fall ombord i et fiskefartøy. Evakueringen ble gjennomført med NH-90 helikopter fra Sentralbanken nord-øst i Barentshavet, via et annet kystvaktfartøy nærmere kysten for fylling av drivstoff, til Tromsø sykehus.

Kollisjon i Andenes sentrum

VOL har fått melding om kollisjon mellom to biler i Andenes sentrum. VOLs mann på stedet rapporterer om en del materielle skader og at det muligens har vært brudd på vikeplikt som forårsaket ulykken.

Funn av død person på Helligtinden på Tjeldøya

Fredag formiddag ble en person funnet død på toppen av Helligtinden på Tjeldøya.

Det er i dette området store styrker har lett etter den savnede Monika Therese Kristoffersen, siden tirsdag morgen. Rundt 100 personer fra politi, frivillige, forsvaret, sivilforsvaret, luftambulansen og redningshunder har deltatt i leteaksjonen som har pågått i området rundt Myklebostad på Tjeldøya. Leteaksjonen har pågått både natt og dag siden tirsdag.

Ikke bekreftet

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte at den døde personene er den savnede kvinnen i 30-årene. Men de bekrefter fredag formiddag at en person er funnet.

Kilder sier til Harstad Tidende at et Sea King-helikopter lettet fra toppen av Helligtinden like før klokka 11.30 fredag formiddag.

Redningshelikopter

Tidligere i uka vanskeliggjorde lavt skydekke leting øverst i Helligtinden. Men i formiddag har tåka lettet, og redningshelikopteret fikk muligheten til å gjennomsøke hele fjellpartiet.

Den savnede Monika Therese Kristoffersen ble sist observert på Myklebostad natt til mandag ved 02-tida. Ved 15-tiden mandag ettermiddag ble det oppdaget at kvinnen i 30-årene var borte. Den savnede kvinnen bor i Sør-Norge men har familie på Tjeldøya. I samråd med familien gikk politiet ut med etterlysning og bilde av kvinnen.

Monika Therese Kristoffersen har vært savnet siden natt til mandag.  

Helligtinden troner 948 meter over havet, og er den tredje høyeste toppen på Tjeldøya. Turgåere kan ta seg opp via tursti fra Myklebostad. Fjellet heter Bassevarre på samisk, og er et samisk hellig fjell.

16 bøter i Kjerringnesdalen

UP har gjennomført fartskontroll ved Kjerringnesdalen i Sigerfjord. 16 forenklede forelegg ble skrevet ut. Høyeste hastighet ble målt til 106 km/t i 80-sonen.

Ingen funn etter savnet kvinne i natt

Leteaksjonen etter savnede Monika Therese Kristoffersen på Tjeldøya fortsetter torsdag.

Torsdag morgen fortsatte letemannskapet søket etter den savnede kvinnen i 30-årene som sist ble observert på Myklebostad natt til mandag. Det har ikke vært aktive søk etter kvinnen natt til torsdag, opplyser operasjonsleder Beate Helberg.

– Vi har hatt aktivt mannskap ute for observasjon. Men ressursene har blitt brukt til å analysere og kartlegge videre aksjon i dag. I dag brukes ressursene på gitte områder som skal søkes, sier Helberg.

Torsdagens leteaksjon fortsetter med bakkemannskap, søkshunder og drone som dagen før. Ifølge Helberg vil søket fortsette i samme område.

– Det er noen nye punkter innenfor kjent terreng, ellers vil vi foreta grundige søk i terreng det allerede er søkt i, opplyser hun.

Onsdag gikk også Sivilforsvaret inn i leteaksjonen med 16 personer. De bidrar med en ATV 6x6 til transport i terreng, IKT-felt som støtte for levering av live bilder fra (Stor) Drone som Andøya Space senter og GPS- og sambandsutstyr.

– Det er ikke et tema å avslutte leteaksjonen per nå, men som sagt har vi statusmøter og tar vurderinger fortløpende etter hvilken fase vi er i, avslutter operasjonslederen.

Inviterer politikerne i Sortland til møte om hallstruktur

– På vegne av Sortland Idrettsråd, ønsker vi i styret å invitere ansatte i administrasjonen og kommunestyrerepresentanter til et møte der temaet skal være Ny svømmehall/idrettshall.

Slik åpner Sortland Idrettsråd invitasjonen til politikere og andre i forkant av torsdagens møte om nettopp hallstruktur på Sortland.

– Denne jobben har tatt veldig lang tid og vi er svært utålmodig. Nedenfor har vi prøvd å oppsummere hva som er gjort i denne saken og ønsker gjerne at dere supplerer om det er noe som er avglemt.

Ifølge invitasjonen er målet med møtet er å synliggjøre at det har vært mye prat om denne saken, det har blitt utarbeidet en rapport, det er gjennomført møter der idrettslagene har fått meldt inn sine behov og det har vært mye ytringer i media.

– Nå vil vi ha handling og Idrettsrådet vil ha en sentral rolle i denne jobben. Vi ønsker et mandat der det tydeliggjøres hvilke rolle idrettsrådet skal ha og hvilke arbeid de kan gjøre. Det er ønskelig at idrettsrådet får avsett midler til denne jobben. Eks. besøke andre steder der dette har blitt gjennomført. Vi håper så mange kan komme og at vi får en god diskusjon rundt dette temaet.

Møtet er satt til torsdag kveld i Kulturfabrikken.

12 bøter i Bø

UP har avholdt fartskontroll i 60 sone ved Straume i Bø. 12 førere bøtelagt. Høyeste hastighet 82 km/t.

Kjørte uten lappen - anmeldt

Utrykningspolitiet stanset et kjøretøy som kom kjørende mot enveiskjørt i Sortland sentrum. Fører, mann født 82, har ikke førerkort. Anmeldes.