Fikk gebyr for feilparkering i Andøy

Flere bilister fikk bot ved Bauktuva. Denne boten lå i under vindusviskeren på en utenlandskregistrert bil.  Foto: Innsendt

Onsdag ettermiddag melder politiet at de har gitt fem gebyr til biler som sto ulovlig parkert på en bakketopp ved Bauktuva mellom Bleik og Stave.

– To biler fikk gebyr for ulovlig parkering ved Bleikstranda, melder politiet i Nordland på Twitter.

Etter det VOL kjenner til skal gebyrene ha vært på 900 kroner hver.

Dødsulykke på fiskebåt

En arbeidsulykke om bord på en fiskebåt, 18 nautiske mil utenfor Senja i dag tidlig, er bekreftet å være en dødsulykke, melder politiet i Troms.

Et Seaking redningshelikopter rykket ut, men legen som ble sendt ned til fartøyet kunne rundt klokken åtte konstatere at personen var død.

– Vi mottok mayday kl. 06.30 over nødkanalen, kanal 16. Vi hadde et redningshelikopter fra Banak som var en times tid unna i forbindelse med et annet søk, som ble sendt ut og assiserte, opplyser Marielle Bakklund, redningsleder ved HRS i Nord-Norge til Fiskeribladet.
Ulykken skal ha skjedd på Malangen.

Lennsmann Arnold Nilsen sier til Fiskeribladet at de pårørende er varslet, men at de ennå ikke ønsker å gå ut med navn på fartøy eller den omkomne.

– Vi går ikke inn på selve hendelsen, men den er nå under etterforskning, påpeker lensmannen overfor avisa.

Mann over bord

Hovedredningssentralen fikk i dag morges klokken 06.30 melding om at en person hadde falt over bord utenfor Malangen i Troms.

– Helikopter kom til stedet kl. 07.50 for å hjelpe til og hadde med lege om bord i fartøyet. Vi ønsker ikke å gå ut med navn på fartøy eller personen og foreløpig kan vi ikke si noe om helsetilstanden på vedkommende da de pårørende ennå ikke er kontaktet, er den knappe meldingen VOL får opplyst fra hovedredningssentralen i Bodø.

VOL fikk tips om saken og tipseren sier at vedkommende var om bord en snurrevadbåt.

Nye begrensninger for besøk ved sykehuset i Bodø

Nordlandssykehuset innfører strengere rutiner for besøk og for ledsagere ved sykehuset i Bodø fra 2. til 14. mars.

Som en konsekvens av smittesituasjonen i Bodø har Nordlandssykehuset bestemt at alle besøk skal avtales på forhånd med avdelingen der pasienten oppholder seg.

Bare alvorlig eller kritisk syke pasienter kan ta imot besøk, og som hovedregel kan pasientene bare ta imot to besøkende i løpet av oppholdet sitt på sykehuset. Dessuten tillates i utgangspunktet bare en besøkende om gangen.

I spesielle tilfeller kan sykehuset gjøre unntak fra hovedregelen.

Leverandører med nødvendige vareleveranser får også besøke sykehuset.

Bare pasienter med særskilt behov kan ha med ledsager inn i sykehuset.

Disse gruppene får ha ledsager:
- Alvorlig syke pasienter
- Pasienter med fysiske eller psykiske handicap
- Gravide til ultralyd, fødsel og på barsel
- Barn

Dette skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding.

Vil gi 1 million kroner til elbil-lader

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen innstiller på at det gis tilskudd til BKK Elektrifisering AS for etablering av ladestasjon i Risøyhamn.

Andøyposten har tidligere omtalt selskapets planer og ønsket om å etablere to lynladere for elbil i Risøyhamn, i tillegg til ladestasjonen de skal bygge på Andenes med støtte fra Enova. Begge steder er det snakk om en lader på 50 kW og en på 200 kW.

– BKK har antydet at dersom tilskuddet blir avklart i kommunestyret 1. mars, er det en mulighet for at ladestasjonen kan være på plass i juni/juli, skriver rådmannen i sin vurdering av saken. Hun innstiller derfor på at selskapet får et tilskudd på 1 million kroner fra midlene som er avsatt til «Ladestasjon for ladbare biler». Saken behandles både i formannskapet og kommunestyret mandag.

Enighet rundt gang- og sykkelvei på Holmstad

Et enstemmig formannskap gikk torsdag for å fremskynde arbeidet med gang- og sykkelvei på Holmstad.

Som VOL tidligere har omtalt ønsket kommunen å fremskynde arbeidet med reguleringsplan for dette trafikksikkerhetstiltaket på Holmstad.

Igangsettelse av reguleringsplan for dette prosjektet skulle egentlig ikke starte før til neste år. Da de 800.000 kronene som i 2020 var satt av til grunnerverv for dropsone i skolekvartalet på Sortland ikke ble brukt, åpnet muligheten seg for å flytte prosjektet på Holmstad frem et år.

Torsdag vedtok et enstemmig formannskap at arbeidet med reguleringsplanen for gang- og sykkelveien skal starte i år. Tiltaket skal finansieres i budsjettregulering én ved å overføre de ubrukte trafikksikkerhetsmidlene fra 2020.

VTS Nord: – Kommer du i et snøskred så kom deg bort derfra

Vegtrafikksentralen Nord melder lørdag kveld at det fortsatt er betydelig snøskredfare i nord.

– Kommer du i et snøskred så kom deg bort derfra. Det kan gå flere skred, skriver de på Twitter.

De minner også om at man må melde fra til Vegtrafikksentralen eller politiet.

– Selv om det kan virke som ett lite skred, kan det ha vært gående i området, eller større ras som har gått over veg, skriver de.

Stenger trafikkert kryss midlertidig

Fra 1. til 5. mars vil krysset mellom Vesterålsgata og Kong Øysteins vei på Sortland være stengt.

– I forbindelse med arbeidet med ny vannledning langs Vesterålsgata har prosjektlederne funnet det nødvendig å stenge mulighetene for kjøring til/fra Vesterålsgata fra Kong Øysteins vei, i perioden mandag 01.03. til fredag 05.03, skriver Sortland kommune på sin hjemmeside.

De opplyser at hvis det blir mulig å åpne krysset tidligere enn antatt vil de gjøre det.

Trafikken gjennom Vesterålsgata og forbi arbeidsområdet vil fortsatt være åpen med lysregulering som tidligere.

Ny ansatt ved Nordlandssykehuset korona-smittet

I forbindelse med smitteutbruddet i Bodø som ble meldt 24. februar, melder Nordlandssykehuset om at en ny person som er ansatt ved sykehusets avdeling i Bodø har testet positivt for korona.

Det ble onsdag 24. februar meldt om i alt åtte nye smittetilfeller i Bodø kommune.

Den smittede personen ved Nordlandssykehuset er isolert, meldes det.

Totalt er det 30 pasienter og ansatte som er satt i karantene. Sykehuset melder videre at et mindre antall pasientkonsultasjoner må utsettes ved den ansattes enhet.

Den øvrige driften er ikke berørt og pasienter bes møte som normalt.

Ber om en distriktsreform

Dagfinn Olsen, fylkesleder for Fremskrittspartiet og medlem av fylkestinget, melder i en pressemelding at han ønsker en distriktsreform i Norge.

Olsen, som er fra Lødingen, er førstekandidat til stortingsvalget for Fremskrittspartiet i Nordland.

Han melder i pressemeldingen at Havrettsavtalen har medført stabilitet for nordområdene. I tillegg er norske interesser og forvaltning blitt ivaretatt. Han mener derimot det er alvorlig at utviklingen går mot mindre norsk engasjement på Svalbard. I tillegg til at det er økt sentralisering i Norge. At tilstedeværelsen i nord svekkes, ser Olsen alvorlig på, og han melder at det vil svekke et vesentlig norsk argument om betydningen av kysten og farvannene utenfor.

– Den reformen vi nå trenger, er en distriksreform der man engasjerer alle landets innbyggere i prosessen. Reformen skal utlede i strategiske valg som bygger på utvikling av distriktene og sikrer nasjonal kontroll over våre ressurser, forteller Olsen i den utsendte pressemeldingen.

Stoppet forslag om halvering av fergepriser

Høyre ville fremme forslag om å halvere fergeprisene under fylkestingsmøtet i Nordland tirsdag. Forslaget kom gjennom en interpellasjon. Høyre ville i sitt forslag halvere billettprisene på alle fergestrekningene på fylkesveiene i Nordland fra 1. mai i år. Dette skulle finansieres gjennom disposisjonsfond, skriver fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) i en pressemelding.

I meldingen, som ble sendt ut sent tirsdag kveld, opplyser Bøkestad Andreassen at hun ikke ønsker å gå videre inn i selve saken, men at hun mener det er uansvarlig å behandle et forslag uten noen saksbehandling på forhånd.

- Fylkestinget må vite de økonomiske konsekvensene av det man skal stemme over, representantene bør vite hva annet som må reduseres av tjenester til Nordlands befolkning for å finansiere denne reduksjonen i inntekt. Fylkesrådets nestleder forklarte hvordan fylkeskommunens disposisjonsfond er sparepenger med ulike formål – dekning for fremtidige pensjonskostnader, sikkerhet mot økte renter, og egenkapital til investeringer. Fylkeskommunen skal blant annet bygge to nye videregående skoler i Mosjøen og Narvik, da trenger vi egenkapital. Det er heller ikke bærekraftig å sette fondsmidler inn i drift, melder fylkesordføreren.

Hun trekker frem at forslaget ville gitt et kutt i inntekter på 63 millioner i år og 95 neste år.

- Jeg tror ikke det er mulig å finne ordførere, fylkesordførere eller stortingspresidenter i dette landet som mener det er riktig å behandle en sak med en prislapp på 95 millioner uten saksbehandling i forkant, melder hun, og legger også til at hun er meget glad for at det er flertall på Stortinget for å redusere billettprisene på statens regning.


Får gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse

Russekullet ved Andøy videregående skole får støtte fra Andøy kommune til vaksine mot hjernehinnebetennelse.

– Vi ber dere ta kontakt med helsesykepleier Tove Iversen for å avtale praktisk gjennomføring. Dere må gjøre en nøyaktig kartlegging av hvor mange russ som ønsker å ta vaksinen og formidle dette til helsesykepleier slik at vaksinen kan settes i bestilling, skriver enhetsleder Beathe Andersen i et brev til Fride Norheim i Andøyrussen.

Nye ferjesamtaler på Stortinget


Arbeiderpartiet har invitert Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV til møte for å gjøre et nytt forsøk på å nå enighet om ferjeprisene.

Møtet mellom de fire opposisjonspartiene er planlagt mandag ettermiddag, skriver NTB.

– Det er åpenbart et flertall i Stortinget for lavere ferjepriser. Alle opposisjonspartiene mener det. Da bør vi sørge for å få et flertall for det, sier transportpolitisk talsperson Sverre Myrli i Arbeiderpartiet til nyhetsbyrået.

Bakgrunnen er at Ap, Frp og Sp alle har gått inn for å minst halvere ferjeprisene. De tre partiene har sammen flertall på tinget, men på grunn av interne partiene imellom, har det foreløpig ikke blitt enige om noen forslag.

MGP-vinner TIX til Fæsterålen


- Det var en utrolig spennende finale, men samtidig veldig tilfredsstillende å se at begge artistene i gullfinalen har vi booket til årets festival, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i en pressemelding.

Både TIX og KEiiNO er altså booket til Fæsterålen 27.-28. august 2021 på Sortland.

Andreas Haukeland (født 12. april 1993), mest kjent som TIX, er en norsk artist, produsent og låtskriver fra Bærum. Han er kjent for å produsere kontroversielle russesanger og dokumentere livet sitt som millionær på Snapchat. I 2019 utga han flere låter med et mer seriøst og personlig tema, og han toppet VG-lista med den selvbiografiske låten «Jeg vil ikke leve» sommeren 2019.

Han er altså klar for Familiefæsterålen og Fæsterålen 2021.

– Det er en artist som veldig mange har bedt oss om å booke veldig lenge. Nå har vi fått ham og det er vi veldig glade for, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Spesielt er det også at TIX må fraktes til festivalen på en spesiell måte.

– Det er jo ikke veldig gode flyforbindelser på en lørdag i vårt fylke. Han spiller på en annen festival i Nordland tidligere på lørdagen under Fæsterålen, så vi skal fly han hit i helikopter for å få han på scena under Familiefæsterålen.

TIX ble kjent med låten «Sjeiken 2015». Sangtekstene ble gjenstand for debatt i flere uker, mens TIX selv svarte på kritikken ved å legge ut en Snapchat-serie der han badet i penger. TIX er også kjent for sine pannebånd, med en samling på over 100 bånd.Fortsatt betydelig snøskredfare i Vesterålen

Ifølge snøskredvarslet, står farenivået i Lofoten og Vesterålen fortsatt på tre, som betyr betydelig. Det innebærer at forholdene er komplekse. Folk som ferdes i fjellet oppfordres til å unngå leomårder der vedvarende svake lag har snødd/føyket ned.

Sprekker i snødekket og drønnelyder er tydelige tegn på ustabilitet.

På varsom.no, står det blant annet å lese følgende om hva som kan utløse et snøskred:

«Det er lett å løse ut skred på vedvarende svake lag av kantkorn og rim som ligger under den vindtransporterte snøen. Skredene kan bli store, og fjernutløsning er mulig. Skred kan også løsne innad i den vindtransporterte snøen. Økende vind og litt nedbør gir pålagring i leområder», heter det.

Etterlyser søkere til VinnVind-midler


Det er foreløpig ikke kommet mange søknader inn på VinnVind-midlene fra Åndstadblåheia vindpark. Dette står å lese i en pressemelding.

Fortum og Energy Infrastructure Partners i samarbeid med Sortland kommune ved Kulturfabrikken Sortland KF startet året med å lyse ut VinnVind-midlene for fjerde året på rad. Lokale organisasjoner i Sortland kommune og områdene med gårdsnummer 16 (Ånstad), 17 (Bygd), 18 (Sandstrand), 19 (Jennestad) og 40 (Holmstad) er gitt prioritet. Vi ønsker også at andre lag og foreninger utenfor disse gårdsnumrene søker.

Organisasjonene skal være spesielt rettet mot sport, kultur og ungdoms- og foreningstiltak.

Midlene er på 500.000 kroner og deles ut hvert år til lokale organisasjoner, og skal bidra til å gjøre lokalsamfunnet rundt Ånstadblåheia vindpark enda bedre. I år er fristen for å søke om midler 1. mars.

- Vi mottok 23 søknader i fjor og vi gleder oss til oss til å dele ut midlene, sier Svein Robert Vestå, styreleder i Kulturfabrikken Sortland KF i pressemeldingen.

Ånstadblåheia vindpark har vært i drift siden 2018, og VinnVind-midlene har vært delt ut hvert år siden da. Tidligere har Ånstadblåheia Vindpark, Sortland Alpinklubb, Munningsletta Vel, Jennestad Samfunnshus, Sortland Løypemaskin, Holmstad skole- og amatørkorps og Nord-Sprint IL mottatt midler.

Over 100 er ferdigvaksinert i Andøy


Fordi det er et begrenset antall vaksiner, er det laget en rekkefølge for hvilke grupper i befolkningen som får vaksinen først. I Andøy er vi nesten ferdig med de to første gruppene, og er i gang med den tredje. I tillegg har helsepersonell fått inntil 20 prosent av vaksinene.

  • Gruppe 1 - Beboere på sykehjem
  • Gruppe 2 - Personer over 85 år og eldre
  • Gruppe 3 - Personer mellom 75 og 84 år


Så langt er 118 personer ferdigvaksinert, som innebærer at de har fått to doser. 352 personer har fått én dose. Vaksineteamet opplever at mange de ringer ikke tar telefonen, men at det ellers går fint.

- Absolutt alle som har fått time møter opp. Det er kjempeviktig, fordi når vi først har åpnet et glass med vaksiner så må vi bruke den, forteller helsesykepleier Henriette Pettersen i en pressemelding.

Det er Pettersen som koordinerer vaksineringen i Andøy. Til nå har de vaksinert på Andenes, Dverberg og Risøyhamn. Etter hvert vil det også være et team som reiser rundt for å vaksinere de som ikke kan komme seg ut av hjemmet sitt. Nå holder de på å gi vaksinen til personer som er mellom 75 og 84 år.

- Dette er en stor gruppe, og vil nok ta noen uker avhengig hvor mange vaksiner vi får, sier Pettersen.

Så langt har 1600 andværinger registrert seg i køen. Les hvordan du går fram for å stille deg i den digitale vaksinekøen her. Du kan også klikke direkte på lenken under.

Tatt i 20 over fartsgrensa

Onsdag kveld hold utrykningspolitiet laserkontroll i 60-sonen på Sandstrand i Sortland. Det melder politiet i Nordland på Twitter.

Fire bilførere fikk bot, og den høyeste hastigheten ble målt til 80 kilometer i timen.

Kreativ uke på koronavennlig vis

Denne uka er det tradisjonen tro «Kreativ uke» i Hadsel kommune. Dette vil markeres på smittevernvennlig måte rundt om i kommunen.

Det skriver Hadsel kommune i en pressemelding.

Det er ikke første gang «Kreativ uke» har blitt markert på torget på Stokmarknes. Dette bildet er 19 år gammelt.  Foto: Hadsel kommune

Barnehagene

Flere av barnehagene, som de siste årene har hatt sitt arrangement inne i storsalen i Hurtigrutens hus, skal onsdag treffes på Nanna Withs plass på Stokmarknes.

Skolestarterne i barnehagene fra Stokmarknes og Langøya som møtes på torget, der de blant annet skal opptre med sang og dans på paviljongen.

– Vi lager is- og snøskulpturer på hvert vårt område på torget. Hver barnehage må ta ansvar for sine barn og holde seg på sitt område til de skal opptre, og gå tilbake til sitt område etter opptreden. Vi må følge smittevernreglene om avstand og ha med egen antibac, opplyser barnehagenes arrangementskomité.

Barnehagene på Melbu har eget opplegg.

Ski, dans og vennskapsfest

Også skolene markerer «Kreativ uke». På Melbu skole skal de filme og ta bilder under kreative arrangementer i klassen. På ungdomsskolen skal de blant annet ha en interaktiv sjakkturnering.

– Videre skal 9.trinn har fokus på kreativ dans, med egen koreografi som gjerne er egenkomponert eller sammensatt av eksisterende danser. I 1.klasse blir det brettspill, fingerhekling, ballongtennis, de skal lage dyremasker og feire med turdag. 2.klasse skal lage fargerike isskulpturer, gå på ski og grille toast, lage tegninger til den 100 år gamle avisen, ha prosjekt «Hemmelig venn» og avslutte på fredag med vennskapsfest der elevene spiller diverse brettspill, heter det fra Melbu skole.

Musikkvideoer fra skolene

Innlandet skole skal lage sin egen versjon av «FN-sangen/Vi-sangen». Originalen handler om et ønske om å få slutt på krig, men skolens nye versjon skal handle om å få slutt på koronaen, opplyses det i pressemeldingen.

– Vi begynner denne uka å skrive om teksten. I løpet av kreativ uke skal vi øve på sangen, samt spille inn en video når vi synger. Denne skal deles med foreldre. Vi skal danse blimed-dansen sammen med barnehagen (på hver vår side av gjerdet), dette filmes også. Vi skal lage en «klem» av papir, hvor vi skriver noen ord til den vi vil klemme, og som vi pga. coronaen ikke har kunnet klemt på en stund. Bilde vedlagt er et eksempel fra en barnehage som har gjort det samme, forklares det fra Innlandet.

Lastebil havnet i grøfta

Tirsdag ettermiddag kjørte en lastebil i grøfta langs Fv 82 på Børøya i Hadsel kommune. Lastebilen står ikke til sjenanse for forbigående trafikk.

VOL har vært i kontakt med politiets operasjonssentral, som sier at de ikke har fått noen melding om denne utforkjøringen.

  Foto: Per Eivind Knudsen

Tre nye ved Nordlandssykehuset smittet


Mandag meldte Nordlandssykehuset om to smittede blant de ansatte.

Tirsdag meldes det i en pressemelding at to nye ansatte er smittet. I tillegg har også en pasient fått påvist viruset.

I en pressemelding skriver Nordlandssykehuset at alle retningslinjer er blitt fulgt, og at ingen av de smittede har vært på jobb med symptomer. De har imidlertid testet positivt i ettertid.

I alt melder Nordlandssykehuset at det er 39 personer tilknyttet utbruddet som er i karantene eller isolasjon.

– Nordlandssykehuset har god oversikt over smittesituasjonen og samarbeider med Bodø kommune om smittesporing, skrives det i pressemeldingen.

Totalt er det 79 ansatte ved Nordlandssykehuset i karantene.

Ved avdelingene i Lofoten og Vesterålen er det ikke registrert smitte hos noen ansatte.

Driften ved sykehusene går som normalt.


Voksne får lov å trene inne

Andøy kommune letter på korona-restriksjonene. Det melder kommunen i en pressemelding og artikkel på hjemmesidene.

Fortsatt er ikke trening innendørs for personer over 20 år anbefalt av nasjonale myndigheter. Men på grunn av at det i dag er en gunstig smittesituasjon i Andøy, der det ikke er noen kjente smittetilfeller, gjøres det noen endringer.

– Vi gir derfor lag og foreninger mulighet til at de også over 20 år kan trene innendørs. Det er viktig at generelle råd om smittevern følges, skriver Andøy kommune, som legger til at de vil stramme inn igjen om det blir nødvendig.

I en presisering skriver Andøy kommune i en e-post:

– Vi åpner for at de samme aktivitetene som før har foregått ute, nå kan gjøres innendørs. Ellers må alle lag og foreningen følge veilederen til sitt forbund. Utover at aktiviteter som har foregått ute nå kan foregå inne, er det ingen endringer i våre anbefalinger.

Kjørte av veien på Stokmarknes

En bil kjørte mandag ettermiddag av veien på Fv82 på Stokmarknes, like før Børøybrua.

Ifølge politiets operasjonssentral fikk politiet melding om utforkjøringen ved 16:30-tiden. Bilen hadde kjørt inn i en skilt-stolpe på sørsiden av brua. VOL får opplyst av politiet at det var bilfører selv som meldte fra om ulykken. Siden det ikke var snakk om personskader, kun materielle skader på bilen, og at bilberger var kontaktet, valgte politiet å ikke sende en patrulje til stedet.

  Foto: Thor-Ivar Guldberg

To sykehusansatte i Bodø korona-smittet

Nordlandssykehuset melder i en pressemelding at to ansatte ved avdelingen i Bodø har avgitt positiv prøve for den korona-relaterte sykdommen covid-19.

De smittede jobber ifølge meldingen ved ulike avdelinger ved sykehuset, og det er kun den ene av dem som har vært i direkte kontakt med pasienter.

– Alle retningslinjer er fulgt og ingen av disse har vært på jobb med symptomer, men har testet positivt i ettertid.

I alt meldte Bodø kommune om fire nye smittetilfeller mandag.

Tre pasienter og 18 ansatte er i karantene som følge av de to positive prøvene. Ennå er det ikke registrert smitte blant pasienter.

I alt melder sykehuset at 67 ansatte ved sykehuset er i karantene eller isolasjon, et tall som ventes å gå ned de neste dagene.


Sesongbeste i norgescupen

Mikkel Arntsen  Foto: Privat

Sortlendingen Mikkel Arntsen er den eneste vesterålingen som konkurrerer i norgescupen i langrenn om dagen. I helgen har han vært i Førde og konkurrert mot de beste løperne i landet, der løperne som skal til VM riktignok ikke deltok.

Denne sesongen har han hatt god fremgang. I NM ble han nummer 36 som beste plassering, og klarte dermed å nå det målet han hadde satt seg i forkant, en plassering mellom 30 og 40.

Under helgens norgescupavslutning satte han sesongbeste og tok en av sine beste plasseringer i karrieren i norgescupen.

På 15 kilometer i fristil skøytet han seg inn til 28. plass. Det er første gang denne sesongen han er blant de 30 beste. Han endte 2,06 minutter bak vinneren, Johan Hoel. Det var under 20 sekunder opp til en 20. plass for sortlendingen.

Vurderer å samlokalisere blålysetatene i Bø

I Bø kommune har man vedtatt å bruke penger på å oppdatere brannstasjonen. Rådmann Gundar Jakobsen sa i formannskapsmøte torsdag at man har sett annonse om ambulansetjenesten, noe som har ført til at de som står bak planlegging nå ønsker å sjekke muligheten for en samlokalisering.

– At vi samlokaliserer brannstasjonen og en eventuell ambulansestasjon. Vi har lyst til å gjøre en beregning på det, og det er avhengig av hvor vi lander, rent økonomisk, sa rådmannen om ønsket om samlokalisering.

– I den prosessen vurderes det om det er hensiktsmessig å bygge brannstasjon/ambulansestasjon i nærheten av Bøheimen, på parkeringsplassen som ligger ved. Om noen mener det er feil, kan de si det. Dette er bare en ren sondering. De ulike aktørene må se både rent praktisk og økonomisk om dette er en gangbar retning å ta, sa Jakobsen til formannskapet i Bø.

Brukbart norgescuprenn

Mikkel Arntsen fra Sortland og Omegn Skiklubb er den eneste fra Vesterålen som deltar i norgescuprennet i langrenn i Førde denne helga.

Lørdag var han i aksjon på 15 kilometer fristil. Der ble det en 36. plass på sortlendingen, som for tiden er bosatt i Tromsø. Det er blant de bedre plasseringene som Arntsen har hatt i norgescupen denne vinteren. Det var Vebjørn Turtveit fra Voss som vant rennet. Arntsen endte 2,02 minutter bak vinneren.

Søndag skal det gås 15 kilometer klassisk.

Fire nye smittetilfeller med sørafrikansk variant i Bodø

Alle er nærkontakter av tidligere kjente smittetilfeller, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i en pressemelding.

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø sier til NRK at tilfellene mest sannsynlig skyldes reisevirksomhet.

– Nå har vi ikke ugjendrivelige bevis for det, men mest sannsynlig er det reisevirksomhet fra utlandet som gjør at det er kommet hit, sier Hagen til NRK lørdag morgen.

Fredag opplyste kommuneoverlege Tor Claudi at de venter at all smitte i utbruddet i kommunen, knyttes til den sørafrikanske virusvarianten.

Fredag var totalt 19 personer smittet i utbruddet, og 350 personer var i karantene.

(©NTB)

(NTB) NTB

«Zalaris-saken» på stedet hvil i Bø – ingenting skjer

Berit Hansen (Sp) stilte spørsmål i formannskapet i Bø hvordan det ligger an med Zalaris-saken.

– Er man i gang med gjennomføring av opplæring og ser man for seg nye arbeidsplasser? spurte hun.

Ordfører Sture Pedersen (H) svarte at Zalaris er satt på vent til koronapandemien stabiliseres.

– De skulle komme fra Oslo, men så kom korona og det ble altfor utfordrende. Det er ståa, det er ikke skjedd noen verdens ting, det er på vent. Det kunne kanskje passet godt, siden vi har lagt om og fått nytt system i kommunen. Det har vært ganske utfordrende å få det nye systemet opp og gå. Det har ikke fått ut over selve lønnskjøringen, men jeg vet de har jobbet godt med dette og jobbet mye for å få det til, sa Pedersen om situasjonen per i dag.

Rådmann Gundar Jakobsen opplyste at det nye lønns- og økonomisystemet er kjøpt inn i samarbeid med tre andre kommuner i regionen, der innkjøpsansvarlig er Øksnes kommune.

– Det går sin gang, men var litt uheldig med overgang 1. januar, det skapte en kø der vi ble sist. Det har vært litt «armer og bein» for å få systemet opp, men folk fikk lønn den 12. januar. Og får forhåpentligvis lønn til helga også. Nå må man logge inn på en link, fordi det er ingen som får lønnsslipp, sa han.

Arbeidet som pågår, påvirker kommunens regnskapskjøring for fjoråret ifølge rådmannen.

– Vi har en del frister vi skal overholde. Jeg tror det skal holde hardt. Det er fordi det er de samme folkene som skal håndtere lønnssystemet og økonomisystemet. Det er mye jobb og mer enn vi så for oss lokalt. Vi hadde sett for oss at leverandør skulle gjøre mer av jobben, sier Jakobsen.

Gode resultat for Nord universitet i StudiebarometeretIfølge en pressmelding er studentene ved Nord universitet er alt i alt like tilfreds med studiet sitt som de var 2019. Dermed har universitetet bedre resultatet enn gjennomsnittet av norske høgskoler og universitet.

På spørsmålet «Jeg er alt i alt fornøyd med studieprogrammet jeg går på» gir studentene en score på 4,1 av på en skala fra én til fem. Det er et identisk resultat med 2019, da Nord universitet for første gang oppnådde så høy score.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra studentene gjennom Studiebarometeret er svært gledelige for oss.
Vi har lagt bak oss et år som har medført en ny undervisningssituasjon for både studenter og ansatte på grunn av pandemien. Studentene og de ansatte fortjener stor honnør for måten de har jobbet på, sier prorektor for utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk.

Studiebarometeret er delt inn i hovedområder, og Nord universitet har bedre resultatet enn sektoren på flere av dem, blant annet undervisning og læringsmiljø. Samtidig har universitetet forbedringspotensial innenfor organisering og informasjon om studieprogrammene.

- Vi har allerede startet et forbedringsarbeid på områder der det er nødvendig. Vi ser like fullt at

vårt systematiske arbeid med utdanningskvalitet bærer frukter, noe som er en stor inspirasjon for vårt videre arbeid, sier Levi Gårseth-Nesbakk.

Utsetter konfirmasjoner til høsten

Menighetsrådet konkluderte i møte tirsdag med at alle konfirmasjonene i Den norske Kirke i Øksnes utsettes til oktober.

Dette står å lese på Øksnes menighet sin hjemmeside.

– Det er knyttet stor usikkerhet til hvilke smitteverntiltak som være gjeldende i mai. Det er stor sannsynlighet for at det fortsatt vil være råd om å unngå for mye reiseaktivitet, og kanskje er det fortsatt begrensninger på hvor mange en får lov å samle, både til arrangement i kirka og i privat selskap. Det er krevende å planlegge med stor usikkerhet. Selv om vi håper vi har fått færre begrensninger på vår aktivitet allerede i mai, er sannsynligheten vesentlig større for at det kan gjennomføres konfirmasjoner uten for mange restriksjoner i oktober, står det å lese.

Menighetsrådet har derfor konkludert med at alle konfirmasjonene i Den norske Kirke i Øksnes utsettes til oktober.