Nordland: Fest, fyll, slåssing og ruskjøring i natt

Ved 05:00-tiden meldte politiet om nattas «fangst»:

I Fauske kommune, nærmere bestemt på Nedre Hauan, kjørte en bil i en lyktestolpe med strømførende kabler. Det er er mistanke om ruskjøring.

I Bodø ble det meldt om slagsmål mellom flere personer utenfor et gatekjøkken. To ble kjørt til legevakta, ingen alvorlig skadet.

I Narvik kom politiet over et slagsmål med tre involverte ved et utsted i sentrum. Partene ble skilt og sendt hver til sitt, bortvist fra stedet.

Også i Mosjøen var det slagsmål mellom flere personer. Ingen er meldt skadet, og partene ble sendt hjem, bortvist fra stedet.

Tidlig natt til søndag stanset politiet i Bodø en 18-årsfest etter klager om støy og høy musikk. 80 personer var til stede.

Vesterålsselskap med på nytt samarbeid for lading av elbiler

Dette står å lese i en pressemelding.

Selskapet eies med like deler av Arctic Sport AS, Hålogaland Kraft AS, Nordkraft AS, Andøy Energi AS, Vesterålskraft AS, Trollfjord AS og Lofotkraft Muligheter AS.

Ideen om å etablere et felles selskap grodde fram i forbindelse med samarbeidet under Arctic Race of Norway 2019. Arctic Race of Norway har som mål å bli verdens første profesjonelle sykkelritt som kun bruker elbiler, og da måtte det utvikles en helt ny løsning sammen for å skaffe ladekapasitet.

Løsningen inkluderer en bilhenger hvor 10 biler kunne lade samtidig. I sommer har de tre hengerne vært plassert ut for å avhjelpe behovet for ladere i Lofoten, Vesterålen og Harstad-regionen. I tillegg til Harstad sentrum, står det en ladehenger på Fredvang i Lofoten og en som har alternert mellom Stø og Stokmarknes i Vesterålen.

Styreleder i det nye selskapet er administrerende direktør Ida Texmo Prytz i Hålogaland Kraft. Hun mener at det nye selskapet skaper nye muligheter for verdiskaping og nye, grønne arbeidsplasser.

- Vi har et mål om å skape verdier i nord, og vil gjennom dette grenseløse samarbeidet videreutvikle konseptet med mobile ladeløsninger. Grønn konkurransekraft er et satsingsområde for nasjonale myndigheter. Med etableringen av Fri Energi tar vi et aktivt skritt videre i det grønne skiftet, sier hun i pressemeldingen.

Statsminister Erna Solberg vil stå for den offisielle åpningen av samarbeidsselskapet. Åpningen vil foregå ved den mobile ladehengeren på Larsneset i Harstad.

Stenger svømmehall umiddelbart

Dette melder kommunen på sin hjemmeside. Årsaken er mangel på renholdspersonell. Hallen blir etter planen stengt frem til skolestart.

Svømmehallen i Sortland er normalt stengt for offentlig bading hver sommer. I år hadde kommunen delvis åpent i regi av Sortland svømme - og livredningsklubb, og det er dette tilbudet som altså nå avsluttes.

Liten nedgang i koronasmittede innlagt på sykehus


Det viser tall fra Helsedirektoratet.

De siste to dagene har tallet på innlagte koronapasienter gått ned. Først en nedgang på to pasienter tirsdag, og så en ytterligere nedgang onsdag fra mandag da 15 pasienter var innlagt.

Flest koronapasienter er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, hvor seks pasienter er innlagt, mens det i Helse nord er fire pasienter og i Helse vest er én pasient.

Helseforetakene som har flest koronapasienter, er Ahus og Universitetssykehuset Nord-Norge, som har tre pasienter hver.

Det var registrert 9.362 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, ifølge FHI. Smittetallet utgjør en økning på 28 tilfeller det siste døgnet, ifølge de foreløpige tallene hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste to dagene er økningen på 94 tilfeller.

FHI har registrert 256 koronarelaterte dødsfall her i landet.

NTB

Ladestasjon ved Børøybrua fjernes i august

Tilreisende og lokale kan ha lagt merke til en ny mobil ladestasjon for elbiler på parkeringsplassen ved Børøybrua i Stokmarknes sentrum. Stasjonen, som blant annet er eid av Trollfjord Nett AS, vil stå ut august.

– Vi eier tre slike ladestasjoner sammen med elverkene i området. Vi har plassert de ut nå i ferieperioden, sier nettsjef i Trollfjord Nett AS, Robin Jakobsen.

Målet, forteller nettsjefen, har vært å gjøre det lettere for lokale og tilreisende å bruke elbil i regionen. Stasjonene er mobile og flyttes dermed rundt etter hvor det er behov.

– Nå vil de bli fjernet etterhvert som vi nærmer oss slutten av august, sier Jakobsen.

– Vi kaller dette destinasjonslading. Det går ikke så fort med disse, man må stå i noen timer. Vi har noen utenfor kontoret vårt som vi også har gjort tilgjengelig for andre nå i sommer.

Disse har blant annet blitt brukt av turister, sier nettsjefen, som ikke utelukker at destinasjonsladerne kan komme tilbake til byen neste sommer.

Sjømateksporten fortsatt sterk i juli

– Valutasituasjonen er fortsatt fordelaktig for sjømateksporten, selv om den norske kronen har styrket seg den siste tiden. Samtidig har situasjonen i Asia fortsatt ikke normalisert etter at det i juni ble fattet mistanke om smittefunn på et matmarked i Kina, sier Tom-Jørgen Gangsø, direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges sjømatråd.

– Samtidig er den generelle turismen lavere enn i fjor, med færre fraktmuligheter og noen restriksjoner i enkeltmarkeder. Det europeiske markedet importerer totalt sett større volumer, men til en lavere pris, fortsetter han.

Totalt har Norge eksportert sjømat til en verdi av 60,8 milliarder kroner så langt i år. Eksportverdien har økt med tre prosent fra samme periode i fjor.

Lakseeksporten har økt i volum, men sunket i verdi, særlig på grunn av mindre etterspørsel i det asiatiske markedet. Salget av laks til Polen, Frankrike og Tyskland økte på sin side sterkt. Ørreteksporten økte med 43 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor.

Norge eksporterte også mer fersk og fryst torsk, saltfisk, tørrfisk og makrell enn i samme periode i fjor, mens salget av klippfisk falt kraftig og sild, kongekrabbe og reker også falt.

(©NTB)

(NTB) NTB

Andøy-mann må betale 77.000 i bot

En Andøy-mann i 60-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 30 dager og en bot på 77.800 kroner for promillekjøring. Mannen taper dessuten retten til å kjøre bil for alltid, som i praksis betyr minimum fem år.

Ifølge dommen fra Vesterålen tingrett, hvor mannen tilsto forholdet, kjørte han bil med en promille på 2,63. Fordi blodprøven ble tatt tre timer etter kjøringen, mener retten at mannen trolig hadde høyere promille da han kjørte bilen. Retten konkluderer med at høy promille er en viktig årsak til at trafikkulykker oppstår.

I denne saken er det skjerpende at kjøringen foregikk til en tid på dagen der folk normalt ferdes langs veien. Siktede kjørte sågar utfor veien, riktignok etter at en elg hadde passert foran ham, men retten legger ikke spesiell vekt på at elgen forstyrret ham. Snarere understreker denne typen hendelser viktigheten av at man er skjerpet og upåvirket når man kjører bil.

Tingretten viser for øvrig til at mannen i en dom fra 2015 der mannen ble dømt for å ha kjørt bil med en promille på over 2,0.

Ifølge Oslo Universitetsstkehus er 2,63 i promille å regne som "svært høy": og beskrevet som: "Bevisstheten nedsettes og man kan bli bevisstløs. Pustesenteret i hjernen kan hemmes. Oppkast er vanlig. Promille over 3 kan være dødelig


Tagget veien, likte ikke nye målepunkt

Noen som ikke liker politiets målinger på en av «flystripene» på Hadseløya, la igjen en melding til det lokale politiet, men med en dårlig skjult skrivefeil.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Noen liker politiets trafikkontroller så dårlig at de la igjen en «veimelding» på asfalten i Hadsel.

På strekningen mellom Hadsel og Steilo har politiet i den senere tid intensivert fartskontrollene.. Natt til onsdag ble tre bilførere bøtelagt med forenklet forelegg.

Beskjeden i veibanen er ikke til å ta feil av.

Politiinspektør Per Erik Kalland Hagen ved Nordland politidistrikt opplyser til VOL at de ikke har noen kommentar til skribleriene på veien i Hadsel. Han slår imidlertid fast at målestrekningen som politiet har etablert på veistrekningen fortsatt fungerer, og at den nye streken bare er et merke i veibanen. Det er dermed ikke snakk om noen form for sabotering av politiets midlertidige sone.

Styrelederen i Hurtigruten vil ikke uttale seg om tilliten til konsernsjefen


– Jeg kan ikke si noe om det. Uansett hvilket svar jeg gir, så blir det feil, så det eneste jeg kan si, er at jeg ikke uttaler meg om dette, sier han til nettavisen.

Hegnar, som ble styreleder i Hurtigruten i 2009, eier i underkant av fem prosent av Hurtigruten Group gjennom selskapet sitt Periscopus. På forespørsel fra NTB om å få en kommentar i forbindelse med hendelsene de siste dagene, sier Hegnar at han ikke har noen kommentar.

Koronasmittet hurtigrutepassasjer innlagt på sykehus


Tirsdag formiddag melder UNN på Twitter at en hurtigrutepassasjer er innlagt på sykehus.

Personen var en av passasjerene på den andre seilasen med ekspedisjonsskipet.

Fire besetningsmedlemmer er fortsatt innlagt, flere av dem blir trolig utskrevet i løpet av de nærmeste dagene, opplyses det fra UNN.

Inviterer til ungdomstur på MøysalenUngdomsgruppa DNT Ung Vesterålen inntar Møysalen med turlederne Karlot Bømark og Mona Sørensen søndag, skriver turlaget i en pressemelding.

– Vi møter opp på Hennes på morran, forteller Karlot. Turen går med båt inn Lonkanfjorden og fottur videre. Det er en 9 timers krevende fjelltur.

– Ved påmelding får du mer info om utstyr og krav som stilles for å delta. Maks antall deltakere er 15, sier Sørensen.

Årets laveste ukesomsetning hos Råfisklaget


13,5 millioner kroner kom fra landinger fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter utgjorde 111 millioner kroner, fordelt med 50,9 millioner kroner etter leveranser av ferskt råstoff og 59,9 millioner kroner av fryst. På samme tid i fjor var omsetningen til Råfisklaget 102,4 millioner kroner. Omsetningen for norske båter utgjorde 77,6 millioner kroner. 57,3 millioner av disse kom etter landing av ferskt råstoff.

Ellers melder Råfisklaget om en økende omsetning av fersk torsk, hyse og taskekrabbe. Kongekrabben har holdt seg stabilt på samme nivå de siste fire ukene.


Ytterligere én koronasmittet passasjer fra Hurtigruten


Én passasjer til som var med Hurtigrutens MS Roald Amundsen, har testet positivt på covid-19. Utbruddet omfatter dermed 36 fra besetningen og seks passasjerer.

Tromsø kommune meldte om den positive prøven sent mandag kveld. Vedkommende var med på den andre seilasen.

– Vedkommende er innbygger i Tromsø kommune, og befinner seg i isolasjon, skriver kommunikasjonsrådgiver Eirik Linaker Berglund i en pressemelding.

De andre fem prøvene som ble tatt av Tromsø kommune mandag, ga negativt utslag. I tillegg har en person gått ut av karantene og vil ikke bli testet. Fortsatt gjenstår det å ta prøve av én passasjer fra siste seilas. Dette skjer tirsdag.

Stor utfart, mye søppel

Søppelconatineren i Børra er fuill.  Foto: Innsendt

Den ekstraordinært gode juli-sommeren har gitt stor utfart over hele Vesterålen og dermed har behovet for renovasjon økt.

Dette bildet er fra Børra i Andøy. Som det fremgår av bildet har folk stort sett vært flinke til å ha søppelet i poser, men containeren er full.

Børra er en del av nasjonal turistvei, men det har ikke lyktes VOL i å få klarhet i om det er Andøy kommune eller vegvesenet som er ansvarlig for tømmingen.

– Ikke mye å tjene på blåkveita i år

– Det er Ikke mye å tjene på blåkveita i år, sier Endresen til Kyst og Fjord.

I dag, mandag, starter andre runde av årets blåkveitefiske, der det gjenstår 3.100 tonn, i tillegg til de tonnene som ikke ble fisket opp i forrige periode.

Endresen karakteriserer markedet som nervøst og sier blant annet at årsaken til at markedet har en lavere blåkveitepris i forhold til i fjor, er med å reflektere situasjonen man er oppe i.

Fylkeslegen skal granske smitteutbrudd på Hurtigruten

  Foto: Rune Stoltz Bertinussen


– Vi har besluttet å granske den aktuelle saken, og det vil skje etter samråd med Helsetilsynet, sier fylkeslege Anne Grethe Olsen i Troms og Finnmark til kanalen.

Totalt 40 personer, blant dem fire passasjerer og 36 blant mannskapet på Roald Amundsen, hadde søndag fått påvist koronasmitte.

(©NTB)

Ung kvinne funnet død på campingplass i Lofoten

Lørdag formiddag ble en ung kvinne fra Nederland funnet død i et telt på en campingplass i Moskenes.

Det meldte Avisa Lofoten først.

Hun ble funnet etter at familien meldte henne savnet fredag. Ifølge Lofotposten skal det ikke være mistanke om noe kriminelt, men kvinnen skal obduseres.

Det ble brukt elektroniske spor for å finne den nederlandske statsborgeren. Det ble lett etter kvinnen både fredag og lørdag.

Kjempeår for VVS Installasjon

Sortlandsbedriften VVS Installasjon, som eies av Stig Tommy Robertsen, hadde et kjempeår i fjor.

Selskapet øket omsetningen fra 35 til 40 millioner kroner og overskuddet før skatt steg fra 7,4 til 8,6 millioner kroner.

Selskapet økte de samlede lønnsartene fra 7,0 til 7,5 millioner kroner og daglig leder fikk litt over en million kroner i lønn, pensjonsutgifter og annen godtgjørelse. De ansatte utførte 12 årsverk i fjor.

Selskapet rapporterer dog om fallende inntekter i 2020 på grunn av koronakrisen. Derfor har det vært permitteringer, men styret melder samtidig om normal drift nå.

Ved årsskiftet hadde selskapet 20 millioner kroner i banken. Egenkapitalen er bokført til 22,2 millioner kroner og den samlede gjelden er på 12,5 millioner kroner.

Innstiller konkursbehandlingen

Vesterålen tingrett har innstilt konkursbehandlingen i boet etter Malia Andenes As.

Det er ikke midler nok i boet til å fortsette behandlingen.

Konkursen ble åpnet i juni i fjor, og advokat Stian Karl Paulsen ble oppnevnt som bostyrer.

Fortsatt dårlig vanntrykk i Sortland

En huseier i Lykkentreffveien på Sortland har vært i kontakt med Sortland kommune, men fortsatt er det dårlig vanntrykk i boligen. Huseieren var i kontakt med kommunen på lille julaften i fjor. De purret kommunen flere ganger, som i midten av mars, men trykket er fortsatt lavt. Det forteller de i en henvendelse til Sortland kommune.

– Vanntrykket er nå så dårlig at vi har problemer med å skylle sand ut av badekaret etter å ha vasket hunden vår. Vi vet at dette skyldes eternitledninga i Vesterålagata. jeg lurer på om jeg skal betale for en tjenste som virker som den er dårligere enn hva dere lover. Min største bekymring er om dere kan levere tilstrekkelig brannvann med dagens trykk, sier eieren av huset med dårlig vanntrykk.

To alvorlig skadd etter tunnelkollisjon i Sørfold

Nordlandssykehuset opplyser lørdag formiddag at to av de innlagte er alvorlig skadd, to betegnes som lettere skadd, mens tre barn som også ble brakt til sykehus, kom uskadd fra hendelsen, melder NRK.

Det var to personbiler som frontkolliderte ved den sørlige tunnelåpningen i Middagsfjelltunnelen. Fire av dem ble fløyet med helikopter til sykehuset i Bodø.

(©NTB)

Barnevernet brukte 1,4 millioner for mye

Vesterålen barnevern, som driver barnevern for kommunene i regionen, brukte 1,4 millioner kroner mer enn budsjettert for første halvår 2020. Det går fram av en rapport fra leder i Vesterålen barnevern, Kari Mortensen, til Sortland kommune. Der opplyser hun at regnskapet går med et underskudd på snaut 1,4 millioner kroner.

– Dette skyldes i sin helhet at det er budsjettert med inntekt på 1,9 millioner kroner i refusjoner fra staten til øremerkede stillinger. Vi har foreløpig mottatt 265.000 kroner. Erfaringsvis sender Fylkesmannen dette ut i en samlet sum langt senere på året. Dermed er det et reelt mindreforbruk på 580.000 kroner per andre kvartal.

Rapporten viser at driftsutgiftene har vært på 15,20 millioner kroner, mens budsjettet var på 14,86 millioner kroner. Inntektene var på 14,6 millioner, mens budsjettet var på 15,64 millioner.

Må fjerne ulovlig bod før 17. mai

Eikeland naturreservat ligger på Hinnøya i Andøy kommune.   Foto: Webatlas

En mann har fått frist til 16. mai neste år med å fjerne en ulovlig oppført bod i Eikeland naturreservat i Andøy kommune.

I juni skrev VOL om en annen sak i samme naturreservat, der Buksnes grunneierlag av Fylkesmannen i Nordland ble anmeldt til politiet for å ha satt opp en ulovlig utedass. Grunneierlaget ble etterforsket for «ulovlig» bygging av utedass.. Saken ble henlagt.,

I den nye saken i Eikeland naturreservat, på Hinnøya i Andøy kommune, varslet Fylkesmannen i Nordland i vår om tvangsmulkt dersom ikke boden ble fjernet innen 15. august i år. Nå har byggherren bedt om utsettelse. Begrunnelsen er utfordringer knyttet til transport med snøscooter.

Fylkesmannen har innvilget søknaden og har satt den 16. mai neste år som siste frist for å fjerne boden. Dersom byggherren fjerner boden innen den nye fristen, er saken ute av verden. Dersom den ikke er fjernet, vil det bli ilagt en tvangsmulkt på 500 kroner per uke.

Kryss kan fordyre Strand-utbygging kraftig

Statens vegvesen gå inn for å en annen løsning enn det konsulentselskapet Aspln har foreslått i Nordbergveien på Strand. Det får store konsekvenser for kostnadene.

Statens vegvesen har foreslått et T-kryss i Nordbergvegen, med kulvert, framfor et X-kryss, som konsulentselskapet har foreslått.

Dersom vegvesenet vinner fram med sitt syn, fordyrer det utbyggingen.

Årsaken er behov for et pumpesystem som skal forhindre opphoping av overvann. Dette skal kombineres med vanntett kulvert for å unngå innsig av sjøvann.

– Dette krever omfattende, tverrfaglig arbeid innen landskap, bygg, vann og avløp, med planlegging av avansert kryss med vanntett kulvert, sier sivilarkitekt Sigrid Rasmussen i en henvendelse til utbyggerne.

En eiendom som var tiltenkt formål som lokalsenter og butikk kan derfor måtte brukes til trafikkformål. Hun opplyser for øvrig at det er svært sannsynlig at veivesenet vil komme med en innsigelse mot Asplan Viak sitt forslag om X-kryss, dersom det videreføres som løsning.

– Så lenge strekningen er definert som riksvei, er det sannsynlig at veivesenet får gjennomslag for sine argumenter, sier hun.

Veivesenet har fra sin side poengtert at veistrekningen skal ta hensyn til kjørende, syklende, gående og kollektivreisende. De viser til at veistrekningen mellom Sigerfjordtunnelen og Sortland i 2050 skal ha en standard som gir god framkommelighet og trafikksikkerhet. Bredden på veien skal bli 8,5 meter med bygging av gang- og sykkelsti, tiltak som er foreslått i perioden 2033 til 2040.

Veivesenets begrunnelse for å velge en annen løsning, er at man ønsker å unngå at gående velger andre, mer trafikkfarlige krysningspunkter. Ifølge utredninger som veivesenet følger, skal det bygges T-kryss med forkjørsregulering. Derfor kan det ikke etableres X-kryss slik Asplan Viak har foreslått.

Fire personer fløyet til sykehus etter frontkollisjon på E6 i Sørfold, tre sendt med ambulanse

To personbiler har frontkollidert ved den sørlige tunnelåpningen i Middagsfjelltunnelen på E6 i Sørfold kommune i Nordland. Syv personer er sendt til sykehus, fire med redningshelikopter og tre med ambulanse.

Totalt sju personer er involvert i ulykken som skjedde fredag kveld. Alle var bevisste etter ulykken, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

Både ambulanse og luftambulanse ble sendt til ulykkesstedet. De involverte fikk først behandling på stedet av helsepersonell.

– Det er store materielle skader på begge kjøretøyer, sa operasjonsleder Tommy Bech til NTB tidligere på kvelden.

Veien er stengt, og omkjøring anbefales via fylkesvei 7500 for personbiler, skriver Avisa Nordland.

Vegtrafikksentralen opplyser at det er lange køer. Kobbskartunnelen er også stengt, men trafikken vil likevel bli hjulpet ut av området.

Adolfsen-brødre overtar hotell på Hamar

Adolfsen-brødrene overtar det konkursrammede Hamar-hotellet. Dermed har alle hotellene etter konkursen fått nye drivere.

De to gjenværende hotellene i Maribel-konsernet – First Hotel Marin i Bergen og First Hotel Victoria i Hamar – blir overtatt av henholdsvis Petter Stordalens Choice-kjede og Adolfsen-brødrenes hotellselskap Norlandia.Det skriver fredag formiddag.

Dagens Næringsliv

Overfor bekrefter bostyrer Egil Hatling at bobehandlingen nå er fullført. Han beskriver det som en milepæl: DN

– Dette betyr at boet har lykkes med den planen som vi la – vi har klart å overføre driften til seriøse aktører på alle hotellene. Vi har sikret at gjestene har hotell og overnatting og at veldig mange arbeidsplasser blir beholdt, sier han.

Gjennomførte første leveransen av laks til havfarme


Dette skriver Nordlaks på sin hjemmeside.

Seks uker etter ankomst til Norge er den første laksen nå satt ut i havfarmen "Jostein Albert".

– Frem til nå har det vært en hektisk periode med mye personell ombord for ferdigstilling en og klargjøring for utsett. Vi har prioritert å få fisken inn, og vi er i rute til å være ferdig med utsettet innen september, sier kaptein André Grøtta i Nordlaks på selskapets hjemmeside.

Laksen som så langt er satt ut i havfarmen, veier omtrent to kilo i gjennomsnitt og er flyttet fra oppvekstlokaliteten Grøtøya ved Fiskebøl.


I løpet av august måned er målet å ha satt ut i alt 2,3 millioner laks i havfarmen. Den første slaktingen vil etter planen skje rundt nyttår.

Vil ha erstatning for kloakkskade

Forsikringsselskapet If mener Andøy kommune er erstatningspliktig etter at innbygger på Åse fikk kloakkvann inn i huset.

– Etter de opplysninger som foreløpig foreligger men vi at skaden skyldes tilbakeslag fra kommunal ledning. Årsaken til tilbakeslaget skyldes manglende vedlikehold da det var funnet flere røtter som trengte inn i rørskjøtene, se vedlagt rapport, samt tv-kontroll, skriver selskapet i et brev til Andøy kommune.

Det var 13. juli at kloakk kom av slukene på badet til andværingen, strømmet ut over gulvet på badet og i et vindfang.

Recover Nordic har laget rapport etter hendelsen. Rørvakta AS sørget for å stake og spyle det tette avløpsrøret. Selskapet videofilmet også rørene og fant at røtter at trengt inn i rørskjøtene i det kommunale avløpsrøret.

Dette røret er av betong og er fra 1954, mens huseiers avløpsrør er i plast og fra 1997.

Det er ikke anslått noe skadebeløp sålangt, men If ber Andøy kommune kommentere saken.

– Hvis dere har kommentarer til, eller er uenige i framstillingen av årsaksforholdet, ber vi dere ta kontakt med oss så snart som mulig. Har dere ansvarsforsikring som kan dekke hele eller deler av et eventuelt regresskrav, ber vi om at skaden meldes dit og at vi får opplyst hvor dere er forsikret, skriver If.

Karstein Kristiansen økte omsetningen og reduserte underskuddet

Positivt: Daglig leder i Karstein Kristiansen Entreprenør Kjetil Rønning Hansen.  

Karstein Kristiansen Entreprenør AS på Åse i Andøy økte omsetningen med 50 prosent fra 2018 til 2018 fra 2018 til 2019. Dette er den nest største omsetningen selskapet har hatt. Veksten var ikke lønnsom. Selskapet melder om underskudd på driften både i 2018 og 2019, men underskuddet gikk ned fra 1,8 millioner kroner til drøyt 738.000.

Ved nyttår hadde selskapet 6,6 millioner kroner mer i bokførte omløpsmidler enn kortsiktig gjeld, som ga en likviditetsgrad på 1,33.

Egenkapitalandelen var 22,7 prosent i 2018 og 27 prosent i 2019.


Tall i kr

2019

2018

Omsetning

103.248.752

68.567.015

Driftsresultat

- 738.028

- 1.841.960

Resultat før skatt

- 813.504

- 1.852.887

Advokat Wold med kontordag i Andøy

ANDØY: Advokatfirmaet Wold skal ha fast kontordag i Andøy til høsten. 

– Vi har en del kunder i Andøy og ønsker flere, sier advokat Trude Wold. I høst gjør firmaet forsøk med kontordag på Andenes hver mandag.

– Vi har hatt kontordag på Andenes før, men kapasitetshensyn gjorde at det tok slutt. Nå prøver vi igjen og med dagens teknologi er det fullt mulig å arbeide fra Andøy om vi ikke har kundeavtaler, sier Wold.

– Vi er fem advokater, så det vil være forskjellige advokater som tar turen til Andenes. Dermed slipper folk å dra til Sortland for å møte oss, sier Wold.

Hverdagskorrupsjon

Advokatfirmaet har hatt to seminarer på Andenes om arv. Wold beskriver dem som en stor suksess.

– Vi har hatt rundt 100 deltakere på de to seminarene og får spørsmål om vi skal holde det flere ganger, så det ser jeg ikke bort fra, sier hun.

Et seminar som skal holdes til høsten, er rettet mot næringslivet.

– Det blir i oktober/november og skal handle om hverdagskorrupsjon, sier hun.