tirsdag 30.06 2020

Konkursen for Duus Matverk: Boet er tilført noe midler

Vesterålen tingrett åpnet konkurs for selskapet Panorama Mat og Drekka AS, som inntil 1. april i år drev Duus Matverk i Handelsparken på Sortland. Til nå er boet tilført noe midler.

Her skal 260.000 smolt snart svømme rundt i friskt vann fra Andfjorden

I forrige uke lot fiskeri- og havbruksminister Odd Emil Ingebrigtsen seg imponere da han besøkte byggeplassen til Andfjord Salmon på Kvalnes.

Andfjord Salmon med stort fall på Børsen: – Udramatisk, sier iLaks-redaktør

Andfjord Salmon har hatt nedgang i aksjekursen siden børsnoteringen for en uke siden.

Dugnadsbygda under møysalen

– Dette er en perle. Jeg har aldri vært her før, men vi skal tilbake, roper en bobilsjåfør til en annen i det han er på vei ut av campingen på Hennes.

Andøy kommune reagerte først etter kraftig påtrykk:– Veldig beklagelig

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen beklager at de ikke fulgte opp saken etter henvendelsen fra Tiu Similä 18. juni, men de vil nå følge opp og sørge for å sikre sperringene til plassen.

Vil anmelde Andøy kommune for miljøkriminalitet

Sosiale medier kokte i helgen av rasende kommentarer etter at en lokal gruppe miljøengasjerte påpekte at rødnebbeterner fikk ødelagt hekkeplassen sin i Andenes havn. Både Norsk Ornitologisk Forening (NOF) og Dyrebeskyttelsen vil anmelde saken.

Vil at millionprofitt må gå til hall, vei og bredbånd

Som VOL tidligere har omtalt vil Sortland kommune får 17,8 millioner kroner i profitt av Fjordkraft-aksjer. Marthe Hov Jacobsen, gruppeleder i Sortland Høyre, mener at disse pengene må gå til langvarige investeringer som kommer folket til gode.

mandag 29.06 2020

Mann arrestert etter å ha hengt ut tidligere domfelte. Nå har han vært i Vesterålen

En person fra Mannegruppa Ottar ble sist uke arrestert på Fauske etter at han hengte ut tidligere domfelte til naboer og i sosiale medier. Denne uken har mannen blitt observert i Vesterålen, og han har videre hengt ut domfelte på den sosiale appen.

Frode Nilsen med i spennende utvalg

LNS´s konsernsjef, Frode Nilsen, er utnevnt av Kongen i statsråd til å sitte i et utvalg som skal foreslå endringer i mineralloven.

Grønt lys for mer laks i merdlaks

Cermaq Norway får øke mengden laks i merden ved Gisløy i Øksnes kommune.

Norwegian starter opp fra Andøy

Førstkommende torsdag starter Norwegian sine flyvninger til Andøya.

Kyrne til Ole har de flotteste jurene - hedret med blomster fra kommunen

Ingen kyr melker bedre enn Ole Kristoffersen sine. I en årrekke har det gjort bonden på Holmsnes til prisvinner, og mandag ble han også hedret av kommunen.

Avklaringer rundt Halvard Rasmussens vei på Myre

For å unngå uklarheter har administrasjonen i Øksnes kommune behov for å drøfte tolkningen av kommunestyrets vedtak rundt trafikksikring av Halvard Rasmussens vei på Myre.

Dumpet masser i hekkeområde slik at fugler døde: – Veldig alvorlig

Den siste uken har det blitt dumpet masser i havneområdet på Andenes. Dette har ført til at en rekke rødnebbterner som hekker i området, har måttet bøte med livet.

Huskyfarm på halv fart

Med 30 huskyer og ingen turister blir det en tøff sommer for Uwe Baumgärtel sør på Andøya. Han håper å få hjelp til å holde stedet levende. Heldigvis har han god hjelp i Jiska Viet, som fra barnsbein av har vært forelsket i Norge

søndag 28.06 2020
7

Så mye bruker Hadsel kommune sin egen maskinpark

– Nei, vi sitter ikke på ræva, men har mer enn nok av kommunale oppdrag å bruke maskinparken vår på.

– De ville bak fjellet

Alle eventyr tar slutt, og de fire intense ukene med Alex Rosén og Aune Sand på Bleik er nå over. Det hele ble avsluttet med avduking av et særegent kunstverk og en sankthansfeiring det nok vil gå gjetord om. Til høsten fortelles sagaen videre.

Sture Pedersen: – Strengere tiltak og hjelp til de svakeste må til

Bø-ordfører Sture Pedersen er opprørt over at bøfjerdinger har 50.095 kroner per innbygger i forbruksgjeld.