mandag 28.09 2020

Andøy får ny rådmann i 2021

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen vil ikke søke fornyelse av åremålet som rådmann i Andøy. Det betyr at Andøy får ny rådmann fra og med 1. mai 2021.

Derfor har klimatolog Dario Schwoerer har stor tro på «The Whale»

Klimatolog Dario Schwoerer har stor tro på «The Whale» som et viktig ikon for klimaoppvåkning.

søndag 27.09 2020

Lær å svinge før du mister all kontroll

– Her kan vi kjøre bajas og få det ut av systemet på en trygg måte, sier Allek Schultz (26)

– Barneidretten skal ikke være blodig alvor

Sist torsdag holdt Alf Roger Jakobsen klubbdommerkurs på Melbu, for barn og voksne som skal være dommere. Han mener flere klubber bør ha systematisk opplæring for dommere, slik at de følger like regler.

– Stroppet jenta fast til ryggen og hoppet på en stjålet vannscooter og rømte fra fastlandet til Rhodos

Dag Eide har et usedvanlig yrkesliv bak seg. Nå satser han på egen virksomhet og vaktmestertjenester i Handy nord. På fritiden står jakt og natur høyest i kurs hos den avtroppende lederen i Sortland Jeger og Fiskerforening.

Bli med familien Johansen på sauesanking på Hadseløya

Med 1500 sauer inkludert lam, bruker familien på Indrejord gård mellom seks og sju uker på å sanke sauene sine ned fra fjellet.

– Sauesanking, det er god rekreasjon fra politiske møter

Når Andreas Johannessen ikke er på jobb som regnskapsfører eller deltar i politiske møter for Høyre, går han ut og sanker sauer ned fra fjellet.

lørdag 26.09 2020

Vesterålinger tar affære for havsøppel

Hadsel-baserte LoVeMar leverer utstyr for effektivisering av oppryddingen av marint søppel. Se video av deres innovative løsning for havsøppelet.

Busstreiken: – Jobber opp til 12 timer i delte skift

I dag gikk 190 Bussjåfører i Nordland ut i streik i dag. Bussjåførene som stod streikevakt på Sortland i dag forteller om utmattende vaktordninger, i tillegg til lønn som de mener at trenger et kraftig løft.

Ekstremvei kan ta lang tid å få fikset

Mange reagerte sterkt på bilder av de elendige veiforholdene inn til Åknes, etter at Åknesbeboer Harald Kristoffersen delte bildene på Facebook. Ingen snarlig løsning er i sikte.

Drømmer om å realisere dette: – Vi er kommet så langt at vi ser at det er realistisk å få til

To gamle skatere, som begge brenner for egenorganisert aktivitet for ungdom, har slått seg sammen og startet arbeidet med Andøy betongpark. – Nå vil vi ha med oss ungdommene videre, sier Ørjan Vøllestad og Anders Stave.

Vil selge barnehagen som bolig

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen vil selge den nedlagte barnehagen på Åse som bolig.

Reidun har endelig fått full mobildekning i huset

Reidun Vedal er kjempefornøyd med at hun nå har full mobildekning i huset sitt på Dverberg. Nå venter hun bare på at Andøy kommune skal montere trygghetsalarm for henne.

– Å være feier er det frieste yrket du kan ha

Andøys feier har nå bestått fagprøven. – Det er et fritt yrke der du treffer masse nye folk, sier Bengt Stian Henriksen (39).

Hvalsafarigründer om bankkutt: – Forbanna på hele opplegget

Geir Maan driver en rekke bedrifter i Andøy og har vært trofast kunde hos Sparebanken Nord-Norge i 50 år. Når banken nå kutter alle bånd til Andøy, så vurderer Maan å gjøre det samme overfor banken.

fredag 25.09 2020

Michal Reinholdtsen om fergekutt Melbu-Fiskebøl:

– De tar jo fra ungene alt av sosiale aktiviteter

Michal Reinholdtsen, som bor på Strønstad og har engasjert seg sterkt for fergetilbudet før, mener det får dramatiske konsekvenser for lokalsamfunnet når antall avganger blir kuttet.

Karolines hund Fenris fikk i seg dop – nå advarer hun andre hundeeiere

I går kveld måtte Karoline Schaug oppsøkte veterinær etter at hunden Fenris brått ble syk etter å stått ute i lina. Det viste seg at han hadde fått i seg et narkotisk stoff. – Det var helt jævlig og jeg oppfordrer andre til å være på vakt, sier hun.

Busstreiken: Elever må forberede seg på hjemmeskole

Når bussjåførene i Vesterålen lørdag blir tatt ut i streik, vil det mandag ramme skoleelevene som er avhengig av skoleskyss. Disse elevene forberedes nå på å ha digital hjemmeundervisning.