fredag 15.02 2019

Brukte ni timer fra Sortland til Andenes

– Man tror jo at veien er åpen når det er skiltet omkjøring

Mandag kveld og natt til tirsdag ble dramatisk for Anny-Marie Johansen og mannen Oddleif. – Vi var helt utslitt da vi var hjemme litt over 06.00 tirsdag morgen, sier Anny-Marie. Hun stiller spørsmål ved brøyteberedskapen i Andøy.

Tommy brukte 6 timer fra Andenes til Åse

– Kan ikke klandre brøytemannskapene

Tommy Søberg skulle hjem til Åse fra Andenes mandag kveld. 04.15 la han hodet på puta. – Man kan ikke klandre brøytemannskapene. Det var spesielle forhold, sier Søberg.

Andøy-entreprenør konkurs

Onsdag ble det åpnet konkurs i enkeltmannsforetaket Jurgelaitis Rimantas. – Virksomheten er i gang med 10 ansatte og bostyret skal nå vurdere hva som skjer med prosjektene, sier bostyrer Rudi Mikal Christensen.

Innfører bevæpnet militær vakt ved kystvaktbasen

Ordningen med å ha vakthold gjennom Securitas er i ferd med å avvikles ved Kystvaktbasen på Sortland. I løpet av året blir det i stedet militær vakt med vaktsoldater.

torsdag 14.02 2019

Satser på byggestart på Kystvaktbasen til høsten

Målet er at utvidelsen av Kystvaktbasen på Sortland skal starte i høst, og hvis alt går etter planen står nybygget ferdig i oktober 2020.

Nikoline ute med plate – et annerledes stjerneshow

Nikoline Spjelkavik har blant annet med seg Magnus Børmark fra Gåte på debutplata Different Kinds of Stars. – Vi tror på energien som ligger i punken, og på musikk som er litt vanskelig å sette i en bås, sier hun.

Charterfly måtte snu

Mye mer enn en romskipstur etter ombyggingen:

Spekket med nye opplevelser

Det nye opplevelsessenteret i tidligere Romskipet Aurora tar form. – Dette skal bli et sted folk ønsker å komme tilbake til for nye opplevelser, sier romskipsjef Anne Mari Norheim forventningsfullt.

Rino ny daglig leder ved Propell Lekeland

Ifølge Brønnøysundregistrene er Rino Andre Klaussen ny daglig leder ved Vesterålen Lekeland AS.

Dømt til å betale 24.000 kroner i bot etter ruskjøring som endte i trafikkulykke

En mann er i Vesterålen tingrett dømt for ruskjøring i Sortland sentrum for halvannet år siden.

– Vi må løfte i flokk for å komme uvesenet til livs

I dag møtte sjømatbedrifter i Øksnes, Sjømat Norge og vegvesenet for å ta grep for bedre trafikksikkerhet. Bakteppet er de mange ulykkene og problemene med dårlig skodde vogntog.

– Et samarbeid som har fungert siden før den kalde krigen

Den nye FFI-rapporten peker på at samarbeidet kystvakta har med sine russiske kollegaer, er et viktig bidrag til den sikkerhetspolitiske stabiliteten.

Mener at Kystvakta må styrkes

Den nye rapporten fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) gir innspill til Forsvarets langtidsplan. FFI mener en styrket kystvakt er nødvendig tiltak, og anbefaler å øke antallet kystvaktfartøy og besetninger.

Hyttefelt ut på høring:

Vil bygge 36 hytter og 11 sjøhus i Risøyhamn

Formannskapet i Andøy vedtok mandag å sende reguleringsplanen for Hamarøy hyttefelt i Risøyhamn ut på høring. Det kan etter hvert gi 36 hytter, Sjøhus, naust og brygger på Hamarøyneset.

onsdag 13.02 2019

Vesterålen tingrett:

Forsvarer: Ikke mye igjen av tiltalen

Av to separate tiltaler mot en mann i Vesterålen tingrett denne uka, mener forsvarsadvokat Hanne Elise Skare at det under rettens gang har vist seg at det ikke er så mye substans igjen av den ene, første tiltalen.

Vesterålen tingrett:

Aktor: – Totalt manglende respekt for loven

I sin avslutningsprosedyre i Vesterålen tingrett onsdag formiddag, ba aktor Karoline Ekeberg om at tiltalte burde dømmes til seks måneders fengsel, en bot på 34.000 kroner og en sperrefrist på tre år mot å kunne kjøre opp til førerkort.

Vesterålen tingrett:

Tiltalte: – Jeg lå og sov i tung rus

En mann fra Vesterålen, som tirsdag og onsdag satt tiltalt for til sammen ni forskjellige lovbrudd i Vesterålen tingrett, mener at påtalemyndigheten tar feil i flere av forholdene han er tiltalt  for.

Myre Fiskemottak kjøper seg opp i Henningsvær

Ted Robin Endresen: – Vi har fått nok av tafattheten i Øksnes

Riksheim Fisk AS i Henningsvær er en tradisjonsrik bedrift som nå er deleid av Myre Fiskemottak AS, som ønsker å satse enda mer på tørrfisk. En ekspansjon i hjemkommunen Øksnes er ikke noe daglig leder Ted Robin Endresen i dag orker å bruke mer energi på.