fredag 21.09 2018

Sortland stiller redusert mot Senja:

– Vi er nødt til å gjennomføre en heroisk innsats for å ta poeng

Sortlands fotballherrer får det tøft når de møter Senja på bortebane lørdag.

Svært mange sier nei til å drive med politikk i Hadsel Ap

Sju av de elleve som sitter i dagens kommunestyre for Ap ser ut til å nei til gjenvalg. Tre holder kortene til brystet. Kun én sier ganske klart ja til å sitte en periode til, hvis partiet finner den rette ordførerkandidaten.

– En ressurs ekstra er kanskje ikke mye, men det er et steg i riktig retning

Øksnesordfører Karianne Bråthen synes det var viktig og riktig at lensmannskontoret i Øksnes får en ekstra stilling fra nyttår av.

2

Statens vegvesen er strålende fornøyd med renoverte busskur:

– Det har blitt veldig friskt og fint

I vår renoverte flere ansatte ved Sortland Arbeidssenter et busskur i Sortland sentrum. Nylig ble de ferdige med et nytt skur.

Fant hyttedrømmen i Skjoldehamn på billigsalg

Andøy kommune ligger nær bunnen på snittpris for hytter omsatt de siste ti år i Norge. Men det legger ingen demper på gleden over å eie fritidsbolig på Andøya. – Vi er ferdige med Syden, sier familien Gjerald.

Den første norskbygde romraketten skytes opp fra Andøya til uka:

Historisk rakettoppskyting fra Andøya

Se nøye på raketten på bildet. Det er den første norskbygde romraketten, og inneholder rakettmotor-teknologi som om få år kan løfte satellitter ut i verdensrommet fra Andøya.

Melbo-trener Thomas Rønning før Harstad-MIL på søndag:

– Det holder ikke å levere brukbart i 45 minutter i denne divisjonen

Etter kun ett poeng på de fem siste kampene, har Melbo IL spilt seg inn i bunnstriden igjen. Melbo-trener Thomas Rønning er klar på at laget må snu den dårlige trenden om de skal overleve i 3. divisjon avdeling 6.

– Mangel på programmerere er den store flaskehalsen

Siden 2001 har selskapet FDVhuset, på Sortland, utvikla toppmoderne løsninger for drift og vedlikehold av bygninger. I dag har de store kunder som Den norske turistforeninga, OsloMet og snart 100 kommuner på oppdragslista. Men mangel på fagfolk truer vekstmulighetene.

torsdag 20.09 2018

Samfunnshus ønsker 20 prosent av kommunens havbruksfond

Folkets Hus på Myre i Øksnes søker kommunen om et ansvarlig lån på 10 millioner kroner og et prinsippvedtak om et årlig tilskudd på 20 prosent av kommunens utbetaling fra Havbruksfondet.

Med hudlegekontor får regionen blant annet lysbehandling - åpner om to uker:

– Med plassering her får flere kortere reiseivei

Det er snart klart for åpning på det nye hudlegekontoret på Sortland. Hudlege Øyvind Bremnes er klar for å komme i gang. Med det nye tilbudet får regionen blant annet lysbehandling for hudlidelser.

Villforsøpling flere steder i Vesteålen:

Mener utvidede åpningstider ikke kan stoppe villforsøpling

– Våre åpningstider på gjenvinningsstasjonene i kommunene er tilpasset behovet lokalt. Det er derfor ingen grunn til å koble villforspøling med tilbudet fra Reno-Vest.

Helse Nord kan skrote Evenes som luftambulansebase

I et styremøte i neste uke skal Helse Nord behandle saken om basen for ambulansehelikpteret. I ei innstilling foran møtet, legges det opp til at vedtaket fra 2013 om å legge basen til Evenes kan skrotes.

Helse Nord: Kan skrote Evenes som luftambulansebase

I et styremøte i neste uke skal Helse Nord behandle saken om basen for ambulansehelikpteret. I ei innstilling foran møtet, legges det opp til at vedtaket fra 2013 om å legge basen til Evenes kan skrotes.

Neste år håper han å ta siste skritt helt opp i Norges-toppen

Sist helg kjørte roadracing-føreren, Robin Andre Nilsen, sesongens siste løp i Superbike, som er en gren innenfor motorsykkelsporten Roadracing. Selv om han han ikke er maksfornøyd med løpet, har han tro på at det er mulig å ta igjen forspranget til de aller beste.

Hadsel-hytter under halvparten av landssnittet

Gjennom de siste ti år er det solgt 145 fritidsboliger i Hadsel kommune for totalt 86 millioner kroner.

onsdag 19.09 2018

I januar mistet de alt de eide i brann - nå er ting bedre for det unge paret:

– Det verste var å miste kattene våre i brannen

Kamilla Emilie Lefstad (19) og samboeren Sebastian Einarsen (21) mistet alt de eide i brann i januar. Med ny jobb, nytt hus og hjelp fra familie og venner går ting nå bedre for paret.

– Et spørsmål om å sikre helårs arbeidsplasser

– Oppdrettsanlegget vi ønsker innenfor Gaukværøya er ikke et spørsmål om forurensning, men et spørsmål om å sikre helårs arbeidsplasser i Bø kommune.

Kystfiskarlaget tar opp kampen om Gaukværøy

Norges Kystfiskarlag knytter nevene for å kjempe mot oppdrettsanlegget som er under oppseiling øst for Gaukværøy i Bø kommune.