mandag 23.11 2020

Han skal selge Sortland IL

Sortland IL satser nytt. Ingar Angell Nicolaysen blir ny daglig leder for klubben.

Kjendisadvokat skal forsvare volds- og narkotiltalt

Mandag står en ung mann tiltalt for vold og narkotika i Vesterålen tingrett. Advokat Christian Wiig skal forsvare mannen. Politiet ser alvorlig på at en person er tiltalt for flere overtredelser i straffeloven.

Øksnes Ap vil gjeninnføre eiendomsskatten

I sitt budsjettforslag ønsker Øksnes Arbeiderparti å fokusere på bolyst og mener at eiendomsskatten må opprettholdes og økes.

Foreslår bibliotek og kafe i andre etasje

Aage Bottolfsen, styreleder i Stokmarknesbygget AS som eier Bykuben, ønsker å vekke andre etasje til live igjen. Han tilbyr nå Hadsel kommune 600 kvadratmeter til bibliotek, og går samtidig med planer om å åpne kafè i lokalene etter Den Glade Kokk.

– Det var et nervepirrende døgn, nå er det bare smil

Siv Karin Ellingsen Sayari er ny eier av Baren Første. Fredag fikk hun innvilget skjenkebevilling, og kunne åpne dørene til en helt nyoppusset bar. – Jeg er utrolig glad, og håper folk synes det er blitt fint, sier hun.

Nytt kjøpesenter på Myre i 2022

Handelsbygg AS har planer om å etablere et 15.000 kvm stort kjøpesenter på Myre. Håpet er byggestart i løpet av 2022.

Kommunestyremøte i Andøy

Kommunestyret i Andøy samles i dag klokken 11.00 til årets nest siste møte. En rekke saker skal behandles, og VOL viser hele møtet.

Først truet han med å drepe, så stjal han syklene til et av ofrene

Med fire dagers mellomrom satte mannen fram trusler om drap, for deretter å stjele syklene til en av de som ble truet.

– Det blir spennende å se hvem som vinner

Jorid Hansen ved Jorids lefsebakeri har i løpet av 16 år skapt sitt eget varemerke, og lefsene går unna som varmt hvetebrød. Nå er bedriften med i ei vekstkåring i Nord-Norge, som en av ti bedrifter med stor vekst.

søndag 22.11 2020

Reagerer på kommunens prioritering for tildeling fra Covid19-næringsfondharald

Sortland Mat & Vinhus AS fikk avslag på korona-tilskudd fra Sortland kommunes næringsfond. Dette fordi kommunen mente det ville være sterkt konkurransevridende å gi tilskudd. Eieren reagerer på begrunnelsen og mener kommunen er sneversynt. Kommunen mener vurderingene står seg.

Satser videre med nettbutikk

Nesten et år etter at treningstilskudd-butikken Pro-Kost på Sortland startet opp, har de tatt steget videre og satset med nettbutikk.

Høyre kan gå inn for kutt av flyseteavgiften i nord og økning i sør

Bård Ludvig Thorheim, som er førstekandidat for Nordland Høyre, har gått inn for å øke flyseteavgiften på Østlandet og kutte den i nord. Dessuten vil han opprette et fond for å støtte innkjøp av utslippsfrie fly. Troms og Finnmark H støtter forslaget, og Thorheim tror også Nordland blir med.

Slik er det å bli heist opp til «SAR Queen»

Forsvaret har flere måter å kompensere lufttrykket fra det nye redningshelikopteret, SAR Queen.

Far fengsles i 90 dager for bortføring av sønnen

Vesterålen tingrett har dømt en mann i 50-årene til fengsel i 90 dager fordi han ulovlig bortførte sin egen sønn.

– Det var bare sekunder om å gjøre, så smalt det

– Det så stygt ut, sier Gisle Hagan, som satt i traktoren som var involvert i ulykka på Bønes onsdag kveld. Han berget ut to personer og en hund etter kollisjonen, der totalt tre personbiler var involvert.

– Vi har hatt englevakt, det var små marginer

Roy Fredvang og kona Monica satt i den hvite BMW-en som var involvert i ulykka på Bønes onsdag kveld. Noen dager etter ulykka på Bønes er han oppegående, og takker de som bistod under ulykka. – Bilbeltene reddet livet vårt, det er det ingen tvil om, sier han.

Einar Pihl: – Nå får kundene våre på Sortland "sin" butikk

– Vi har faste kunder fra hele Vesterålen, så det er godt å kunne gi kundene våre på Sortland "sin" butikk, sier Einar Pihl i Corner Sport. Torsdag åpnet de sin nye butikk på Sortland, til 10 i stil fra de besøkende.

Vigdis Ebeltoft driver garnbutikken Garnityr i Stokmarknes

– Det er dere som bruker gata som bestemmer i gata

For seks år siden bestemte Vigdis Ebeltoft seg for å starte garnbutikk på Stokmarknes, etter at hun hadde sydd telt for Norlense de 10 siste årene.  Nå brenner hun for at det fremdeles skal være liv og røre i sentrum av Stokmarknes, og håper noen etter hvert vil ta over butikken.