onsdag 17.04 2019

Avinor varsler nedbemanning:

– Forventer ingen kutt ved Stokmarknes lufthavn

Avinor har varslet en innsparing på mellom 400 og 600 millioner kroner frem til 2021. Lufthavnsjef Trond Holten, forventer ikke at det skal bli noen kutt på Skagen.

(+) Rekordresultat for barnehage

Hoppensprett Melbu As, som driver en barnehage, hadde et rekordgodt resultat i 2018.

Satte opp ulovlige reklameskilt for Burger King.

Tirsdag fikk VOL tips om at det var satt opp en ulovlig reklamebanner for Burger King på Sortland, like ved rundkjøringen på Kirkhøgda i Vesterålsgata.

– Har aldri vært borti like graverende saker som dette

– Kubehus har overhodet ikke bygget hus i tråd med Urbanhus sin filosofi, sier Åse Kristin Foss, daglig leder i Urbanhus Kjededrift AS til VOL.

– Du bør snarest beklage din feilinformasjon om Orion

Andværingen Frank Einar Hansen mener statsminister Erna Solberg feilinformerte Stortinget da hun sa at flyenes alder er årsaken til at de ikke kan fly så mye. Han har derfor sendt en e-post til Solberg.

Statssekretær Alstadsæter:

– Har ikke feilinformert

Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter avviser at statsministeren har feilinformert Stortinget. Senterpartiets Liv Signe Navarsete synes Solbergs svar i spørretimen var «spesielle».

Eksotiske lammeoppskrifter

Påsken handler ikke kun om kvikklunsj, Blå Swix, Viggo Valle og hyttekos. Det er også tiden på året når nordmenn setter til livs tonnevis med lammekjøtt.

Dette er påskejubilantene

Her kan du se hvem som er jubilanter for perioden onsdag 17. april til torsdag 25. april.

«Julian Assange får ikke fredsprisen

Nå starter han i turistbransjen

Kjell Magne Rask har etablert et firma som skal tilby opplevelser, utfart og safari.

Garantisak

Må utbedre deler av rullebanen på Andøya

En del av sikkerhetssonen i hver ende av rullebanen ved Andøya lufthavn må utbedres. – Vi må bytte ut mellom 5 og 10 betongplater, sier Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg.

tirsdag 16.04 2019

Sortland tapte generalprøven

Om en drøy uke spiller Sortlands fotballherrer sesongens første seriekamp i 4. divisjon, borte mot Grovfjord. Tirsdag kveld møtte de Morild i Blåbyhallen.

4

– Om det skal bygges vindkraft til havs i Norge, må vi ta like store hensyn som til lands

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg deltok tirsdag under åpningen av havvindparken Arkona sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Mener Andmyran ikke bør få forlengelse

– NOF ser ingen grunn til at fristen for igangsettelse skal forlenges til 2021, skriver Norsk Ornitologisk Forening (NOF) i et høringssvar om Andmyran vindpark.

– Å komme inn i Notre Dame-katedralen sto øverst på lista før ferien

Brannen i Notre-Dame er slukket, men skadene er såpass omfattende at det vil ta flere tiår å bygge opp igjen ikoniske katedralen. Tusenvis av mennesker var vitne til den tragiske hendelsen. Blant disse var Frank Robert Torkildsen fra Vesterålen.

Anniken fra Bø kom inn på Paul McCartney-skolen

I slutten av mars fikk 19-år gamle Anniken Gynnild-Johnsen fra Bø, beskjed om at hun var tatt opp som elev ved den prestisjetunge LIPA-skolen (Liverpool Institute for Performing Arts)

Disse står klar for å gjøre påskeferien din trygg

Hvis uhellet er ute, er det visstnok best å være inne. For de uhellene og situasjonene som derimot skulle oppstå i påskefjellet, er Røde Kors Hjelpekorps klare med mannskap og kompetanse.

Prosjektet Hålogalandsveien kan være for stort for norske aktører

Statens vegvesen planlegger å lyse ut én OPS-kontrakt på bygging av Hålogalandsveien. Ifølge norske aktører er det en invitasjon bare kinesere eller spanjoler kan takke ja til.